Masina Viitorului

Extras din proiect Cum descarc?

Industria auto a viitorului trebuie sa raspunda unor cerinte ca: spatii tot mai mici de parcare si de deplasare, utilizarea energiei regenerabile, pret redus de fabricatie.
Tehnologiile utilizate pentru construirea masinilor viitorului includ noi surse de energie si materii prime, ce sunt dezvoltate pentru a face automobilele mai fiabile,mai sigure si mai eficiente ori mai putin poluante.
Masina viitorului
Un prototip de masina a viitorului il constituie concept-car-ul VOLKSWAGEN AQUA.
Volkswagen se prescurteaza in vorbirea curenta cu ,,VW" este o companie constructoare de autoturisme si SUV-uri din Wolfsburg,Germania. Cuvantul Volkswagen inseamna ,,vehicul popular" sau ,,al poporului".
Compania VW are deviza ,,Aus Liebe zum Automobil" (,,Din dragoste pentru automobil"). Compania si in acelasi timp marca VW apartin azi concernului Volkswagen Group (Volkswagen AG), ca marime al patrulea grup de producatori de automobile din lume, dupa GM, Toyota si Ford.
De-a lungul deceniilor, Volkswagen a facut din reducerea emisiilor si a consumului de carburant un punct-cheie in strategia de dezvoltare, la fel cum imbunatatirea aerodinamicii cu fiecare nou model Volkswagen reprezinta o valoare sustinuta de brand. Filozofia abordata in constructia de automobile de catre corporatia bavareza vizeaza un stil de condus sportiv, o reducere a consumului si a emisiilor simultan, filozofie ce se concretizeaza prin cea mai mare scadere a consumului inregistrata de catre un fabricant de autoturisme in perioada 1990 - 2005, conform datelor furnizate de studiul ,,Automakers Corporate Carbon Burdens" realizat de organizatia Evironemental Defense.
Conceptul Volkswagen Aqua demonstreaza faptul ca obiectivele EfficientDynamics reprezinta in realitate cerinte obligatorii pentru automobilele viitorului.
Volkswagen Aqua este conceptul pe perna de aer pentru a fi un mod eficient de transport pentru navetisti chinezi, capabil de a transporta soferul si pasagerul, prin si peste ninsorile abundente, lacuri, rauri si peste orice tip de teren, care ii sta in cale.
Autoturismul, Volkswagen Aqua, se deplaseaza pe o perna de aer si poate atinge pana la 100 de kilometri pe ora. Autoturismul dispune de patru ventilatoare si airbaguri integrate, care o ajuta sa pluteasca. Cele doua motoare ale masinii functioneaza pe baza de hidrogen, unul permitand masinii sa se ridice de la sol, iar altul controland directia.
, unde:
v = Viteza (ms-1) 
r = Diametrul exterior al cauciucului (m) 
? = Turatia motorului (s-1) 
G = Raportul diferentialului (fara unitate de masura) 
gk = Treapta k de viteza (fara unitate de masura) 
Viteza maxima avand un raport ideal al treptelor de viteza:
cd = Coeficientul de rezistenta la inaintare (fara unitate de masura) 
A = Aria suprafetei frontale a automobilului (m2) 
? = Densitatea aerului (kgm-3) 
v = Viteza automobilului (ms-1) 
?(?) = Cuplul generat de motor la turatia ? a motorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Masina Viitorului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!