Pensiunea Pasiflora - Proiect de Investitii

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul rural a cunoscut in ultimul deceniu o evolutie spectaculoasa, atat in planul ofertei cat si al cererii, sub influenta a numerosi factori.Turismul in spatiul rural este din ce in ce mai apreciat de oamenii ce traiesc si muncesc in conditii tot mai stresante. Nefiind decretat drept un produs ce eradicheaza stresul, turismul rural reprezinta totusi oposibilitate de reintoarcere la natura, la tot ceea ce este pur, nealterat si curat. Potentialul turistic natural, este format din ansamblul atractiilor turistice care pot motiva
vizitarea acestora, reprezentand elemental fundamental in crearea produselor turistice, respectiv a ofertei turistice.Practic, oferta turistica a unei tari (zone, statiuni) cuprinde totalitatea elementelor care pot fi puse in valoare la un moment dat pentru stimularea
cererii turistice.
1. Obiectivul general al propunerii de proiect
Obiectivul general al propunerii de proiect il reprezinta deschiderea unei pensiuni intr-o zona montana cunoscuta si des frecventata de turisti atat in timpul iernii cat si pe timpul verii.
Statiunea Paltinis este o statiune turistica permanenta, situata in Carpatii Meridionali, pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la 35 de km.distanta de Sibiu, de care, de altfel, si apartine, Paltinisul este cea mai veche si cea mai inalta statiune din Romania. 
Asezarea, de sub Vf.Oncesti, ce se intinde intr-o padure de conifere, la altitudinea de 1442 de metri, a fost intemeiata de Societatea Carpatina Transilvania, la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Un important obiectiv turistic in statiune il reprezinta Schitul (o biserica din lemn cu hramul "Schimbarea la fata", sfintita in 1927) care adaposteste mormantul cunoscutului filosof Constantin Noica.
Pensiunea turistica ce urmeaza a fi amenajata va fi amplasata in imediata apropriere a drumul national (aproximativ 250 m),intr-un cadru natural deosebit de pitoresc specific zonei. Parcela de teren aleasa pentru efectuarea constructiei,este situata pe coasta unui deal, deasupra drumului, oferind o privelist foarte frumoasa.Care in urma lucrarilor de instalare a retelei de iluminat, pe timpul noptii arata superb, acest factor fiind considerat unul dintre punctele forte ale viitoarei pensiuni. De altfel proiectul va fi de asamaniera conceput incat majoritateacamerelor sa aiba vedere spre acest obiectiv.
Acesta amplasament a dost considerat potrivit si datorita urmatoarelor avantaje:
Accesul la pensiune se va face usor, datorita proximitatii de drumul national, principala cale de acces in zona;
oVegetatia existenta in zona impiedica propagarea zgomotelor dinspre sosea, amplasamentul fiind linistit;
oCei mai apropriati vecini sunt situati la aproximativ 100 de metri distanta, acest lucru asigurand un cadru intim, fara factori antropici ce pot deranja sederea clientilor;
o Parcela de teren este destul de intinsa (aproximativ 2500 m2 )pentru a permite construirea facilitatilor necesare clasificarii dorite (terensport, piscina, gradina, etc.);
oSe pot organiza excursii si plimbari montane pe timp de vara, iar iarna plimbari cu snow-mobil-ul direct de la pensiune, avand in vedere spatiul intins (fara drumuri amenajate) din jurul pensiunii;
oPrezenta tuturor utilitatilor (curent, apa) la marginea parcelei, contribuie atat la scaderea costurilor de constructie cat si a viitoarelor costuri
de exploatare
Avand in vedere avantajele mentionate mai sus si faptul ca zona nu prezinta nici un inconvenient major care ar putea impiedica realizarea proiectului, se poate spune ca este un amplasament ideal amenajarii acestei pensiuni turistice.
Pe langa delimitarea si prezentarea zonei in care se va amenajapensiunea turistica urmeaza prezentarea in detaliu a caracteristicilor sifacilitatilor ce vor fi oferite de aceasta structura de primire turistica.
Baza tehnico-materiala a complexului si serviciile oferite trebuie sa se
identifice cu nevoile si exigentele turistilor veniti aici. Acest lucru trebuie sase reflecte atat in confortul spatiilor de cazare, in facilitatile si dotarile oferitecat si in amabilitatea si profesionalismul personalului, deoarece in perceptiaclientilor,de multe ori, personalul face diferenta intre o sedere banala si unacu adevarat speciala, care sa motiveze reintoarcerea acestora.
Suprafata teritoriului pe care se vor amenaja pensiunea, parcarea sispatiile verzi este de aproximativ 2500 m2 .
In continuare se vor prezenta pe rand facilitatile si dotarile de care vor beneficia clientii noii pensiunii turistice.
Pensiunea turistica va fi clasificata la 5 margarete, nivel maxim de clasificare posibil pentru pensiunile turistice rurale.Constructia propiu-zisa va avea o suprafata de desfasurata de 1000 m2 (inclusiv sala de mese, sala deconferinte, sala de fitness, sauna, piscina acoperita).Restul suprafetei terenului disponibil va fi ocupat de catre spatiile verzi, terenul de sport (baschet, tenis)si de parcarea cu 25 de locuri.
Fiind o pensiune de 5 margarete vor trebui respectate toate criteriile aferente acestei clasificari, incepand cu numarul de zile la care se schimba asternuturile si prosoapele, dimensiunile camerelor, dotarile din fiecare camera si terminand cu numarul minim de servicii ce trebuie oferitecontracost sau gratuite.
Serviciul de baza pe care il va oferi pensiunea clientilor sai este cazarea si micul dejun (inclus in pretul de cazare) , insa la solicitare se pot asigura si restul meselor (pranzul si cina).Sala de mese va fi disponibila doar clientilor pensiunii, aceasta fiind cu circuit inschis.
Pensiunea care va fi construita va avea 30 de locuri de cazare
Pensiunea va avea parter, doua etaje si mansarda. La etajul unu se vor situa 7 camere duble si o camera single. Etajul doi va gazdui restul de 5 camere duble , in timp ce la mansarda se vor situa cele doua apartamente spatioase si cealalta camera single.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Pasiflora - Proiect de Investitii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!