Organizarea și funcționarea pieței financiare din Frankfurt

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
1. Structura pietei financiare din Frankfurt 5
1.1 Autoritatile de supraveghere 7
1.2 Organismele de decizie 9
2. Organizarea pietei financiare din Frankfurt 10
Concluzii 18
Bibliografie 19
Webografie 19


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
Rolul pietelor financiare internationale este de a redistribui si organiza, la nivel mondial, capitalurile disponibile, de a diversifica structura investitiilor cat si a managementului financiar al riscului. Aceasta piata se diferentiaza de celelalte piete prin : detinerea de structuri pentru toate tipurile de titluri; cei care asigura buna desfasurare a activitatii din cadrul acestei piete sunt operatorii iar transparenta si lichiditatea este asigurata de catre autoritati.
Bursele de valori si pietele din afara bursei alcatuiesc impreuna structura pietelor financiare internationale prescurtata OTC. Bursele de valori sunt prezente in toate tarile dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare. Se detaseaza, in schimb, trei burse din centrele financiare semnificative, unde se realizeaza cele mai mule tranzactii financiare si anume in proportie de 60 % din totalul tranzactiilor financiare : TSE -  Bursa de valori din Tokyo, NYSE -  Euronext si LSE - Bursa de valori din Londra. Cand vorbim despre tranzactionarea instrumentelor financiare derivate se disting trei burse : NYSE Euronext, Chicago Mercantile Exchange group si Liffe Eurex - Frankfurt. 
Activitatea economiei Germaniei este conturata de catre intreprinderile mici si mijlocii, fiinca sunt considerate mult mai flexibile si mai rentabile decat intreprinderile situate pe locurile fruntase. Acestea au actionat in scopul obtinerii capitalului prin emisiunea publica. Chiar din anul 1995, bursele din Germania s-au aliat, in ciuda celor sapte burse regionale, functionand ca si o linie politica, detinand in prezent monopol. 
Bursa de valori din Frankfurt efectuiaza in proportie de 97 % din totalul tranzactiilor cu titluri financiare. Pe langa aceasta mai exista bursa de valori pe : Main, Berlin, Dusseldorf, Hamburg, Munchen, Hanovra si Stuttgart. Toate acestea se claseaza pe locul doi in Europa. 
Intaia bursa de marfuri s-a deschis pe Frankfurt in anul 1402, obligatiunile fiind principalul obiect al comertului de bursa di urmatorul secol. Printre primele actiuni care s-au negociat la Frankfurt au fost cele ale bancii Nationale ale Austriei, in anul 1820. In secolul al 18-lea, Frankfurt detinea un loc destul de important in ceea ce priveste arbitrajul international si plasamentul de emisiuni straine. La inceputul secolului al XX-lea tranzactiile au fost concentrate la Bursa din Berlin, apoi, dupa cel de-al doilea razboi mondial, prima bursa care incepe sa functioneze din nou, in septembrie 1945, este Bursa din Frankfurt .
In Germania, tranzactiile nu se limiteaza doar la burse. Institutiile bancare pot si ele sa efectueze tranzactii cu titluri, pe baza ordinelor clientilor sai. Chiar daca tranzactiile se efectueaza telefonic prin intermediul unei piete nereglementate, aceste se apropie de volumul pietelor reglementate. 
Institutiile bancare germane isi indreapta atentia catre industrie. Acestea sunt parteneri uzuali ai intreprinderii, neezitand sa intervina in gestiunea si contabilitatea acestora. Astfel aduc o contributie importanta in toate domeniile industriale (si nu in serviciul comertului, ca in Marea Britanie), fiind considerate adesea ca unul dintre factorii de reusita din industria germana (credite usor de obtinut, emisiuni de titluri). Cele trei banci germane care domina sunt: Deutsche Bank, Commerzbank, Dresdner Bank .
Pentru ca o piata financiara europeana sa se dezvolte este necesara cunoasterea diverselor burse aflate in tari comunitare, fiecare avand, diferit, o importanta in pietele financiare internationale. Capitalizarea bursiera a tarilor din Europa se claseaza pe locul trei, in urma celei americane si japoneze. Reglementarea si modernizarea structurii pietelor a fost ca urmare a internationalizarii pietelor, cresterea capacitatii capitalului transnational si dezvoltarea telecomunicatiilor. Alte metode au modificat direct structura pietelor financiare, cum ar fii: accesul operatorilor straini in cadrul pietelor nationale, fabricarea noilor produse ( contracte pe optiuni si futures ) permitand operatorilor sa se protejeze de riscul cursului de schimb.


Fisiere în arhivă (1):

  • Organizarea si functionarea pietei financiare din Frankfurt.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Dufloux,C., Piete financiare, ed. in limba romana coord. de Niculescu, M., Buralud, A., Bucuresti, Ed. Economica, 2002. 
2. Stoica, V., Corbu, I., Murariu, I., Sistemul bursier international, Bucuresti, Ed. Fundatiei Romania de Maine , 2006.
3. Chirica, L., Piete financiare si decontari internationale, Ed. Economica, Bucuresti, 2010.
4. Voinea, G., Institutii financiar-bancare internationale, Ed. ,,Universitatii Al.I.Cuza", Iasi, 2010.
5. Dragota, V., Dragota, M., Obreja-Brasoveanu, L., Piete si sisteme financiare, Bucuresti, Ed. ASE, 2008.
6. Hurduzeu, G.,Piete si burse internationale de valori, Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2009
Webografie
7. www. deutsche-boerse.com
8. www.eurexclearing.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!