Impactul euro asupra piețelor financiare europene

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 .Efectele introducerii monedei unice pe pietele financiare 3
S1.1 Principalele avantaje ale adoptarii monedei unice 5
Capitolul 2.Impactul euro asupra pietelor de capital 7
Capitolul 2.1 Impactul euro asupra pietei actiunilor 8
Capitolul 2.2 Impactul euro asupra pietei obligatiunilor 9
Concluzii 11
Bibliografie 12


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1 .Efectele introducerii monedei unice pe pietele financiare
Adoptarea monedei unice presupune formarea unei economii ample prin intermediul integrarii economiilor statelor membre, aceasa forma de inegrare aduce prosperitate datorita oportunitatilor si punctelor sale forte, cat si datorita eficientizarii functionarii pietei unice.
Principalele trasaturi ale pietei unice in urma adoptarii monedei unice sunt: Banca centrala independenta, un grad ridicat de lichiditate, cat si stabilitatea preturilor ce este deasemenea si un obiectiv al integrarii monetare.
Anterior adoptarii monedei unice, euro, trenzactiile internationale erau insotite de costuri si bineinteles riscuri, deloc de neglijat, cum ar fi riscul valutar. Ulterior adoptarii monedei euro rentabilitatea si transparenta tranzactiilor a crescut, iar riscurile s-au diminuat.
Pe langa cele mentionate anterior putem adauga faptul ca, atat investitiile cat si comertul sunt incurajate de adoptarea monedei unice, datorita posibilitatii de a compara extrem de usor preturile, exemple in acest sens exista atat la nivelul persoanelor fizice cat si a celor juridice ( consumatorii individuali aflati in cautarea celui mai mic pret, vor putea compara pretul produselor cu usurinta, datorita exprimarii acestora in aceasi moneda; Intreprinderile deasemenea se vor bucura de oportunitatea alegerii celei mai bune oferte calitate-pret a produselor de care acestea au nevoie; Institutiile de investitii dar si investitorii individuali se vor bucura de posibilitatea investirii pe o piata mult mai mare si cu riscuri diminuate.), toate acestea fiind posibile datorita dezvoltarii unei mari piete integrate, a carei preturi sunt exprimate in aceasi moneda.
Ultimul dar nu cel din urma efect pe care introducearea monedei unice europene il are, ce in perspectiva mea se afla printre cele mai impotante, este rolul la nivel international al monedei euro. Aceasta se afla in topul celor mai importante monede internationale, puterea euro fiind data de adoptarea acesteia de cat mai multe state europene ce joaca un rol important pe pietele internationale, si ajuta la stabilizarea monedei.
In continuare voi prezenta unele aspecte demne de mentionat cu privire la efectele resimtite la nivel mondial in urma introducerii monedei unice pe pietele financiare.
In prezent cea mai importanta moneda la nivel international este dolarul American, insa moneda euro o urmeaza indeaproape, situandu-se pe locul doi si la mica distanta de dolar. Spre exemplu in anul 2017 moneda euro a fost folosita in proportie de 36% pentru decontarea ori facuturarea tranzactiilor internationale, in comparatie cu dolarul American ce a fost folosit in proportie de 40%. Tot datorita notorietatii dobandite de catre euro, astazi rezervele la nivel mondial ale bancilor centrale sunt constituite in proportie de 20% in euro, aceasta fiind dealtfel folosita de aprozimativ 60 de astate ( aici pot fi incluse si acele tari ce vor folosi moneda euro, sau cele ce isi exprima sau isi vor exprima moneda nationala in raport cu euro) . Mai mult decat atat emiterea datoriilor de catre guvernele internatinale si intreprinderi a fost in anul 2017 in procent de 20% exprimata in euro.


Fisiere în arhivă (1):

  • impactul euro asupra pietelor financiare europene.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://ec.europa.eu
2. https://eur-lex.europa.eu
3. https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2018:0796:FIN:RO:PDF


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!