Practica BRD

Cuprins proiect Cum descarc?

1. PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE.2
1.1. EVOLUTIA.2
1.2. ORGANIGRAMA B.R.D. - G.S.G. IASI.9
2. SISTEM INFORMATIONAL- BANCAR SI AUTOMATIZAREA OPERATIUNILORBANCARE. 13
2.1. SISTEMUL INFORMATIONAL.13
2.2. PREZENTAREA STRUCTURILOR INFORMATIONALE EXISTENTE IN CADRUL B.R.D.- G.S.G.- IASI.16
2.3. UTILIZAREA SISTEMULUI EXPERT IN ANALIZA DE CREDIT.20
3. CONTURILE BANCARE. .22
3.1 DESCHIDEREA, FUNCTIONAREA SI INCHIDEREA CONTURILOR CLIENTILOR.22
3.2. CONTURILE CARE SE POT DESHIDE.23
3.3. CONTUL DE DISPONIBILITATI.23
3.4. CONTUL DE DEPOZIT.27
3.5. CONT DE CREDITE. .29
4 DECONTARI CU NUMERAR.31 
4.1. DECONTARI PE BAZA BILETULUI LA ORDIN.31
4.2. DECONTARI PE BAZA ORDINULUI DE PLATA.32
4.3. DECONTARI PE BAZA CECULUI.37
5. OPERATIUNI DE CREDITARE BANCARA.42
5.1. CATEGORII DE CREDITE CE SE ACORDA DE BANCA.42
5.2. PERIOADE MAXIME DE CREDITARE.43
5.3. ANALIZA CREDITELOR.45
5.4. PRINCIPII DE CREDITARE.47


Extras din proiect Cum descarc?

I. Prezentarea societatii bancare
I.1 Evolutia
BRD - Groupe Societe Generale este a doua Banca din Romania dupa totalul bilantului fiind o banca globala. Prezenta printr-o retea de 177 de agentii, banca sta la dispozitia clientilor individuali cat si a clientilor corporativi. 
Pentru marii sai clienti corporativi, romani sau straini, si pentru investitorii institutionali, BRD - Groupe Societe Generale ofera de asemenea o gama de produse de piata si finantari complexe, precum si servicii de banca de investitii (privatizari, fuziuni - achizitii, emisiuni de actiuni, etc.) bazandu-se pe echipe specializate si pe reteaua grupului Societe Generale prezenta in lumea intreaga (75 tari). 
Istoria B.R.D. a inceput in anul 1923, odata cu infiintarea prin lege a Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie publica. Statul detinea 20 la suta din capitalul social si B.N.R. 30 la suta. Restul de 50 la suta era detinut de persoane particulare, printre care si un grup de fosti directori ai Mormorosch Bank & Co., prima banca moderna din Romania .
Pana la cel de al doilea razboi mondial, Societatea Nationala pentru Credit Industrial a cunoscut o crestere puternica, consolidandu-si prezenta in sectorul industrial si devenind apoi cea mai mare institutie financiara din Romania.
Dupa cel de al doilea razboi mondial, in baza Legii privind nationalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Nationala pentru credit Industrial a fost nationalizata si redenumita Banca de Credit pentru Investitii. In 1957, dupa reorganizarea sistemului financiar, cand s-a introdus o specializare rigida pe sectoare, Bancii de Credit pentru Investitii i s-a oferit o pozitie de monopol in Romania in domeniul asigurarii finantarii pe termen mediu si lung al investitiilor din toate sectoarele industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, fiind redenumita Banca de Investitii.
Pe toata aceasta perioada, majoritatea finantarilor oferite de Banca Mondiala au fost derulate prin Banca pentru Investitii si in acest mod o parte din angajatii B.R.D. au capatat experienta in analiza proiectelor de investitii prin metode utilizate de organizatiile financiare internationale. 
In 1990, monopolul de care fiecare dintre bancile specializate urmatoare: Banca Romana de Comert Exterior, Bancade Investitii, Casa de Investitii, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca pentru Agricultura si Industria Alimentara s-au bucurat in domeniul propriu de activitate a fost desfiintat. Astfel, in decembrie 1990, prin Hotarare de Guvern a fost infiintata BANCA ROMANA pentru DEZVOLTARE , iar in februarie 1991, aceasta a fost inmatriculata ca societate pe actiuni, cu capital social detinut de statul roman.
BANCA ROMANA pentru DEZVOLTARE este societate deschisa pe actiuni si functioneaza ca persoana juridica romana in conformitate cu legislatia privind societatile comerciale, Legea bancara nr.58/1998, Legea nr.52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori, reglementarile Bancii Nationale a Romaniei, ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si alte prevederi. Banca are sediul central in Municipiul Bucuresti, str. Doamnei nr.4, sector 3 si isi desfasoara activitatea prin sucursale, agentii si reprezentante, in tara si in strainatate. "Durata de activitate a bancii va fi de 99 ani, incepand de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a documentelor de infiintare " .
Emblema B.R.D. - G.S.G. S.A. era compusa din trei elemente: partea figurativa, reprezentata grafic printr-un triunghi isoscel, deasupra caruia sunt figurate 2 unghiuri, ambele orientate in sus si un semicerc; denumirea, "Banca Romana pentru Dezvoltare", in culoare bleumarin; mentiunea, " Groupe Societe Generale ", in culoare rosie, astfel ca in figura 1. :
Fig.1
In septembrie 2003 BRD-Groupe Societe Generale a dezvaluit elementele noii sale identitati de marca. Procesul de rebranding a fost determinat de dezvoltarea dinamica a activitatii bancii; in egala masura, el subliniaza apartenenta bancii la puternicul grup bancar international Societe Generale. Adoptarea unui nou simbol grafic constituie o parte integranta din procesul schimbarii identitatii de marca. BRD va folosi simbolul binecunoscut, in intreaga lume, al Grupului Societe Generale, patratul rosu - negru:


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica BRD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!