Lucrare Practica BRD

Cuprins proiect Cum descarc?

I.SISTEMUL BANCAR 3
II.STRUCTURA ORGANIZATORICA A BANCII 13
III.MODUL CONCRET DE ORGANIZARE SI CONDUCERE A ACTIVITATII INTR-O UNITATE BANCARA 18
IV.FILIALE 21
V.SISTEMUL DE CONTROL AL BANCII 22
VI. ATRIBUTII SI RESPONSABILITATI ALE SERVICIILOR/ COMPARTIMENTELOR 22
VII.OPERATIUNI CURENTE -CLIPRI(PERSOANE FIZICE) 27
VIII.OFERTA DE CREDITE 72
IX.ECONOMII SI PLASAMENTE 101
X.OPERATIUNI GHISEU UNIVERSAL 125
XI.STUDIU DE CAZ -CREDITUL PRIMA CASA 155
PROCEDURA APLICATA IN CAZUL CREDITELOR IPOTECARE "PRIMA CASA" 157
URMARIREA CREDITULUI 158
PLATA GARANTIEI 158


Extras din proiect Cum descarc?

I.SISTEMUL BANCAR
A.Scurta prezentare...
BRD este o banca cu traditie in rindul intreprinderilor din Romania, avand o istorie ce incepe inca din 1923.In anul 1999, pachetul majoritar de actiuni al bancii a fost achizitionat de catre Grupul Societe Generale. BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare.
Este o institutie de traditie, bine ancorata in economie si recunoscuta de catre populatie prin intermediul unei vaste retele de unitati, care acopera intreg teritoriul romanesc. Gratie apartenentei sale la Grupul Societe Generale, BRD este o banca cu vocatie universala care, pe langa serviciile clasice ale unei banci comerciale, este prezenta si pe piete specifice cum ar fi: leasingul, finantarea comertului, corporate finance, tranzactii cu valori mobiliare, direct sau prin intermediul filialelor specializate.
B.Istoric
1923
Se infiinteaza Societatea Nationala de Credit Industrial, ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social, Banca Nationala a Romaniei 30%, iar restul era detinut de particulari, dintre care un grup de fosti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima banca moderna din Romania. Scopul noii institutii era finantarea primelor etape ale dezvoltarii sectorului industrial din Romania.
1948
Dupa al doilea razboi mondial, conform Legii nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial este nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.
1957
Dupa reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investitii obtine monopolul in Romania pentru finantarea pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, si ia numele de Banca de Investitii. In toata aceasta perioada, cea mai mare parte a finantarilor provenind de la Banca Mondiala sunt derulate prin Banca de Investitii.
1990
Monopolul de care beneficiau bancile specializate in domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Romana pentru Dezvoltare se constituie ca banca comerciala, sub forma de societate pe actiuni, si preia activele si pasivele Bancii de Investitii, primind o autorizatie de functionare generala.
1998
In decembrie se semneaza contractul de vanzare - cumparare de actiuni intre Societe Generale si Fondul Proprietatii de Stat, autoritea romaneasca care se ocupa de participatiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% si cumpara un pachet de actiuni care-i permite sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD.
1999
Fondul Proprietatii de Stat vinde Bancii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD.
2001 
BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.
2003
In urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului - mama. 
2004 
Societe Generale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman in capitalul BRD, participatia sa crescand astfel de la 51% la 58,32%.
C.Grupul Societe General 
Grupul Societe Generale este unul din primele grupuri de servicii financiare din zona euro si una din franceze, dupa capitalizarea sa bursiera. La finele anului trecut, Grupul, care numara peste 151.000 de angajati, a realizat un venit net bancar de 21,8 miliarde euro si un profit net de 2 miliarde de euro.
C.1.Actionariat
La 31 decembrie 2008, structura capitalului era urmatoarea :


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Romana pentru Dezvoltare Groupe Sociata Ganarale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!