Raport privind starea finanțelor publice în Austria din perioada 2006-2015

Extras din proiect Cum descarc?

-  INTRODUCERE
Austria, oficial Republica Austria, este o tara fara iesire la mare, aflata in Europa Centrala. Ea se invecineaza cu Cehia si Germania la nord, Ungaria si Slovacia la est, Slovenia si Italia la sud, si Elvetia si Liechtenstein la vest.
Astazi, Austria este o democratie reprezentativa parlamentara, formata din noua landuri federale. Capitala si cel mai mare oras, cu o populatie de peste 1,7 milioane de locuitori, este Viena. Austria este una dintre cele mai bogate tari ale lumii. Tara a dezvoltat un standard de viata ridicat si in 2011 s-a clasat pe locul 19 in lume dupa Indicele dezvoltarii umane. Austria este membra a ONU din 1955, a aderat la Uniunea Europeana in 1995 si este membru fondator al OECD(The Organisation for Economic Co-operation and Development). Austria a semnat in 1995 Acordul de la Schengen si a adoptat moneda unica europeana, Euro, in 1999.
Austria se afla pe locul 12 in lume dupa PIB pe cap de locuitor, are o economie de piata sociala bine dezvoltata si un standard de viata ridicat. Germania este principalul partener comercial istoric al Austriei, astfel ca tara este vulnerabila la schimbarile rapide din economia Germaniei. Intrucat Austria a devenit insa stat membru al Uniunii Europene, a capatat legaturi stranse cu celelalte economii din UE, reducandu-si dependenta economica de Germania. In plus, apartenenta la UE a atras un influx de investitori straini atrasi de accesul Austriei la piata unica europeana si de proximitatea fata de economiile emergente ale noilor state membre. Cresterea PIB a accelerat dupa aderare si a ajuns la 3,3% in 2006.
-  Sectiunea 1: analiza nivelului, structurii si dinamicii cheltuielilor bugetare
-  Tabel 1: tabel centralizator care contine datele de intrare pentru cheltuieli pentru o perioada de 10 ani:
Sursa: Eurostat
-  Tabel 2: tabel centralizator care contine datele de intrare pentru cheltuieli pentru o perioada de 10 ani:
Sursa: Eurostat
Tabel 3: tabel centralizator care contine indicatorii utilizati in calcule:
Sursa: Eurostat
-  Tabel 5: tabel centralizator care contine rezultatele obtinute in urma analizei nivelului cheltuielilor bugetare:
Se poate observa ca in cursul perioadei de 10 ani, pe care am analizat-o, volumul cheltuielilor bugetare in expresie nominala a avut o crestere continua, pornind de la 183.017,70 mil euro in anul 2006 si ajungand in anul 2015 la o valoare nominala de 240.914,60 mil euro. Volumul cheltuielilor bugetare in expresie reala a crescut pana in anul 2009 la 2.377,93 mil euro, dupa care a scazut, ajungand ca in anul 2015 sa fie 2.409,15 mil euro.
-  Statistici descriptive privind ponderea cheltuielilor bugetare totale in PIB:
Ponderea cheltuielilor bugetare in PIB reprezinta partea din PIB care prin intermediul serviciilor publice este destinata nevoilor colective. Aceasta a fost in medie 70%, cea mai mica pondere, de 67%, inregistrandu-se in anul 2007, iar cea mai mare, de 74%, in anul 2009.


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport privind starea finantelor publice in Austria din perioada 2006-2015.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://ec.europa.eu/eurostat/data/database
https://ro.wikipedia.org/wiki


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!