Instalatii de Ardere

Extras din proiect Cum descarc?

Determinarea puterii calorifice a combustibililor solizi
Puterea calorifica, (caldura de ardere) reprezinta numarul de unitati de caldura degajate prin arderea completa a unei unitati de masa de combustibil in conditiile prevazute de standarde. Unitatea de masa poate fi molul, kilogramul sau metrul cub normal.
Puterea calorifica a combustibililor solizi (si lichizi grei, care nu se evapora) este masurata cu bomba calorimetrica, iar cea a combustibililor gazosi (si lichizi volatili) cu calorimetrul cu circulatie de apa. Ea poate fi calculata ca diferenta dintre entalpiile produselor arderii si cea a combustibilului, daca acestea sunt cunoscute.
Determinarea puterii calorifice a combustibilor solizi
Puterea calorifica sau caldura cu ardere a combustibililor reprezinta cantitatea de caldura in mega jouli degajata prin arderea completa a unitatii de masa sau de volum de combustibil si racirea gazelor de ardere degajate pana la temperatura mediului ambient.
Gazele de ardere ale unui combustibil contin intotdeauna vapori cu apa datorita hidrogenului atomic sau molecular aflat in compozitia acestuia precum si datorita (umiditatii totale). Dupa starea de agregare in care se gaseste apa la evacuarea in atmosfera a gazelor de ardere deosebim :
-Caldura de ardere inferioara cand apa din gazele de ardere evacuate se afla in stare de vapori si nu cedeaza caldura ei latenta de vaporizare(r).
-Caldura de ardere superioara atunci cand vaporii de apa din gazele de ardere au fost condensati inainte de evacuare degajand caldura lor de vaporizare.
In exploatarea instalatiilor termice gazele de ardere sunt evacuate in atmosfera la o temperatura mai mare decat temperatura de roua deci rezulta ca in practica se utilizeaza caldura inferioara.
Intre cele 2 calduri exista urmatoarea relatie :
Pentru calculul caldurilor de ardere au fost elaborate mai multe relatii de calcul, acestea fiind diferite intre ele si avand aplicabilitate pentru diferitele tipuri de combustibil aflate in stari diferite.
Relatia lui Mendeleev
- din literatura germana
- din literatura rusa
- pentru lemne 
- pentru turba si pacura
- pentru carbune brun
- pentru antracit 
- Relatia Vondracek


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii de Ardere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!