Secretul Bancar

Extras din proiect Cum descarc?

Secretul bancar reprezinta o acoperire pentru Institutiile Financiare - prin secret bancar se asigura confidentialitatea informatiilor personale ale clientilor, informatii ce nu trebuie sa paraseasca mediul intern al bancii.
Secretul bancar este un principiu legal prin care bancile pastreaza informatiile personale ale clientilor lor. Secretul bancar este foarte bine realizat in anumite tari, ca Elvetia sau in paradisuri fiscale, unde bancile offshore adera la anumite standarde de secretizare.
Creat the Banca Elvetiei printr-o lege emisa in 1934, care a coincis cu nasterea Bancii Elvetiei, principiul secretului bancar este considerat uneori unul dintre principiile de baza ale sistemului bancar privat. A fost condamnant de ONG-uri si de guverne ca fiind unul dintre instrumentele principale ale economiei subterane si a crimei organizate.
Progresele in criptografia financiara fac astazi posibila utilizarea anonima a banilor electronici, certificate anonime si prin toate celelalte servicii oferite de internet banking.
Exista numeroase motive pentru a utiliza principiul secretului bancar:
o Pentru a ascunde bani de oamenii periculosi sau chiar fata de prieteni si familie
o Pentru a ascunde fata de angajator, desi multe companii in ziua de astazi restrictioneaza drepturile conturilor angajatilor
o In delapidarile fiscale
o In spalarea de bani
o Pentru a preveni confiscarea banilor, in cazul unui faliment bancar
o Evaziune fiscala - secretul bancar elimina taxarea banilor prin impotrivirea bancilor de a permite analiza conturilor clientilor
o Protectie fata de agentiile guvernamentale corupte
o Pentru orice alt motiv care cere lipsa identificarii sumelor de bani pe care ii incaseaza/cheltuie o persoana
o Protectie fata de presa si massmedia. Multe publicatii doresc publicarea anuala a unor liste de bogati, in functie de regiunea in care traiesc sau domeniul de activitate. Multi factori, in special dimensiunea conturilor bancare, pot fi luati in considerare in stabilrea starii de avutie a unei persoane.
o Protectie fata de criminali. In anumite tari, benzile criminale au acces la informatii legate de conturile bancare ale unor persoane. Acest aspect ar putea constitui o tentatie pentru criminali, rapitori si altii asemenea lor.
o Protectia fata de cerere, aici incluzand cersetorii, membrii familiei, actiuni de caritate, societati de investitii.
o Pentru simplul secret. Posesia unei averi lichide atrage publicitatea, care nu este intotdeauna bine-venita.
Legea Bancii Elvetiei din 1934
Secretul bancar a fost introdus in 1934 prin aceasta lege, ce a urmat unui scandal public in Franta, cand Fabien Alberty denunta evaziunea fiscala realizata de personalitati, oameni politici, judecatori, industriasi, demnitari religiosi si directori de ziare francezi, care isi tineau banii ascunsi in Elvetia. A numit aceste persoane "patrioti deosebiti", facand referire la faptul ca acei bani depozitati peste granita, erau folositi pentru credite catre Germania. Fratii Peugeot si Francois Coty, din celebra familie a industrie de parfumerie, erau pe lista. De atunci, bancile elvetiene au atras celebritati din intreaga lume datorita sistemului secret de conturi bancare, ce a atras puternice critici pentru ca sustine evaziunea fiscala, spalarea banilor si intreaga economie subterana.
Sub principiul secretul bancar, confidentialitatea este dusa la extrem, legislatia elvetiana limitand strict dezvaluirea oricarei informatii legate de conturile gestionate, indiferent daca solicitantul informatiilor este o autoritate fiscala, un guvern strain sau chiar autoritatea elvetiana, cu exceptia cererii unui judecator din Elvetia. Cu toate acestea anonimatul bancar nu este total, toate bancile elvetiene fiind corelate la Sistemul legislativ bancar elvetian. Acest sistem permite furnizarea de informatii in cazuri criminale grave, cum ar fi identificarea unor conturi bancare administrate de teroristi. Orice functionar bancar care incearca sa incalce confidentailitatea clientilor este aspru pedepsit de lege. Multe banci offshore, ca cele din Insulele Cayman sau Panama, au o legislatie bancara stricta in privinta secretului bancar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Secretul Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!