Monografie Spitalul Clinic pentru Copii Sfanta Maria Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP. 1 ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA INSTITUTIEI PUBLICE: SPITATUL CLINIC DE COPII SF. MARIA, IASI 2
1.1. Scurt istoric 2
1.2. Obiectul de activitate 3
1.3. Organizarea interna a spitalului Sfanta Maria 4
1.4. Functionalitatea institutiilor publice 11
1.5. Relatiile cu exteriorul 18
1.6. Relatiile cu furnizorii 18
1.7. Relaiile cu Trezoreria Municipiului Iasi 19
1.9. Structura si evolutia principalelor venituri/cheltuieli bugetare la Spitalul Clinic de copii Sfanta Maria, Iasi - in perioada 2004 - 2006 20
Cap. 2. Fundamentarea indicatorilor financiari la institutiile publice 24
2.1. Cadrul juridic de actiune 24
2.2. Calcule si fundamentari privind cheltuielile bugetare 29
2.3. Calcule si fundamentari privind veniturile bugetare 51
Cap. 3 Finantarea cheltuielilor bugetare la o institutie publica 54
3.1. Surse de finantare 54
3.2. Modalitati tehnice de finantare 57
3.3. Utilizarea efectiva a creditelor bugetare si a fondurilor bugetare. Plati pentru cheltuieli 61
3.4. Fluxuri informationale generate de finantarea cheltuielilor bugetare 64
Cap. 4. Organizarea evidentei privind gestiunea financiara la institutiile publice 76
4.1. Evidenta tehnico - operativa 76
4.2. Evidenta statistica 78
4.3. Evidenta contabila 79
4.3.1. Evidenta contabila curenta 79
4.3.2. Evidenta contabila periodica ( centralizatoare) 81


Extras din proiect Cum descarc?

CAP. 1 ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA INSTITUTIEI PUBLICE: SPITATUL CLINIC DE COPII SF. MARIA, IASI
1.1. Scurt istoric
Spitalul clinic pentru copii ,,Sfanta Maria" din Iasi a fost infiintat in 1970 in actuala locatie prin unificarea tuturor structurilor pediatrice existente in Iasi (Spitalul Israelit, Spitalul Caritas, Spitalul Sf. Spiridon).
In structura initiala erau incluse 2 sectii de Pediatrie, o sectie de Chirurgie Pediatrica si Ortopedie, sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, sectia Oncologie si sectia de Prematuri.
Profilele clinice sunt in marea majoritate unice pentru toata zona Moldovei. Sectiile si compartimentele de inalta specialitate functioneaza incepand din 1991 si au vechime intre 11 si 13 ani si sunt deservite de medici cu a doua specialitate sau competent
1.2. Obiectul de activitate
Spitalul de Urgenta pentru copii "Sfanta Maria" asigura asistenta medicala pediatrica de inalta specialitate pentru municipiul si judetul Iasi precum si pentru cele 7 judete ale Moldovei.
Conform Legii nr. 27. din 18/06/2003, denumita si Legea spitalelor, spitalul este unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, proprietate publica sau privata, care asigura servicii medicale.
Serviciile medicale acordate de spital sunt: preventive, curative, de recuperare si paliative, de ingrijire in caz de graviditate si maternitate, precum si a nou-nascutului.
Spitalul participa la asigurarea starii de sanatate a populatiei, potrivit competentelor stabilite de Ministerul Sanatatii.
Spitalul asigura conditii de cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.
Spitalul raspunde, potrivit legii, pentru calitatea actului medical, pentru respectarea conditiilor de cazare, igiena si alimentatie, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii, ce determina prejudicii cauzate pacientilor, stabilite de catre organele competente. Pentru prejudicii cauzate pacientilor din culpa medicala, raspunderea este individuala.
Orice spital are obligatia de a acorda primul ajutor si asistenta medicala de urgenta oricarei persoane care se prezinta la spital, daca starea sanatatii persoanei este critica. 
Problemele de etica si deontologie profesionala sunt de competenta, dupa caz, a Colegiului Medicilor din Romania, a Colegiului Farmacistilor din Romania sau a Ordinului Asistentilor Medicali din Romania. 
Pentru a putea functiona in conditii de normalitate, spitalul trebuie sa indeplineasca conditiile de autorizare sanitara de functionare si, dupa caz, de acreditare prevazute de lege. Spitalele sunt obligate sa detina sau sa obtina autorizatia sanitara de functionare.
Spitalele care nu obtin autorizatia sanitara de functionare, in termenul prevazut prin norme elaborate de Ministerul Sanatatii li se suspenda activitatea partial sau total. Taxa de acreditare se suporta de spital. Nivelul taxei se aproba prin ordin al ministrului sanatatii, la propunerea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Dupa acordarea autorizatiei sanitare de functionare, spitalele intra in procesul de acreditare, care se efectueaza la cererea spitalelor. Acreditarea garanteaza faptul, conform articolului 13 din Legea nr. 270, ca spitalele functioneaza la standardele stabilite potrivit Legii nr. 270, privind acordarea serviciilor medicale si conexe actului medical, certificand calitatea serviciilor de sanatate in conformitate cu clasificarea spitalelor, pe categorii de acreditare.
Acreditarea se acorda de catre Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor, institutie autonoma de drept public, cu personalitate juridica, sub controlul Parlamentului, si confera spitalului dreptul de a intra in raporturi contractuale cu casele de asigurari de sanatate. 
O data la 5 ani spitalele sunt suspuse areacreditarii.
Infiinatarea sau desfiintarea spitalelor publice se face prin hotarare a Guvernului, initiata de Ministerul Sanatatii, cu avizul consiliului local, respectiv judetean.
Reorganizarea, schimbarea sediului si a denumirilor pentru spitalele publice se aproba prin ordin al ministrului sanatatii, la propunerea conducerii spitalului.
In actul de infiintare a spitalului public se stabilesc cel putin urmatoarele elemente:
o denumirea;
o tipul de spital;
o tipul de finantare;
o numarul de paturi;
o categoria de servicii medciale spitalicesti acordate.
Pentru asigurarea dreptului la ocrotirea sanatatii, Ministerul Sanatatii propune anual Planul national de paturi, care se aproba prin hotarare a Guvernului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Spitalul Clinic pentru Copii Sfanta Maria Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!