Moldcargo SRL - Societate de Asigurari

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE .3
Capitolul I. ANALIZA PIETEI ASIGURARILOR A REPUBLICII MOLDOVA 
iN DINAMICA PE PERIOADA ANILOR 2006-2011.4
Capitolul II. ANALIZA STRUCTURALA A PIETEI ASIGURARILOR A 
REPUBLICII MOLDOVA IN ANUL 2011.9
Capitolul III. SCURT ISTORIC AL COMPANIEI DE ASIGURARI "MOLDCARGO S.R.L.".13
Capitolul IV. CONCEPTE TEORETICE PRIVIND TIPURILE DE ASIGURARI 
PRACTICATE DE "MOLDCARGO S.R.L.".14
Capitolul V. POZITIA SI PONDEREA "MOLDCARGO S.R.L." PE PIATA 
ASIGURARILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA.17 CONCLUZII SI RECOMANDARI.24
BIBLIOGRAFIE.26


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Asigurarea este o activitate economico-sociala care consta in protectia persoanelor fizice si juridice in calitate de asigurati impotriva diverselor riscuri si este realizata de catre societati specializate, in calitate de asiguratori.Totodata asigurarea reprezinta o operatiune economico-financiara prin care partea denumita asigurator despagubeste, in cazul producerii unui eveniment nefast, partea denumita asigurat, printr-o suma de bani ( indemnizatia de asigurare sau suma asigurata). Asigurarea are la baza principiul mutualitatii, potrivit caruia fiecare asigurat contribuie cu o suma (prima de asigurare) relativ modesta la crearea fondului de asigurare din care sunt acoperite daunele suferite.
Asigurarile influenteaza pozitiv balanta de plati a tarii si contribuie la extinderea relatiilor economice internationale atunci cand societatile de asigurari, pe langa asigurarile directe mai efectueaza si operatii de reasigurari (adica atunci cand se cedeaza altor societati de asigurare o parte din riscurile subscrise - cu plata corespunzatoare a primelor - in raport cu riscurile asumate de reasigurator).
Societatea de Asigurari S.R.L. Moldcorgo in anul 2011 a avut o dezvoltare in crestere si s-a stabilit pe piata de asigurari pe locul 4 cu cota de participare in marime de 9,41% din total prime brute subscrise.
Scopul cercetarii. Analiza problemelor si proceselor ce influenteaza dezvoltarea pietei asigurarilor la nivel de tara cit si mai ales a S.R.L. Moldcargo. Perspective. 
Sarcinile studiului. De a ilustra imaginea reala a pietei asigurarilor in Republica Moldova dar si a companiei de asigurari S.R.L. Moldcargo in calitate de subiect participant pe piata asigurarilor din tara.
Obiectul investigat. Dinamica si structura pietei asigurarilor in paralel cu tabloul rezultatelor obtinute de societatea de asigurari S.R.L. Moldcargo pe parcursul anilor 2007-2011.
Metodologia cercetarii. Cu ajutorul modelelor grafice, metodei sintezei si metodei comparatie voi putea cerceta eficienta companiei de asigurari S.R.L. Moldcargo pe piata asigurarilor din R.Moldova, abordind datele CNPF. Studiu grafic, analiza economico-financiara, calcule automatizate.
Baza informationala. Date statistice furnizate de asigurare.md, cnpf.md, biroula national de statistica, moldcargo.md.
1. ANALIZA PIETEI ASIGURARILOR A REPUBLICA MOLDOVA IN PERIOADA ANILOR 2006-2011
Piata asigurarilor presupune intalnirea cererii de asigurare, ai carei purtatori sunt persoanele fizice si juridice care doresc sa incheie diverse tipuri de asigurari, cu oferta de asigurare, ai carei reprezentanti sunt organizatiile specializate autorizate sa functioneze in acest domeniu si capabile sa desfasoare, sub aspect financiar, o astfel de activitate. Aprecierea situatiei pietei asigurarilor se poate realiza prin prezentarea unor indicatori cantitativi, care reflecta importanta sectorului de asigurari in cadrul economiei nationale, precum si a unor indicatori calitativi.
1.1. Numarul asiguratorilor de pe piata (numarul companiilor)
Figura 1.1.1. Numarul companiilor de asigurare pe piata, anii 2006-2011
Sursa: Efectuat de autor in baza datelor de pe cnpf.md
Piata de asigurari din Republica Moldova a aparut in anul 1991 in baza cirmuirii Asigurarii de Stat de pe linga Ministerul Finantelor, formand apoi Compania comerciala ,,QBE ASITO". La inceputul anului 1997 pe piata de asigurari activau mai mult de 50 de companii. Apoi dupa inregistrarea companiilor au ramas sa activeze 33 de companii de asigurari care indeplinesc mai mult de 80 genuri de servicii de asigurari. Astazi pe piata avem 24 de companii de asigurare.
1.2. Volumul de prime de asigurare
Volumul de prime de asigurare incasate arata marimea reala a pietei de asigurare. Dinamica primelor de asigurare incasate pe pacursul unei perioade de timp evidentiaza tendintele pietei de asigurare si mai ales raporturile acesteia cu ansamblul economiei nationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Moldcargo SRL - Societate de Asigurari.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!