Organizarea si Conducerea Gestiunii Financiare la o Institutie Publica - Directia de Asistenta Sociala a Judetului Vaslui

Cuprins proiect Cum descarc?

1. ORGANIZARE SI FUNCTIONALITATE LA NIVEL DE INSTITUTIE
1.1. SCURT ISTORIC
1.2. ORGANIZARE PE COMPARTIMENTE
1.3. OBIECT DE ACTIVITATE
1.4. RELATII INTERNE SI EXTERNE
1.5. FUNCTIONALITATE
2. FUNDAMENTAREA SI REALIZAREA INDICATORILOR FINANCIARI (DE VENITURI SI CHELTUIELI)
2.1. METODOLOGIA UTILIZATA
2.2. CALCULE SI FUNDAMENTARI (PE FIECARE INDICATOR)
2.3. BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI
3. FINANTAREA INSTITUTIEI
3.1. SURSE DE FINANTARE
3.2. METODE, TEHNICI SI PROCEDEE DE LUCRU
3.3. FLUXURI INFORMATIONALE
3.4. PLATI PENTRU CHELTUIELI PRIN TREZORERIE
4. ORGANIZAREA SI CONDUCEREA EVIDENTEI IN GESTIUNEA FINANCIARA
4.1. FORME DE EVIDENTA CU ACCENT PE CONTABILITATEA SINTETICA
4.2. FORME DE EVIDENTA CU ACCENT PE CONTABILITATEA ANALITICA
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1. ORGANIZARE SI FUNCTIONALITATE LA
NIVEL DE INSTITUTIEI PUBLICE
1.1. SCURT ISTORIC;
Directia de asistenta sociala a judetului Vaslui denumita Serviciul public de asistenta sociala, s-a infiintat prin Hotararea nr. 9/18.03.2003 a Consiliului Judetean Vaslui, avand personalitate juridica, in subordinea Consiliului judetean Vaslui.
Serviciul public de asistenta sociala are sediul in municipiul Vaslui, str. Mihail Kogalniceanu numarul 25.
Directia de asistenta sociala a judetului Vaslui si-a desfasurat activitatea pana la 31.12.2004 cand are loc comasarea cu Directia Judeteana Pentru Protectia Copilului Vaslui.
Directia de asistenta sociala isi dezvolta activitatea pornind de la simpla activitate de plati si drepturi banesti pentru handicapati si facilitati pentru handicapati , preluate de la fostul ISTH Vaslui, pana la crearea de relatii multiple cu diverse institutii la nivel local :( DJPC, DDFSS, Inspectoratul Scolar Vaslui, AJOFM, CJPAS Vaslui, CJAS Vaslui, ONG-uri) in vederea crearii unei institutii care sa aplice la nivelul judetean politici si strategii in domeniul asistentei sociale.
1.2. ORGANIZARE PE COMPARTIMENTE 
Conducerea executiva a serviciului public este asigurata de catre un director, numit prin hotarare a consiliului judetean, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
Directorul Serviciului public este functionar public si se supune prevederilor Legii numarul 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare.
Directorul Serviciului public de asistenta sociala este ordonator secundar de credite.
Directorul conduce intreaga activitate a Serviciului public de asistenta sociala si il reprezinta in raporturile cu Consiliul judetean Vaslui, cu seviciile publice descentralizate ale ministerelor si institutiile cu responsabilitati in domeniul asistentei sociale, cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile implicati in derularea programelor de asistenta sociala.
In exercitarea atributiilor sale directorul serviciului public de asistenta sociala emite ordine.
In cadrul Serviciului public functioneaza urmatoarele compartimente:
2. Serviciul de asistenta sociala pentru protectia familiei si a persoanelor singure;
3. Serviciul de asistenta sociala pentru protectia persoanelor varstnice si a oricarei persoane aflate in nevoi;
4. Serviciul de asistenta sociala pentru persoanele cu handicap;
5. Serviciul buget-contabilitate;
6. Compartimentul juridic, mass-media si informare cetateni;
7. Serviciul resurse umane, administrativ si secretariat.
Conducerea compartimentelor functionale se asigura de sefi de servicii, respectiv, birou.
Incadrarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca al salariatilor, precum si sanctionarea disciplinara si concedierea acestora se face de catre Directorul Serviciului public, in conformitate cu reglementarile in vigoare.
Numirea, modificarea si incetarea raporturilor de serviciu al functionarilor publici din cadrul Serviciului public, precum si sanctionarea disciplinara a acestora se face cu respectarea si in conditiile prevazute de Legea numarul 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare.
Salarizarea personalului contractual si a functionarilor publici se face in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
Personalul contractual si functionarii publici ai Serviciului public au obligatia sa respecte normele legale in domeniul asistentei sociale, a hotararilor consiliului judetean in domeniu, a Regulamentului intern si a dispozitiilor directorului.
Nerespectarea obligatiilor contractuale de catre personalul contractual si a indatoririlor de serviciu de catre functionarii publici, inscrise in contractul individual de munca si, respectiv, in fisa de evaluare a postului, se sanctioneaza potrivit reglementarilor legale in vigoare.
Atributiile conducerii Serviciului public de asistenta sociala
Directorul Serviciului public indeplineste, in conditiile legii, urmatoarele atributii principale:
- Asigura punerea in aplicare a actelor normative care reglementeaza activitatea de asistenta sociala;
- Asigura aducerea la indeplinire a hotararilor Consiliul Judetean prin care se iau decizii in domeniul asistentei sociale;
- Asigura conducerea executiva a Serviciului public si raspunde de buna functionare a acestuia in indeplinirea atributiilor ce ii revin;
- Exercita functia de ordonator secundar de credite;
- Intocmeste proiectul de buget al serviciului public si contul de incheiere a exercitiului bugetar si le supune spre aprobare Consiliul Judetean, in conditiile si la termenele prevazute de lege;
- Incheie conventii cu autoritatile centrale si autoritatile administratiei publice locale prin care se reglementeaza modul de acordare si decontare a unor facilitati si drepturi banesti platite din bugetul propriu al judetului acordate prin transfer de la bugetul statului prevazute cu aceasta destinatie;
- Propune Consiliul Judetean spre aprobare, in conditiile legii, organigrama, statul de functii, numarul de personal si regulamentul de organizare si functionare al serviciului public;


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Conducerea Gestiunii Financiare la o Institutie Publica - Directia de Asistenta Sociala a Judetului Vaslui.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!