Piata Creditului Ipotecar in Romania

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Capitolu 1 3
1.1 Conceptul de credit ipotecar si tipurile de credit 3
1.2 Dobanda si cele 5 comisioane ale creditului 5
Capitolu 2 7
2.1 Piata creditului ipotecar 7
2.2 Tendinte pe piata creditul ipotecar in Romania 8
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Creditele ipotecare, singura sansa pentru achizitionarea unei locuinte
Creditul imobiliar este o sintagma din ce in ce mai intalnita pe buzele majoritatii romanilor, cu precadere a celor tineri. Acesta a devenit principala modalitate de finantare pentru constructia, cumpararea sau reamenajarea de locuinte.
Pentru tarile in curs de dezvoltare si de adoptare a unui regim democratic stabil, dezvoltarea pietei imobiliare este un deziderat al noii generatii dar pentru aceasta trebuie sa se imbunatateasca conditiile macroeconomice si gradul de dezvoltare a sistemului financiar-bancar.
Romania a facut pasi importanti in acest sens daca luam in considerare dimensiunea apropiata de media europeana a investitiilor publice si in ultima vreme si a celor private.
Nevoia de locuinte si de sisteme de creditare moderne si accesibile sunt rezultatul cresterii nivelului de trai si imbunatatirii continue a patrimoniului locativ.
Intr-o democratie puternica si autentica se prevede ca orice om sa aiba dreptul la o locuinta decenta si accesibila de contractat. 
Dreptul la proprietate imobiliara este unul din drepturile fundamentale ale unui cetatean intr-o societate moderna, fiind in egala masura si o obligatie morala in cazul intemeierii unei familii stabile.
Creditul ipotecar
Creditul ipotecar este creditul garantat cu proprietatea imobiliara si are ca principal obiectiv sustinerea dezvoltarii acestei proprietati.
Creditul destinat activitatii imobiliare prezinta una din cele mai importante categorii de credit din sistemul national in economia de piata, economie care culti!va si dezvolta, sprijina si sustine, proprietatea individuala.
Dupa natura garantiei, creditul ipotecar poate fi rural sau urban.
Creditul ipotecar rural are drept garantie a rambursarii proprietatea funciara,proprietatea asupra terenului in timp ce creditul ipotecar urban este garantat cu ipotecarea cladirilor.
Creditul ipotecar presupune o conventie intre creditor si imprumutat, in care se prevede, in general: 
- proprietatea ce serveste ca garantie a rambursarii imprumutului ;
- conditiile de remunerare si scadentele de rambursare;
- penalitatile in caz de rambursare anticipata, partiala sau completa, a imprumutului;
- circumstantele in care prin nerespectarea, conditiilor de imprumut, debitorul poate pierde proprietatea.
Principalul tip de imprumut pe ipoteca comporta o suma de rambursare si o rata a dobanzii fixa (constanta si identica). Rambursarile periodice sunt prevazute pe intreaga perioada si fiecare rambursare cuprinde, deopotriva, dobanda si suma cu care se reduce datoria in curs 
Formele pe care le imbraca creditul ipotecar sunt diverse:
o imprumut ipotecar cu dobanzi variabile;
o imprumut ipotecar cu rambursare progresiva;
o imprumut ipotecar inversat, purtator de anuitati
Creditul ipotecar cu dobanda variabila opereaza cu un nivel al dobanzii stabilit in functie de evolutia pietei financiare. 
Creditele pe ipotecare cu rambursarea progresiva satisfac cerintele cres-cande ale familiilor cu venituri modeste, aflate la inceputul activitatii, care au per!spectiva ameliorarii veniturilor lor. Formulele propuse prevad pentru perioadele ini!tiale, reduceri intre 9 si 95 % fata de rambursarile constante.
Creditul ipotecar inversat, purtator de anuitati, urmareste sa valorifice capitalul imobilizat in locuinte proprietate, fara a se renunta la dreptul de proprietate si la uzufruct. Ca atare, imprumutul obtinut prin ipotecarea unei parti a proprietatii ser!veste la achizitionarea unui contract de anuitati si aduce astfel proprietarului un venit regulat. Este un sistem considerat de perspective. 
Dimensiunile ample ale creditului ipotecar in toate tarile dezvoltate, implica o imobilizare vasta de resurse, de regula, capitalurile disponibile pe termen lung.
Intrucat a serie de institutii de credit si financiare constituie asemenea resur!se pe termen lung, care in mod necesar implica valorificare si garantii sigure de rambursare, s-a creat in toate tarile o piata ipotecara fireasca.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Creditului Ipotecar in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!