Relatiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeana

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I. Relatiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeana. 
Avantaje si dezavantaje.
1.1. Relatiile RM cu UE, impactul lor asupra dezvoltarii 
economice in perioada de tranzitie.4
1.2. Avantajele si dezavantajele aprofundarii relatiilor
economice cu UE.8
Capitolul II . Actualitati si perspectivele relatiilor Republicii Moldova 
cu Uniunea Europeana
2.1. Etapa actuala si evolutia relatiilor prin realizarea 
,,Acordului de Parteneriat si Cooperare".15
2.2. Relatiile comerciale a RM cu UE.23
2.3 Perspectivele relatiilor RM cu UE.39
Concluzii.44
Bibliografie .45
Anexe .46


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In prezent se observa o intensificare fara precedent a relatiilor si a interdependentei economice intre tari. Acest proces contradictoriu rezulta ca urmare a dezvoltarii economice si adincirii specializarii internationale, sub impulsul noilor realizari stiintifice si tehnice.
Fortele implicate au un caracter dinamic si haotic cu tendinta generala de aranjamente economice regionale si adincirea procesului de globalizare a economiei mondiale. Regionalizarea presupune ca statele nationale cultiva relatii integrative si de colaborare intre ele tot mai strinse cu grade diferite de complexitate. In astfel de relatii este inclusa si Republica Moldova pentru care integrarea economica si politica din Europa de Vest, extinderea acestui proces spre Est reprezinta unul din fenomenul cel mai semnificativ si important in perioada actuala. Evident ca acest fenomen atrage atentia unor largi cercuri economice si politice, precum si a multor oameni de stiinta. Astfel a aparut si necesitatea elaborarii unor intelegeri si conventii cu privire la consolidarea acestor relatii. Ca rezulat a acestor cerinte a aparut ,,Acordul de Parteneriat si Cooperare" intre diverse forte economico-politice. 
Scopul acestei lucrari este de a analiza evolutia si consecintele relatiilor economice intre Uniunea Europeana si Republica Moldova.
Capitolul I este bazat mai mult pe analiza Acordului de Parteneriet si Cooperare,avantajele si dezavantajele acestui acord.
In Capitolul II este prezentata evolutia comertului exterior,mecanusmul tehnic si perspectivele integrarii in Uniunea Europeana.
Deci,cum au evoluat si cum se petrec in prezent aceste relatii economice se poate vedea in lucrarea data.
CAPITOLUL 1
Relatiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeana. 
Avantaje si dezavantaje.
1.1. Relatiile RM cu UE, impactul lor asupra dezvoltarii economice in perioada de tranzitie.
Disolutia Uniunii Sovietice in mai multe entitati politico-statale independente, decise sa-si afirme in mod suveran propria lor identitate politica, economica si culturala, determina actorii vietii internationale sa-si revizuiasca din temelie atit continutul, cit si forma raporturilor contractuale existente pina atunci intre acestia si URSS. Uniunea Europeana (pe atunci Comunitatea Economica Europeana) nu a fost o exceptie in acest sens. La acea vreme CEE se afirmase deja ca o mare putere economica, insa, din punct de vedere politic, ea continua sa joace un rol de satelit al SUA in afacerile internationale. Prabusirea Uniunii Sovietice venea sa-i ofere Europei, pentru prima data in istoria postbelica, perspective unice in sensul revenirii sale ca actor de prim rang pe scena politicii mondiale. De altfel, nu intimplator anume in aceasta perioada, cind CEE devenise un punct de atractie pentru noile state democratice din Europa Centrala si de Est, tarile sale membre decid sa imprime un plus de consistenta politica acestei structuri, astfel incit aceasta sa vorbeasca cu o singura voce in relatiile cu partenerii sai externi.
In ciuda faptului ca Republica Moldova realizase progrese vizibile in sensul crearii unui teren favorabil demararii negocierilor privind semnarea unui amplu acord cu CEE, acestea se vor lasa asteptate pina in primavara anului 1994. Printre cauzele care au determinat aceasta lunga stare de expectativa a Europei vizavi de Republica Moldova ar putea fi evidentiate, in special, lipsa unui dialog politic eficient intre parti, declansarea conflictului transnistrean si fragilitatea situatiei interne, incertitudinea noului curs politic, consolidarea insuficienta a suveranitatii, slaba dezvoltare a noilor institutii ale puterii si, in acest context, identificarea dificila a actorilor interni care dispun de putere si joaca un rol hotaritor in luarea deciziilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!