Raport de Analiza - SC Policolor SA

Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1 PREZENTAREA SOCIETATII “POLICOLOR S.A.” Bucuresti
1.1 Prezentare generala
Societatea comerciala Policolor S.A. a fost infiintata prin HG nr.1176/02.11.1990, prin reorganizarea fostei Intreprinderi de Lacuri si Vopsele Policolor, sub forma de societate comerciala pe actiuni, in temeiul Legii nr.15/1990, fiind inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului al Municipiului Bucuresti sub nr. J40/205 /1991. 
Incepand cu luna martie 1997, S.C. Policolor S.A. a fost inscrisa la Bursa de Valori Bucuresti. 
Din data de 25 septembrie 1997, S.C. Policolor S.A. a devenit o societate integral privata in urma preluarii pachetului majoritar de actiuni de 51% de la Fondul Proprietatii de Stat de catre doua fonduri de investitii: Romanian Investment Fund (Cyprus) Ltd. si The Romanian-American Enterprise Fund. 
In August 1998, Policolor a achizitionat pachetul majoritar de 51% din actiunile celui mai mare producator si distribuitor de vopsele, lacuri, rasini si alte produse inrudite din Bulgaria, respectiv Orgachim AD din Russe. Achizitia a fost realizata prin intermediul firmei Whitebeam Holdings Limited, inregistrata in Malta, detinuta in proportie de 99,97 % de Policolor. 
Cu o experienta de 40 de ani pe piata lacurilor si vopselelor din Romania, Policolor este in prezent cel mai mare producator roman de profil. Intre anii 1965 si 1990 Intreprinderea de Lacuri si Vopsele Bucuresti, asa cum a fost numita initial, a fost unul dintre cei mai importanti furnizori ai industriilor nationale de autovehicule, mobila si electronica. Marcile Policolor se impun in diferite segmente de piata, datorita calitatii si in special datorita unor strategii complexe de marketing.
Obiectul principal de activitate al societatii
Obiectul principal de activitate al S.C. Policolor S.A. consta in producerea si comercializarea de lacuri, vopsele, emailuri, diluanti, cerneluri tipografice.
Pentru anul in curs Policolor si-a propus o crestere a cotei de piata in conditiile in care strategia de marketing se concentreaza pe lansarea de produse noi, modernizarea sistemului de distributie, dezvoltarea sistemului de nuantare IRIS si sprijinirea exporturilor.
Compania Policolor a fost privatizata in 1997 si are un capital social de peste 71 de miliarde lei.
Principalii concurenti interni: 
Kober Piatra Neamt 
dufa Deutek SA (companie achizitionata in 2005 de fondul de investitii Advent) 
Fabryo Corporation SRL (denumita anterior Guzu Chim, in care fondul de investitii Oresa Ventures detine 49% din actiuni) 
Azur Timisoara, controlata de compania americana ICC Industrie 
Modeco 
Dyo
Principalii actionari
Prezentare sintetica a actionarilor semnificativi si ponderea acestora in structura actionariatului:
» Numarul total al actiunilor emise de S.C. Policolor S.A., la data de 31.12.2006 este de 71.257.475.
» Numarul total al actionarilor este de 7.201
» Structura actionariatului (actionarii cu un procent mai mare de 5% din totalul actiunilor emise sunt prezentati separat): 
Nr. total al acestor actiuni este de 59.301.613, reprezentand 83.22% din numarul total de actiuni emise.
Altii: Restul actionarilor (7.198), persoane fizice si juridice, din tara si strainatate, detin un numar de 11.955.862 actiuni, reprezentand o pondere de 16.78% din totalul actiunilor emise.


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport de Analiza - SC Policolor SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!