Organizare si Functionalitate la Scoala Generala Nr22 Iasi

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Scurt istoric
Scoala generala numarul 22 - Iasi, devenita dupa 1990 Scoala "B. P. Hasdeu", nume sub care aceasta scoala s-a afirmat si s-a impus in toti acesti ani ca una dintre cele mai importante si mai respectate unitati scolare a invatamantului primar si gimnazial iesean, a implimit in 2007, 39 de ani de activitate.
Functionand intr-un imobil construit in anul 1963, care a apartinut initial Liceului " Alexandru Ioan Cuza", transferat in 1968 intr-o cladire noua situata in imediata vecinatate a vechiului edificiu, Scoala nr. 22 a reunit la inceput 15 clase (6 din ciclul primar si 9 din ciclul gimnazial ), instruite de un nucleu de cadre didactice provenite din liceul mentionat, carora li s-au adaugat alti invatatori si profesori, grupati in jurul primului director al scolii, profesorul de limba romana Cristofor Constantin.
Extinzandu-si treptat baza materiala si dotarea prin amenajarea unor noi laboratoare, cabinete de lucru si sali cu destinatii speciale (sala de sport, sala de festivitati, sala de sah), biblioteca, ca si prin completarea si imbunatatirea facilitatilor exterioare (terenuri de sport, anexe, garduri imprejmuitoare, etc. ) Scoala nr. 22 s-a preocupat in permanenta de asigurarea unui cadru material cat mai bine intretinut si organizat, initiind periodic lucrari de reparatie si de reamenajare sustinute prin demersuri repetate pe langa autoritatile locale dar si prin resurse proprii pe care s-a straduit sa le acumuleze pentru a deservi optim elevii scolarizati si personalul de serviciu.
Astfel numarul de clase a sporit treptat, incluzand in anii '70 si '80 sectii de invatamant seral pentru ciclul gimnazial si respectiv clase aIX-a si a X-a, corespunzatoare primei trepte liceale, fapt care a implicat si o interferare temporara cu Scoala de Aplicasii din strada Vasile Lupu, devenita ulterior corpul B al scolii.
Scoala "B. P. Hasdeu" detine doua corpuri de cladire. 
Localul "A" situat in strada Ion Creanga, nr.27, in mijlocul cartierului Tatarasi. Acesta se invecineaza la nord-vest cu Liceul teoretic "Al. I. Cuza", la nord, vest si sud cu blocuri de locuinte. Imobilul se compune din subsol, parter si doua etaje, si are 22 de sali de clasa, 3 laboratoare, cancelarie, secretariat, arhiva, grupuri sanitare, cabinet director, cabinet medical psihopedagogic, biblioteca, caserie , fumoar, sala de sport, atelier pentru intretinere si reparatii, spatii pentru depozitatea materialului necesar procesului instructiv-educativ si intretinerii localului. Acest imobil a fost dat in folosinta in 1968.
Localul "B" situat in starda Vasile Lupu, se invecineaza la nord cu strada Vasile Lupu, la vest cu Gradinita nr. 1, la sud cu strada Vasile Lupu iar la est cu case de locuit.
Imobilul se compune din demisol, parter si etaj si are 10 sali de clasa, cancelarie, atelier pentru intetinere, cabinet logopedic, compartiment finaciar-contabil (acest local este destinat numai invatamantului primar). Imobilul acesta apartine Scolii nr. 22 din anul 1985. 
Scoala nr. 22 "B. P. Hasdeu" este scoala coordonatoare din 2002. in componanta ei sunt scolile din municipiul Iasi: Scoala nr. 10 "Gh. I. Bratianu", Scoala nr. 18 "Costache Conachi", Scoala nr. 28 "M. Codreanu", Scoala nr. 30 "Costache Negri", Scoala "Waldorf" si Grupul Scolar de arte si meserii "Spiru Haret" precum si scoli din comunele Erbiceni, Probota, Scanteia si Tomesti.
In Scoala Generala nr. 22 - Iasi sunt inscrisi si frecventeaza cursurile un numar de 647 de elevi in clasele I-IV (25 de clase) si 571 de elevi in clasele V-VIII (23 de clase). 
Domeniul de activitate al Scolii Generale nr. 22 ,,B. P. Hasdeu", este invatamantul primar si gimnazial, avand ca obiect fundamental educarea, instruirea si formarea spirituala a elevilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizare si Functionalitate la Scoala Generala Nr22 Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!