Managementul portofoliului de 15 titluri

Cuprins proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
2. CRITERII de SELECTIE a PORTOFOLIULUI
3. RENTABILITATEA si RISCUL VALORILOR MOBILIARE
4. MODELUL de PIATA a DOUA TITLURI
1. Sensibilitatea titlului in raport cu RM
2. Rentabilitatea cf modelului de piata
3. Riscul cf modelului de piata: risc de piata + risc specific
5. MODELUL MEDIE ~ VARIANTA (MV) de OPTIMIZARE A PORTOFOLIULUI
1. Rentabilitatea si riscul portofoliului
2. Modelul Markowitz; Frontiera Markowitz
3. Modelul Sortino (TPMP)
6. CML, Dreapta pietei de capital
1. Frontiera Sharpe - Markowitz ( CML).
2. Frontiera Sharpe - Sortino
3. Metode de masurare a performantei gestiunii portofoliilor
7. VALUE at RISK de TITLURI si de PORTOFOLIU. MODELUL MEDIE ~ VALOARE CONDITIONATA LA RISC (MCVaR)
8. MODELUL CAPM ;
1. Dreapta titlurilor financiare SML;
2. Supra si sub - evaluarea titlurilor
3. CAPM cu beta zero
9. CONCLUZII
10. BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Complexitatea si diversitatea activitatii economice determina fiecare subiect economic sa gestioneze mai mult sau mai putin sistematic, mai mult sau mai putin profesional un anumit tip de portofoliu. Categoriile de subiecti economici care se gasesc cel mai adesea in situatia de gestionari de portofolii sunt investitori institutionali (societatile de servicii de investitii financiare, societatile de administrare, societatile de asigurari) si, nu in ultimul rand,persoanele fizice (investitori individuali).
In urma unui studiu cu privire la evolutia cursurilor actiunilor emise de cele mai bine cotate societati comerciale de pe piata bursiera, prin intermediul acestui proiect, se doreste analiza a cincisprezece astfel de titluri financiare, in scopul constituirii unui portofoliu.
Evaluarea acestui portofoliu se face sub criteriul rentabilitate-risc, iar ponderile cu care intervin titlurile selectate in formarea potofoliului se determina cu ajutorul modelului Markowitz de diversificare a portofoliilor de valori mobiliare. Aceasta poate fi considerata o metoda tot mai eficienta de optimizare a rezultatelor investitiilor, deoarece lichiditatea tot mai ridicata a titlurilor pe piata de capital permite combinarea lor in portofolii diversificate, in conformitate cu preferinta sau aversiunea fata de risc a oricarui investitor de capital, care poate alege sa cumpere numai actiuni eficiente, ce ii vor maximiza profitul si sa le vanda pe acelea care i-ar putea aduce pierderi. Deci investitorii vor putea construi portofolii optime.
Investitorii ar trebui sa tina cont de modul in care valoarea fiecarei investitii se schimba in raport cu orice alte investitii. Investitiile reactioneaza diferit la evenimentele de pe piata. Teoria portofoliului sugereaza ca investitorii pot reduce riscul total al investitiilor prin diversificarea acestuia.
Decizia oricarui investitor de investire a capitalului posedat in instrumente financiare trebuie sa tina cont de strategia investitionala adoptata, modalitatea de identificare si selectie a instrumentelor financiare, numarul de instrumente selectate, realizarea combinatei optime in portofoliul construit si, mai ales, gestionarea acestuia in timp in raport cu nivelul de aversiune a investitorului fata de risc si gradul de rentabilitate asteptat de acesta.
Riscul unui portofoliu este, in intregime, explicat prin intermediul riscului de piata al portofoliului, care are particularitatea ca, in timp ce speranta de rentabilitate este o medie a rentabilitatii sperate a titlurilor din acest portofoliu, riscul portofoliului este o reunire a riscurilor individuale.
Cu alte cuvinte, acest proiect prezinta analiza si gestiunea unui portofoliu format din 15 titluri tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, titluri selectate pe baza criteriilor de eficienta economica.

2. CRITERII de SELECTIE a PORTOFOLIULUI
Alegerea titlurilor a constituit prima etapa in elaborarea portofoliului. Criteriile de selectie care au stat la baza constituirii portofoliului sunt urmatoarele:
1. In primul rand s-a dorit o diversificare a portofoliului si au fost incluse companii din sectoarele semnificative ale pietei de capital din Romania: sector bancar (TLV, SIF1, SIF2), farmaceutic (BIO), energetic (SNG, SNP, COTE).
2. Capitalizarea bursiera: au fost selectate titluri cu o capitalizare ridicata (spre exemplu SNP are o capitalizarea bursiera de 35.36 miliarde RON, 10.79 mld RON - SNG, 7-56 mld RON - TLV).
3. Au fost incluse in analiza si titluri cu cele mai mari rentabilitati: TBM are o rentabilitate anuala de 68.72%.
4. Totodata, a fost luata in calcul si lichiditatea bursiera. Aici am analizat pe de o parte volumul de tranzactii pe care compania il realizeaza pe piata intr-o saptamana (70.7 mld RON - SNP, 69 mld RON - TLV).
3. RENTABILITATEA si RISCUL VALORILOR MOBILIARE
Performanta investitiei de capital in valori mobiliare (actiuni, obligatiuni etc.) este definita prin doi parametri: rentabilitatea si riscul acestor valori imobiliare. Acesti parametri se pot calcula:
- Fie pe baza evolutiei anterioare a rentabilitatii (Rt) si a abaterilor fata de medie (Rt - R ), evolutie ce se considera repetabila in viitor;


Fisiere în arhivă (2):

 • Managementul portofoliului de 15 titluri.pdf
 • Managementul portofoliului de 15 titluri.xls

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

,,Piete financiare si gestiunea portofoliilor, Investitii reale si finantarea lor, Analiza si gestiunea financiara a intreprinderii" - Ion Stancu, editia a patra, Editura Economica
,,Analiza factorilor determinanti ai pol iticii de finantare a societatilor comerciale listate pe piata de capita"l - Ion Stancu; Diaconescu (Dragota) Mihaela
www.bvb.ro - site Bursa de Valori Bucuresti
www.investing.com
www.zf.ro - site Ziarul Financiar


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!