Monografie Hotel Moldova cap. 1

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2850
Mărime: 61.28KB (arhivat)
Publicat de: Felix Dorian Puiu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof. S. Lazar

Extras din proiect

1.1 Scurt istoric

Complexul Hotelier Moldova, din Iasi face parte, în prezent, din cel mai mare lant hotelier din România- Unita Turism. Acesta cuprinde 25 de hoteluri care acoperă toate genurile de turism, de la cel de afaceri si tranzit, până turismul de agrement si cel balnear.

Constructia Hotelului Moldova a început în 1975, lucrările desfăsurându-se destul de lent din cauza seismului din 1977 care i-a determinat pe proiectanti si constructori să ia măsuri de consolidare si de sporire a gradului de rezistentă a clădirii.

Initial, hotelul Moldova apartinea societătii Turism Moldova S.A În 1998 s-a produs o divizare a acesteia în trei unităti hoteliere distincte: Complexul Hotelier Moldova, Complexul Hotelier Unirea si SC Turism Moldova SA.

În 2002 s-a produs privatizarea Complexului Hotelier Moldova, iar din 2004 acesta a fuzionat prin absorbtie cu SC Unita Turism Holding SA, devenind astfel Complexul Hotelier Moldova, sucursala Iasi.

Hotelul Moldova este amplasat pe strada Anastasie Panu, nr. 31, în centrul civic si istoric al orasului Iasi. În apropierea hotelului se află institutii de interes major, precum Primăria orasului Iasi, Prefectura, Consiliul Judetean, Palatul de Justitie, multe bănci si centre comerciale. Deasemenea, în imediata vecinătate se află Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Palatul Culturii, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Metropolitană, Teatrul National si alte monumente istorice reprezentative.

La câteva minute distantă se află Agentia de Voiaj CFR si Agentia Tarom.

Complexul reuneste un hotel de 3***, un restaurant categoria I, una dintre cele mai moderne piscine din tară si Agentia de turism Unita Tour Iasi.

1.2 Obiect de activitate

Obiectul de activitate al societătii se compune din servicii de cazare hotelieră, servicii de turism, productie culinară, comert, servicii de agrement si alte servicii suplimentare.

În vederea desfăsurării activitătii, Hotel Moldova pune la dispozitia clientilor săi:

- 5 apartamente si camere de lux;

- 77 de camere single cu pat matrimonial;

- 66 de camere duble cu paturi separate;

- 5 săli de conferinte cu 120, 50 de locuri, si 3 săli cu 20 de locuri.

Conform clasificării activitătilor din economia natională, CAEN revizuit si completat în 2010, obiectul de activitate a complexului hotelier se încadrează în sectiunea I –Hoteluri si restaurante, diviziunea 55- Hoteluri si alte facilităti de cazare, grupa 551- Hoteluri si alte facilităti de cazare similare, clasa I. Aceasta presupune oferirea de servicii de cazare pe baze zilnice sau săptămânale în camere mobilate tip camere de oaspeti sau apartamente precum si servicii de curătenie a spatiilor de cazare. Totodată clientii pot beneficia si de servicii suplimentare precum mesele servite la restaurantul hotelului, parcare, curătătorie, servicii de agrement sportiv, folosirea sălilor de conferintă.

În ceea ce priveste activitatea restaurantului, codurile CAEN sunt următoarele: grupa 561- Restaurante, si clasa I, care presupune furnizarea de servicii alimentare pentru clienti, indiferent dacă masa se serveste în local sau se livrează în cameră.

1.3 Organizare internă

Structura organizatorică este difinită de ansamblul persoanelor, al subdiviziunilor organziatorice si al relatiilor dintre acestea, astfel încât să asigure premisele organizatorice adecvate realizării obiectivelor prestabilite. Elementele care formează cadrul organizational, si care sunt decisive pentru existenta, functionarea si dezvoltarea întreprinderii sunt postul, functia, compartimentul, relatiile organizatorice, ponderea ierarhică, nivelul ierarhic.

Postul este alcătuit din ansamblul obiectivelor care se regăsesc în sistemul piramidal al obiectivelor firmei, sarcinilor, competentelor si responsabilitătilor desemnate pe anumite perioade de timp fiecărui component al firmei. Titularii posturilor detin atât o autoritate formală, care poate fi ierarhică si functională, cât si o autoritate profesională, determinată de nivelul de pregătire si experientă de care dispune persoana respectivă.

Compartimentele reunesc persoane care realizează activităti omogene, cu continut similar sau complementar, solicită cunostinte specializate dintr-un anumit domeniu, sunt amplasate într-un anumit spatiu si subordonate unei singure persoane.

Structura organizatorică, prin modul de combinare a resurselor umane, materiale si financiare are drept scop realizarea obiectivelor întreprinderii în conditiile minimizării costului economic si social, contribuind astfel la armonizarea intereselor individuale si de grup.

Preview document

Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 1
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 2
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 3
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 4
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 5
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 6
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 7
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 8
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 9
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 10
Monografie Hotel Moldova cap. 1 - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Organizare si Functionalitate la SC Unita Turism Holding - Sucursala Moldova Iasi.doc

Ai nevoie de altceva?