Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2096
Mărime: 35.03KB (arhivat)
Publicat de: Simion Bogdan
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Există multe persoane care doresc să călătorească, unele excursii, fie în ţară, fie în străinătate sunt spontane, iar altele bine planificate din timp. Se întâmplă însă adeseori ca oamenii să nu fi strâns toţi banii necesari pentru o excursie sau chiar să nu aibă deloc bani pentru aceasta, dacă este neaşteptată.

Creditul pentru vacanţă este un credit acordat persoanelor fizice din România, care doresc să îşi petreacă vacanţa, concediul, weekendul sau să facă o excursie într-o locaţie anume, dar nu au banii suficienţi. Acest credit este destinat acoperirii cheltuielilor necesare vacanţei, fie că este organizată prin intermediul unei agenţii sau pe cont propriu.

1. Descrierea produsului

Produsul bancar propus, “Creditul pentru vacanţă”, este format din două părţi: creditul iniţial destinat acoperirii costurilor cunoscute ale vacanţei şi cardul de vacanţă, un card ce poate fi folosit doar pe perioada vacanţei pentru acoperirea costurilor neestimate ale clientului.

Creditul iniţial constă în acordarea unei sume de bani pentru plata costurilor vacanţei: bilet de avion (tren/ autocar/ maşină), cazare hotel/ pensiune, cheltuieli pentru vizitarea muzeelor, a edificiilor etc (care de regulă, atunci când se apelează la o agenţie de turism, sunt incluse în totalul ofertei). Suma luată drept credit iniţial se virează direct în contul agenţiei de turism, atunci când se apelează la una, pe baza facturii proforme emisă de acesta din urmă, iar atunci când excursia este pe cont propriu banii sunt viraţi în contul curent al clietului, după ce acesta a făcut o evaluare aproximativă a cosutilor menţionate mai sus.

Cardul de vacanţă este un card sub marca Visa/ Mastercard cu o linie de credit pe care clientul o poate folosi pentru cheltuielile suplimentare (pentru a face cumpărături, pentru a achita nota de plata la restaurante, baruri, cluburi) sau alte costuri neprevăzute. Este asemănător unui card de credit, având o sumă maximă pe care posesorul o poate accesa (creditul iniţial + suma pusă la dispoziţie pe card nu depăşeşte valoarea maximă a creditului sau suma maximă pe care o poate accesa clientul în funcţie de venituri, scoring şi istoric de plată), însă acestă sumă poate fi folosită doar în perioada pentru care clientul este plecat în vacanţă (acestă perioadă va fi menţionată de clinet sau de agenţia de turism). Clientul poate să nu folosească deloc această sumă sau poate sa utilizeze doar o parte. Valoarea utilizată de pe card va fi adăugată la soldul creditului începând cu luna imediat următoare întoarcerii din vacanţă şi va avea acceaşi dobândă ca şi suma contractată iniţial drept credit. Comisioanele de acordare, de administrare a cardului şi de plată la comercianţi sunt 0.

Creditul se acordă în lei, schimbul în moneda străină (dacă este cazul) se va face la transferul banilor din contul clientului în contul agenţiei sau în momentul plăţii cu cardul.

Preview document

Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță - Pagina 1
Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță - Pagina 2
Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță - Pagina 3
Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță - Pagina 4
Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță - Pagina 5
Proiect creație retail banking - creditul pentru vacanță - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Proiect Creatie Retail Banking - Creditul pentru Vacanta.docx

Alții au mai descărcat și

Retail banking-ul românesc între evoluție și perspective

CAPITOLUL I. Retail banking – caracteristici generale I.1. Definire. Concepte privind retail banking-ul Activitatea bancară cu persoanele fizice...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?