Moldcargo SRL - societate de asigurări

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE .3
Capitolul I. ANALIZA PIEŢEI ASIGURĂRILOR A REPUBLICII MOLDOVA 
îN DINAMICĂ PE PERIOADA ANILOR 2006-2011.4
Capitolul II. ANALIZA STRUCTURALĂ A PIEŢEI ASIGURĂRILOR A 
REPUBLICII MOLDOVA ÎN ANUL 2011.9
Capitolul III. SCURT ISTORIC AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI “MOLDCARGO S.R.L.”.13
Capitolul IV. CONCEPTE TEORETICE PRIVIND TIPURILE DE ASIGURĂRI 
PRACTICATE DE ”MOLDCARGO S.R.L.”.14
Capitolul V. POZIŢIA ŞI PONDEREA ”MOLDCARGO S.R.L.” PE PIAŢA 
ASIGURĂRILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA.17 CONCLUZII ŞI RECOMANDĂRI.24
BIBLIOGRAFIE.26


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Asigurarea este o activitate economico-socială care constă în protecţia persoanelor fizice şi juridice în calitate de asiguraţi împotriva diverselor riscuri şi este realizată de către societăţi specializate, în calitate de asigurători.Totodată asigurarea reprezintă o operaţiune economico-financiară prin care partea denumită asigurător despăgubeşte, în cazul producerii unui eveniment nefast, partea denumită asigurat, printr-o sumă de bani ( îndemnizaţia de asigurare sau suma asigurată). Asigurarea are la bază principiul mutualităţii, potrivit căruia fiecare asigurat contribuie cu o sumă (primă de asigurare) relativ modestă la crearea fondului de asigurare din care sunt acoperite daunele suferite.
Asigurările influenţează pozitiv balanţa de plăţi a ţării şi contribuie la extinderea relaţiilor economice internaţionale atunci când societăţile de asigurări, pe lângă asigurările directe mai efectuează şi operaţii de reasigurări (adică atunci când se cedează altor societăţi de asigurare o parte din riscurile subscrise - cu plata corespunzătoare a primelor – în raport cu riscurile asumate de reasigurător).
Societatea de Asigurări S.R.L. Moldcorgo în anul 2011 a avut o dezvoltare în creștere și s-a stabilit pe piața de asigurări pe locul 4 cu cota de participare în mărime de 9,41% din total prime brute subscrise.
Scopul cercetării. Analiza problemelor şi proceselor ce influenţează dezvoltarea pieţei asigurărilor la nivel de ţară cît şi mai ales a S.R.L. Moldcargo. Perspective. 
Sarcinile studiului. De a ilustra imaginea reală a pieţei asigurărilor în Republica Moldova dar şi a companiei de asigurări S.R.L. Moldcargo în calitate de subiect participant pe piaţa asigurarilor din ţară.
Obiectul investigat. Dinamica şi structura pieţei asigurărilor în paralel cu tabloul rezultatelor obţinute de societatea de asigurări S.R.L. Moldcargo pe parcursul anilor 2007-2011.
Metodologia cercetării. Cu ajutorul modelelor grafice, metodei sintezei şi metodei comparaţie voi putea cerceta eficienţa companiei de asigurări S.R.L. Moldcargo pe piaţa asigurărilor din R.Moldova, abordînd datele CNPF. Studiu grafic, analiza economico-financiara, calcule automatizate.
Baza informaţională. Date statistice furnizate de asigurare.md, cnpf.md, biroula naţional de statistică, moldcargo.md.
1. ANALIZA PIEŢEI ASIGURĂRILOR A REPUBLICA MOLDOVA ÎN PERIOADA ANILOR 2006-2011
Piaţa asigurărilor presupune întâlnirea cererii de asigurare, ai cărei purtători sunt persoanele fizice şi juridice care doresc să încheie diverse tipuri de asigurări, cu oferta de asigurare, ai cărei reprezentanţi sunt organizaţiile specializate autorizate să funcţioneze în acest domeniu şi capabile să desfăşoare, sub aspect financiar, o astfel de activitate. Aprecierea situaţiei pieţei asigurărilor se poate realiza prin prezentarea unor indicatori cantitativi, care reflectă importanţa sectorului de asigurări în cadrul economiei naţionale, precum şi a unor indicatori calitativi.
1.1. Numărul asigurătorilor de pe piaţa (numărul companiilor)
Figura 1.1.1. Numărul companiilor de asigurare pe piaţă, anii 2006-2011
Sursa: Efectuat de autor în baza datelor de pe cnpf.md
Piaţa de asigurări din Republica Moldova a apărut în anul 1991 în baza cîrmuirii Asigurării de Stat de pe lîngă Ministerul Finanţelor, formând apoi Compania comercială „QBE ASITO”. La începutul anului 1997 pe piaţa de asigurări activau mai mult de 50 de companii. Apoi după înregistrarea companiilor au rămas să activeze 33 de companii de asigurări care îndeplinesc mai mult de 80 genuri de servicii de asigurări. Astăzi pe piaţă avem 24 de companii de asigurare.
1.2. Volumul de prime de asigurare
Volumul de prime de asigurare încasate arată mărimea reală a pieţei de asigurare. Dinamica primelor de asigurare încasate pe pacursul unei perioade de timp evidenţiază tendinţele pieţei de asigurare şi mai ales raporturile acesteia cu ansamblul economiei naţionale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Moldcargo SRL - Societate de Asigurari.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!