Politica Monetara a Ciprului

Extras din proiect Cum descarc?

Banca Centrala a Ciprului a fost 
infiintata in 1963, la scurt timp dupa ce Cipru a castigat independenta. Astazi, banca este reglementata de Legile Bancii Centrale a Ciprului din 2002-2007, care asigura independenta bancii, precum si compatibilitatea cu dispozitiile relevante din Tratatul de constituire a Comunitatii Europene, al sistemului european al bancilor centrale si cel al Bancii Central Europene. Modificarea legii in martie 2007 a deschis calea pentru integrarea bancii cipriote in Eurosistem in ianuarie 2008.
Principalele functii ale Bancii Centrale includ:
punerea in aplicare a deciziilor de politica monetara a Bancii Central Europene;
detinerea si administrarea rezervelor internationale;
supravegherea bancilor;
promovarea, reglementarea si supravegherea bunei functionari a sistemelor de plata si de decontare;
protejarea stabilitatii sistemului financiar.
In primii ani de functionare, banca a indeplinit functiile de bancher a guvernului, de gestionare a rezervelor internationale, precum si de administrare a schimburilor. In paralel, banca a consolidat structura interna, a pregatit cadrul de reglementare pentru supravegherea sectorului bancar si de asemenea, crearea cadrului operational pentru punerea in aplicare a politicii monetare. La sfarsitul anilor 1960 si inceputul anilor 1970, politica monetara a devenit mai activa, in aceasta perioada fiind eliberate pentru prima data stocurile guvernamentale, in vederea promovarii economisirii si finantarii neinflationiste a deficitelor fiscale.
In urma consecintelor negative cauzate de invazia turca din 1974, Banca Centrala a fost implicata activ in reactivarea economiei.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!