Operatiunile Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 - Operatiunile Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare 4
Capitolul 2 - Implicatiile Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare in Romania 9
Proiecte BERD in Romania 11
Capitolul 3 - Perspectivele Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare in relatiile cu Romania 18
3.1. Strategia extinsa a Bancii 18
3.2. Principalele obiective operationale 19
1) Infrastructura si domeniul energetic 19
2) Sectorul privat 20
3) Intermediere financiara 20
4) Alte obiective 21 
Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este o institutie financiara suprastatala, infiintata in 1991 cu sediul la Londra, care desfasoara activitati de finantare. 
Aceasta are drept scop favorizarea tranzitiei catre economia de piata si promovarea IMM-urilor din Europa Centrala si de Est si Comuniunea Statelor Independente, angajate in aplicarea principiilor democratiei multipartite, pluralismului si economiei de piata.
Spre deosebire de celelalte banci regionale BERD prezinta un caracter politic accentuat, astfel pot beneficia de imprumuturi numai tarile cu democratii pluripartite. 
Acordul de Constituire a BERD a pus bazele unui compromis intre opiniile SUA si cele ale Angliei (care doreau sustinerea exclusiva a sectorului privat) si restul membrilor (care doreau ca si proiectele guvernamentale de infrastructura sa fie sprijinite: imprumuturile catre sectorul public putand atinge un nivel de maxim 40% din totalul imprumuturilor bancii. Imprumuturile catre guverne sunt strict limitate, fiind acordate pentru "orice intreprindere de stat care opereaza competitiv si participativ in cadrul economiei de piata si oricarei intreprinderi de stat pentru a-i facilita tranzitia spre controlul si proprietatea privata."
Imprumuturile pe care le acorda BERD vizeaza in primul rand sectorul particular (in proportie de 60%) si apoi sectorul public (in proportie de 40%).
Banca poate acorda imprumuturi, poate participa la capitalul social si poate acorda garantii, dar totalul angajamentelor nu poate depasi capitalul plus rezervele, rata fiind de 1:1, ceea ce o face sa angajeze imprumuturi de pe pietele internationale de capital.
BERD este activa in 61 de tari aflate in proces de implementare a reformelor economice si structurale, promovand privatizarea si initiativa particulara, in functie de conditiile specifice ale tarilor aflate in diverse stadii de tranzitie.
Investitiile efectuate de BERD sunt menite sa promoveze dezvoltarea sectorului privat, intarirea institutiilor financiare si a sistemului juridic, precum si dezvoltarea infrastructurii necesare sectorului privat. 
Cel mai puternic avantaj al bancii comparativ cu alte institutii financiare internationale, pe langa concentrarea regionala consta in abilitatea de a opera atat in sectorul public cat si in cel privat, si de a avea la dispozitie cel mai larg si mai flexibil spectru de instrumente financiare pentru a sprijini diferite stadii ale tranzitiei. 
Capitolul 1 - Operatiunile Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare
Operatiunile Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare se delimiteaza in operatiuni finantate din resursele ordinare de capital si operatiuni finantate din fondurile speciale. Resursele ordinare de capital se utilizeaza, angajeaza si investesc separat de resursele din fondurile speciale.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare orienteaza operatiunile sale in tarile din centrul si estul Europei, care promoveaza initiativa privata, aplica principiile democratiei pluripartidiste si ale economiei de piata. Tara care solicita Bancii sa ii asigure acces la resursele sale pentru scopuri limitate pe o perioada de trei ani, beneficiaza la cerere si de asistenta tehnica, alte tipuri de asistenta financiara pentru finantarea sectorului privat, pentru a facilita consolidarea proprietatii private si a stimula concurenta. 
Operatiile folosite de BERD pentru realizarea scopului si functiilor sale se efectueaza prin urmatoarele metode:
- coordonarea resurselor din sectorul privat;


Fisiere in arhiva (1):

  • Operatiunile Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!