SC Aerostar SA - Studiu de Fezabilitate

Extras din proiect

1. INTRODUCERE
Studiul de fezabilitate este o analiza a viabilitatii unei idei. 
Toate activitatile studiului sunt directionate catre obtinerea raspunsului la intrebarea “putem investi in aceasta idee de afaceri?”
Studiile de fezabilitate pot fi folosite pentru multe tipuri de afaceri, dar in special pentru afaceri ce implica un anumit risc.
Scopul unui studiu de fezabilitate este de a da o prima imagine de ansamblu aspectelor principale ale afacerii pe care urmeaza sa o porniti.
Utilitatea lui este aceea de a identifica problemele care ar putea impiedica succesul afacerii pe piata.
Scurta descriere a SC.AEROSTAR S.A.:
• Casa de integrare, fabricatie, modernizari si mentenanta pentru sisteme de aviatie si sisteme dfensive terestre;
• Furnizor de piese, aerostructuri, subansamble si echipamente pentru aviatia generala si civila;
• Furnizor de servicii de mentenanta si conversie pentru aviatia civila.
1.1. Denumirea societatii
Denumirea societatii este S.C. AEROSTAR S.A. Compania activeaza in domeniul repararii si modernizarii avioanelor militare, fabricarii și repararii de echipamente hidraulice de aviatie, avioane usoare si echipamente militare terestre. Un alt segment important al activitatii il constituie realizarea de butelii pentru GPL.
1.2. Numarul si data inregistrarii la Registrul Comertului
Numar Registrul Comertului : J04/1137/1991.
1.3. Cod fiscal/Cod unic de inregistrare
Cod Unic de Inregistrare : 950531.
1.4. Forma juridica de constituire a societatii
Societatea comerciala AEROSTAR S.A. este o persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni de tip deschis care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia romana si cu prevederile actului constitutive.
1.5. Adresa, telefon, fax de la sediu si punctele de lucru
Sediul societatii
Sediul societatii AEROSTAR S.A. este in municipiul Bacau, strada Condorilor nr. 9, judetul Bacau.
Potrivit Actului Constitutiv, sediul societatii poate fi schimbat prin hotararea adunarii generale a actionarilor. Societatea poate infiinta sucursale, filiale, reprezentante, agentii, depozite, birouri, centre de desfacere, puncte de lucru sau alte unitati necesare realizarii obiectivului de activitate in tara sau in strainatate, pe baza hotararii consiliului de administratie si cu respectarea procedurilor prevazute de lege. Sediul societatii poate fi schimbat in alta localitate din Romania, in baza hatararii adunarii generale a actionarilor.
Telefon : 0234.575.070 
Fax : 0234.572.023/572.259
1.6. Tipul activitatii principale actuale si codul CAEN
Firma de varf pe piata romaneasca de profil, marca AEROSTAR este prezenta pe piete civile si militare din Europa, Asia, America, Orientul Mijlociu.
Ca urmare a hotarârilor Adunarii Generale a Actionarilor din 10 decembrie 2008 si a rescrierii in totalitate a Actului Constitutiv al societatii, domeniul principal de activitate al societatii il reprezinta Productia.
Obiectul principal de activitate al societatii este: 3030 „Fabricarea de aeronave si nave spatiale”.
Societatea isi va realiza obiectivul de activitate direct sau prin intermediere in unitati proprii sau inchiriate, pe cont propriu sau prin asociere cu alte personae fizice sau juridice din tara sau din strainatate, sau in calitate de reprezentant sau comisionar in conformitate cu legislatia in vigoare in Romania, Uniunea Europeana, precum si cu practicile internationale.
1.7. Tipul activitatii noi (aferente investitiei)
1.8. Natura capitalului
SC. AEROSTAR S.A. are un capital social de 29.284.132,50 lei (RON), in intregime subscris si varsat de actionari, impartit in 117.136.530 actiuni nominative ordinare, cu o valoare nominal de 0,25 lei (RON) fiecare, emise in forma dematerializata si evidentiate prin inscrierea in registrul actionarilor.
Societatea este de tip deschis si capitalul social este detinut de persoane fizice si juridice.
Pot deveni actionari ai societatii orice persoane fizice si juridice care dobandesc in mod licit actiuni emise de societate.
Fondatorul societatii AEROSTAR S.A. este statul roman. Societatea a fost infiintata prin Hotararea Guvernului Romaniei numarul 242 din 29 martie 1991.
Actiunile societatii sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu luna februarie 1998. Titlurile Aerostar se tranzacționează la a doua categorie a Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul ARS.
Ultimele modificari ale Actului Constitutiv al S.C. Aerostar S.A. au fost hotarate de adunarea generala a actionarilor din data de 10 Decembrie 2008.
Registrul Actionarilor este gestionat de catre S.C. Depozitarul Central S.A. Bucuresti.
1.10.Capitalul social la data solicitarii creditului: 29.284.132,50 RON.
1.11. Asociati, actionari principali la data solicitarii creditului
Consiliul de administratie
Consiliul de administratie este format din 7 persoane fizice avand calitatea de administratori, al caror mandat este valabil pana la data de 14 iulie 2012, dupa cum urmeaza:
1. Filip Grigore, cetatean roman, nascut in municipiul Roman, judetul Neamt, la data de 16 februarie 1954, a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti, Fac. Aeronave, promotia 1979, cu domiciliul in municipiul Bacau, bulevardul Sandu Ionita Sturza, numarul 77, avand calitatea de Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General
2. Damaschin Doru, cetatean roman, nascut in comuna Gluduri, judetul Bacau. La data de 16 mai 1957, a absolvit A.S.E. Bucuresti, promotia 1986, cu domiciliul in municipiul Bacau, strada Calea Moldovei, numarul 45D, avand calitatea de Vicepresedinte al Consiliului de Administratie si Director Financiar.


Fisiere în arhivă (1):

  • SC Aerostar SA - Studiu de Fezabilitate.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!