Monografie Hotel Moldova cap. 1

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 Scurt istoric
Complexul Hotelier Moldova, din Iasi face parte, in prezent, din cel mai mare lant hotelier din Romania- Unita Turism. Acesta cuprinde 25 de hoteluri care acopera toate genurile de turism, de la cel de afaceri si tranzit, pana turismul de agrement si cel balnear.
Constructia Hotelului Moldova a inceput in 1975, lucrarile desfasurandu-se destul de lent din cauza seismului din 1977 care i-a determinat pe proiectanti si constructori sa ia masuri de consolidare si de sporire a gradului de rezistenta a cladirii.
Initial, hotelul Moldova apartinea societatii Turism Moldova S.A In 1998 s-a produs o divizare a acesteia in trei unitati hoteliere distincte: Complexul Hotelier Moldova, Complexul Hotelier Unirea si SC Turism Moldova SA.
In 2002 s-a produs privatizarea Complexului Hotelier Moldova, iar din 2004 acesta a fuzionat prin absorbtie cu SC Unita Turism Holding SA, devenind astfel Complexul Hotelier Moldova, sucursala Iasi.
Hotelul Moldova este amplasat pe strada Anastasie Panu, nr. 31, in centrul civic si istoric al orasului Iasi. In apropierea hotelului se afla institutii de interes major, precum Primaria orasului Iasi, Prefectura, Consiliul Judetean, Palatul de Justitie, multe banci si centre comerciale. Deasemenea, in imediata vecinatate se afla Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Palatul Culturii, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Metropolitana, Teatrul National si alte monumente istorice reprezentative.
La cateva minute distanta se afla Agentia de Voiaj CFR si Agentia Tarom.
Complexul reuneste un hotel de 3***, un restaurant categoria I, una dintre cele mai moderne piscine din tara si Agentia de turism Unita Tour Iasi.
1.2 Obiect de activitate
Obiectul de activitate al societatii se compune din servicii de cazare hoteliera, servicii de turism, productie culinara, comert, servicii de agrement si alte servicii suplimentare.
In vederea desfasurarii activitatii, Hotel Moldova pune la dispozitia clientilor sai:
- 5 apartamente si camere de lux;
- 77 de camere single cu pat matrimonial;
- 66 de camere duble cu paturi separate;
- 5 sali de conferinte cu 120, 50 de locuri, si 3 sali cu 20 de locuri.
Conform clasificarii activitatilor din economia nationala, CAEN revizuit si completat in 2010, obiectul de activitate a complexului hotelier se incadreaza in sectiunea I -Hoteluri si restaurante, diviziunea 55- Hoteluri si alte facilitati de cazare, grupa 551- Hoteluri si alte facilitati de cazare similare, clasa I. Aceasta presupune oferirea de servicii de cazare pe baze zilnice sau saptamanale in camere mobilate tip camere de oaspeti sau apartamente precum si servicii de curatenie a spatiilor de cazare. Totodata clientii pot beneficia si de servicii suplimentare precum mesele servite la restaurantul hotelului, parcare, curatatorie, servicii de agrement sportiv, folosirea salilor de conferinta.
In ceea ce priveste activitatea restaurantului, codurile CAEN sunt urmatoarele: grupa 561- Restaurante, si clasa I, care presupune furnizarea de servicii alimentare pentru clienti, indiferent daca masa se serveste in local sau se livreaza in camera.
1.3 Organizare interna
Structura organizatorica este difinita de ansamblul persoanelor, al subdiviziunilor organziatorice si al relatiilor dintre acestea, astfel incat sa asigure premisele organizatorice adecvate realizarii obiectivelor prestabilite. Elementele care formeaza cadrul organizational, si care sunt decisive pentru existenta, functionarea si dezvoltarea intreprinderii sunt postul, functia, compartimentul, relatiile organizatorice, ponderea ierarhica, nivelul ierarhic.
Postul este alcatuit din ansamblul obiectivelor care se regasesc in sistemul piramidal al obiectivelor firmei, sarcinilor, competentelor si responsabilitatilor desemnate pe anumite perioade de timp fiecarui component al firmei. Titularii posturilor detin atat o autoritate formala, care poate fi ierarhica si functionala, cat si o autoritate profesionala, determinata de nivelul de pregatire si experienta de care dispune persoana respectiva.
Compartimentele reunesc persoane care realizeaza activitati omogene, cu continut similar sau complementar, solicita cunostinte specializate dintr-un anumit domeniu, sunt amplasate intr-un anumit spatiu si subordonate unei singure persoane.
Structura organizatorica, prin modul de combinare a resurselor umane, materiale si financiare are drept scop realizarea obiectivelor intreprinderii in conditiile minimizarii costului economic si social, contribuind astfel la armonizarea intereselor individuale si de grup.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizare si Functionalitate la SC Unita Turism Holding - Sucursala Moldova Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!