Raport de Practica - Unicredit Tiriac Bank Bacau

Extras din proiect Cum descarc?

1. Sistemul informational bancar
1.1. Particularitatile sistemului informational bancar in cadrul sucursalei UniCredit Tiriac Bank Bacau
Pentru ducerea la indeplinire a sarcinilor ce-i revin, UniCredit Tiriac Bank are organizata in teritoriu o retea de unitati: sucursale judetene, sucursala municipiului Bucuresti, filiale si agentii. Sucursalele, filialele si agentiile sunt unitati cu sarcini operative, ele neavand personalitate juridica. In calitatea lor de unitati operative acestea executa operatiuni specifice bancii, reglementate prin lege, in limitele competentelor stabilite de Centrala si functionand pe baza aprobarii Consiliului de administratie al bancii. Acestea au relatii directe cu clientii din raza lor de activitate.
Sucursala are autonomie operativa si de gestiune, in limita unor competente delegate de centrala si in acest caz, activitatea se desfasoara pe compartimente specializate.
Sistemul informational bancar este constituit din ansamblul mijloacelor si metodelor prin care se realizeaza colectarea, prelucrarea, si transmiterea informatiilor, reprezentand o premisa a unei bune organizari, atat a activitatii de conducere, coordonare si control, cat si a celei operative.
Calitatea activitatii bancare este influentata direct de organizarea si functionarea sistemului informational, de operativitatea, precizia si calitatea informatiilor culese, prelucrate si transmise, precum si de fundamentarea stiintifica a deciziilor.
Organizarea sistemului informational bancar presupune o structurare a informatiilor corespunzator necesitatilor curente si de perspectiva in ceea ce priveste prelucrarea automata a datelor.
Datele care stau la baza sistemului informational bancar au ca suport atat evidenta contabila, operativa si statistica proprie UniCredit Tiriac Bank, cat si a agentilor economici in calitate de titulari de conturi.
Sistemul informational bancar al Bancii UniCredit Tiriac este supus unui proces continuu de imbunatatire si perfectionare a principalelor sale laturi. Aceasta imbunatatire presupune ca volumul de informatii bancare sa fie redus la strictul necesar, utilitatea fiind principalul criteriu de selectie.
Fluxul informational bancar se manifesta atat in activitatea interna a UniCredit Tiriac Bank, cat si in afara unitatilor acesteia. Fluxurile informationale ce au loc in afara UniCredit Tiriac Bank sunt cele care se manifesta atat intre verigile bancare (agentie, filiala, sucursala, centrala si invers), cat si intre acestea si titularii de conturi.
Complexitatea sistemului informational bancar impune ca la baza organizarii, functionarii si eficientei sale sa se situeze o serie de principii, cum ar fi:
- Conceperea si functionarea sistemului informational bancar in functie de structura organizatorica a unitatilor bancare ( filiale, sucursale, centrale). Se are astfel in vedere reducerea volumului si a frecventei transmiterii informatiilor pe masura trecerii lor de la verigile inferioare la cele superioare. Reducere pe trepte organizatorice a volumului de informatii la nivelul celor strict necesare si utile, fara a afecta calitatea deciziilor, duce la sporirea eficientei sistemului informational;
- Ierarhizarea informatiilor bancare dupa importanta si gradul de operativitate. In cadrul acestui principiu, unele informatii bancare se impun a fi transmise mai rapid (fax, telex), altele mai putin rapid (letric). Se urmareste astfel optimizarea evidentelor si a fluxurilor de informatii avand drept criteriu accelerarea operatiunilor bancare. Cu cat se vor realiza mai multe operatiuni bancare pe unitatea de timp, activitatea unitatii bancare se va amplifica, se vor incasa mai multe venituri din dobanzi si comisioane, va spori starea de profitabilitate a bancii, iar pe ansamblu se va realiza o mai buna circulatie baneasca;
- Concentrarea si centalizarea informatiilor bancare, actiuni ce contribuie la inlaturarea paralelismelor, la asigurarea informarii operative si la o mai buna fundamentare a deciziilor;


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica - Unicredit Tiriac Bank Bacau.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!