Practica Banca Romaneasca

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere .3
I DESCRIEREA BANCII ..4
1.1 Scurt istoric 4
1.2 Organizarea structurii de conducere si structura organizatorica a Bancii Romanesti ...5
1.3 Guvernanta Corporatista 6
1.4 Reglementari si principii ...6
II PRODUSELE BANCII PENTRU PERSOANELE FIZICE .9
2.1 Internet Banking 9
2.2 Pachete de cont 11
2.3 Produse de economisire ...12
2.4 Carduri .14
2.5 Credite .16
2.6 Bancassurance ..17
III ANALIZA SWOT ..19
IV EVALUAREA STAGIULUI .20
Concluzii ...21
Bibliografie ...22


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Obiectivul principal al practicii il constituie dezvoltarea aptitudinilor de munca necesare ale studentilor sau masteranzilor, cu scopul cresterii sanselor de ocupare si integrarii cu succes a acestora pe piata muncii. Efectul pozitiv pe termen lung este dat de dezvoltarea aptitudinilor de munca ale persoanelor aflate in procesul de tranzitie de la scoala la viata activa, ce duce in mod direct la imbunatatirea insertiei studentilor pe piata muncii. Astfel, facilitarea insertiei tinerilor absolventi pe piata muncii si cresterea gradului de ocupare a acestora datorita noilor competente dobandite, contribuie la dezvoltarea unei forte de munca productive.
Importanta si desfasurarea unui stagiu de practica consta in insusirea si dezvoltarea unor abilitati profesionale aplicate, precum munca in echipa sau managementul de proiect, sansa de a castiga experienta profesionala reala, experiente necesare pentru inceputul unei cariere in domeniul in care s-au realizat studiile.
Programele de practica oferite de firme si organizatii neguvernamentale reprezinta o metoda foarte eficienta de a castiga experienta si de a imbunatati curriculumul vitae. In cadrul practicii stagiarii au parte de interactiune cu profesionisti in domeniu, au posibilitatea de a participa la training -uri si sesiuni de formare teoretica si practica, au ocazia de a lucra in cadrul unor echipe competitive si invata, de asemenea sa lucreze orientat catre rezultate.
Am ales sa efectuez acest stagiu de practica intr-o unitate bancara, deoarece consider ca este modul ideal de a-mi incepe cariera in domeniul bancar, valorificand astfel studiile pe care le-am urrmat in domeniu.
Prin intermediul stagiului de practica realizat la Banca Romaneasca mi-o oferit oportunitatea de a ma familiariza cu specificul si cultura unei organizatii multinationale si de a cunoaste fluxul de activitati din cadrul unei unitati bancare, asistand la desfasurarea activitatilor zilnice.
Timp de 280 de ore practica am lucrat intr-o sucursala a Bancii Romanesti, unde am avut ocazia de a pune in practica informatiile teoretice invatate pe parcursul facultatii si a masterului.
Consider ca experienta din cadrul stagiului de practica m-a ajutat sa descopar ce abilitati am si sa fiu mai increzatoare in fortele proprii.
I DESCRIEREA BANCII
1.1. Scurt istoric al Bancii Romaneasca
Banca Romaneasca a fost infiintata in anul 1992 ca banca comerciala universala, in totalitate cu capital privat, largindu-si treptat gama de produse si servicii, astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor partenerilor sai de afaceri.
Incepand cu septembrie 1996, banca a devenit primul agent Western Union din Romania. Pentru prima data in Romania, o banca a fost implicata in servicii de transfer electronic de bani in toata lumea. In 1996, banca oferea aceste servicii prin 6 locatii, acum fiind oferite prin 179 de locatii in toata tara.
Conducerea pe baze prudentiale este evidentiata de initiativa conducerii bancii de a incheia polite de asigurare pe piata londoneza de asigurari, sub egida grupului Lloyd's, incepand cu anul 1997. In consecinta, Banca Romaneasca a fost prima banca romaneasca asigurata impotriva riscurilor de frauda, erori si omisiuni.
In 1999, Fondul Romano-American de Investitii a preluat pachetul majoritar, Banca stabilind parteneriate cu institutiile financiare internationale, ceea ce i-a permis sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii romanesti.
In octombrie 2003, National Bank of Greece a achizitionat de la Fondul Romano-American de Investitii 81.65% din capitalul social al Bancii Romanesti, devenind astfel actionar majoritar. Includerea bancii in Grupul NBG a reprezentat una dintre cele mai semnificative etape din istoria Bancii Romanesti si o garantie pentru o pozitie importanta pe piata si pentru o dezvoltare strategica pe termen lung a acesteia.
Banca Romaneasca si-a imbunatatit constant gama de produse si servicii in vederea dezvoltarii activitatii, atragerii de noi clienti dar si loializarii celor existenti prin campanii de promovare si produse competitive.
In vederea cresterii bazei de clienti, Banca Romaneasca a implementat un program de dezvoltare a retelei astfel incat, in prezent, opereaza o retea formata din 106 unitati teritoriale si 5 centre de afaceri, oferind servicii de calitate clientilor sai.
Politica bancii este de a-si dezvolta canalele de distributie a serviciilor si produselor si de a-si imbunatati permanent activitatea, mentinand in acelasi timp o abordare prudenta din punct de vedere al riscului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Banca Romaneasca.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Date din Procedura de lucru a Bancii Romanesti
https://www.banca-romaneasca.ro/en/
http://www.creeaza.com/afaceri/economie/finante-banci/


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!