Rolul si Importanta Creditului in Economie

Cuprins proiect Cum descarc?

Scopul studiului 3
Definirea obiectivelor scopului 3
Cuvinte cheie 3
Introducere 4
Definirea creditului 5
Rolul creditului 6
Functiile si formele creditului 6
Studiu de caz- Creditul in Romania 9
Conluzii 13
Bibliografie 14


Extras din proiect Cum descarc?

Scopul studiului
Analizand creditul inca de la aparitia acestuia am indentificat faptul ca acesta a ajuns sa fie un mecanism principal pe care bancile pun accent si care se afla intr-o crestere. Consider creditul ca fiind un angajament intre doua persoane din viata economica si are rolul de a se manista prin relatii de credit si prin functiile pe care acesta si le indeplineste.
Definirea obiectivelor:
- aparitia creditului
- definirea creditului
- rolul si importanta creditului 
- creditul in Romania
Cuvinte cheie:
- credit
- economie
- capital
- banci
- evolutie
INTRODUCERE
Creditul a aparut pe baza dezvoltarii productiei de marfuri. Aparitia acestuia se leaga de un stadiu de dezvoltare al schimbului , cand vanzatorii preda valori de intrebuintare in schimbul unor promisiuni ca va primi candva o valoare. Teoriile economice atesta aparitia initiala a notiunii de credit inca din antichitate , in Orientul Mijlociu , dovezile fiind gasite in secolul XVIII in Codul de legi a lui Hmmurabi in Babylonul Antic.
Primele institutii care au efectuat aceste operatii de profilul actualelor banci au fost cele din orasele italiene , in secolul XII-XIV. Familia Medicii care se afla la guvernarea provinciei Florenta a fost cea care acorda imprumuturi Italiei si in toata Europa. De asemenea tot in Italia a fost si prima banca , cunoscuta sub denumirea de Banca din Venetia din anul 1171, insa a fost recunoscuta official ca fiind o banca de viramente abia in anul 1587. 
Creditul a devenit un mechanism principal al vietii economice inca din anul 1850 dupa revolutia industriala 
Pe parcursul dezvotarii stiintei economice , au existat teorii cu privire la credit:
Platon cosidera ca "statul trebuie sa tina sub control incasarea dobanzii pentru imprumuturi precum si vanzarea marfurilor in credit , astfel incat preturile sa asigure vanzatorilor un profit moderat". 
Actualul sistem de credit are ca scop mobilizarea capitalurilor si veniturilor temporar disponibile ale societatii, acumularea si transformarea acestora in capital de imprumut, pentru a-l oferi ulterior spre folosinta pe un anumit termen, cu conditia rambursarii si achitarii unei plati prestabilite, subiectilor economici, populatiei si statului (guvernului).
Din punct de vedere etimologic ,cuvantul credit este de origine latina,"creditum"- creditare , care are semnificatia de "a crede" sau de "a avea incredere". Acesta origine a notiunii de credit avidentiaza un element psihologic necesar in orice operatiune de credit si anume increderea. 
Aparitia creditului este strans legata , insa si de cea a bancilor comerciale , care mobilizeaza disponibilitatile monetare de pe piata in scopul plasarii eficiente a acestora catre solicitantii de fonduri , prin intermediul creditarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul si Importanta Creditului in Economie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Dragoi V., Radoi A.M.- "Moneda", Editura Cartea Studenteasca, Bucuresti 2010, pag 202-227
Cristina Stefan- "Economie politica", Editura Biblioteca, Targoviste 2009, pag 179
Virgil Andronache -"Banca si operatiuni comerciale",Editura Universitara , pag 66
www.bnr.ro
www.ghiseubancar.ro
www.financiarul.ro
www.stirieconomice.ro
www.ziarulfinanciar.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!