Surse Naturale de Radiatii

Extras din proiect Cum descarc?

Proprietatea nucleelor atomice ale unor elemente chimice de a se dezintegra poarta numele de radioactivitate.
Prin radioactivitate se intelege, in general, prezenta nucleelor radioactive in diferite substante, materiale, mediu etc.
Ceva anume este (contaminat) radioactiv cand radioactivitatea sa depaseste limitele normale.
prezenta in mediul inconjurator a unor radionuclizi naturali (substante radioactive care isi datoreaza existenta unor procese naturale, neinfluentate de activitatile umane);
Fenomenul radioactivitatii a fost descoperit in 1896 de fizicianul Henri Becquerel la elementul uraniu, ca urmare a dezvoltarii generale a fizicii si ca o consecinta directa a descoperirii de catre Roentgen, in 1895 a razelor X. Becquerel, a observat ca uraniul emite raze invizibile, cu proprietati asemanatoare razelor X. Ceva mai tarziu s-a descoperit ca si thoriul emite asemenea radiatii si de asemenea faptul ca razele ? sunt cele mai asemanatoare cu razele X, atat prin duritatea lor, adica puterea lor de penetrare, cat si prin viteza lor.
Ceva mai tarziu, in 1898, sotii Pierre si Marie Curie au descoperit doua noi specii atomice radioactive pe care le-au numit: pe cea dintai poloniu (Po), pe al doilea radiu (Ra) pentru deosebita sa radioactivitate. Un numar mare de savanti din diferite tari au intreprins apoi cercetari pe caile deschise de aceste noi importante descoperiri


Fisiere in arhiva (1):

  • Surse Naturale de Radiatii.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!