Analiza Demografica Chile - Japonia

Extras din proiect Cum descarc?

CHILE
Chile este o republica situata in America de Sud (America Latina), avand granite comune cu Peru la nord, Bolivia la nord-est si cu Argentina la sud. Este cuprinsa intre 17o29'57'' si 56o32'' latitudine sudica. 
Capitala statului se afla la Santiago (oficial in spaniola, Santiago de Chile), cel mai mare oras. El este situat in Valea Centrala a tarii, iar din punct de vedere administrativ face parte din Regiunea Metropolitana Santiago. Desi Santiago este capitala, Congresul National isi tine sedintele in Valparaiso. Chile este intinsa pe o suprafata de 4.200 kilometri de la Nord la Sud si de la Est la Vest cu o medie de doar 175 km. In Chile se afla cel mai secetos desert din lume, Atacama. 
In prezent, Chile este una dintre natiunile din America de Sud fiind foarte stabila si prospera. Tara conduce printre natiunile din America Latina in dezvoltarea umana, competitivitate, calitatea vietii, stabilitatea politica, globalizare, libertatea economica, perceptia scazuta a coruptiei si ratele relativ scazute ale nivelului de saracie materiala. De asemenea, ocupa o pozitie fruntasa in libertatea presei si a dezvoltarii democratice. Cu toate acestea, ea are o inegalitate a veniturilor, masurata prin indicele Gini.
JAPONIA
Japonia (in japoneza ??, se citeste Nippon sau Nihon, sens literal: originea soarelui) este o tara din Asia de Est, situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Denumirea oficiala este ??? Nipponkoku, textual Tara de la originea soarelui. Este cunoscuta in romaneste si sub numele de Tara Soarelui Rasare. Potrivit legendei, Japonia a fost creata de catre zei care au infipt o sabie in ocean, la scoaterea ei formandu-se patru picaturi ce au devenit insulele principale, precum si o multitudine de insule mici (peste 5000).
Japonia este localizata in Asia de Est, in nordul Oceanului Pacific, fiind formata din 4 insule importante, ce reprezinta un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku, plus numeroase insule mici.
Insulele nipone sunt formate la imbinarea placilor tectonice: placa Pacificului si placa Filipinelor se scufunda sub placa Euroasiatica din vest. Japonia este situata deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatica. La imbinarea placilor tectonice crusta pamantului este instabila, ceea ce explica numarul mare de vulcani din Japonia (40 activi si circa 150 inactivi) precum si numarul mare de cutremure (circa 1500 pe an). Cu toate acestea, se sustine ca aceste lucruri contribuie la frumusetea peisajului din Japonia. Izvoarele termale sunt larg raspandite, atat in zonele de munte, cat si in apropierea zonelor de tarm. Totusi, lava si cenusa rezultate in urma eruptiilor vulcanilor au avut, de-a lungul timpului, efecte dezastruoase asupra populatiilor care traiesc in zona apropiata vulcanilor activi.
1. Dinamica numarului total de locuitori
Incepand cu anul 1950 populatia Japoniei incepe sa creasca intr-un mod constant ajungand de la 83 mil. de locuitori la aproximativ 128 de mil locutori in 2005. Aceasta crestere spectaculoasa a populatiei Japoniei se datoreaza in principal imbunatatirii continue a nivelului de trai, dar si a stabilitatii politice. Dupa anul 2010 sepreconizeaza ca populatia Japoniei va incepe sa scada ca efect al fenomenului de imbatranire demografica.
Referitor la Chile observam ca in acelasi interval de timp populatia creste constant, ajungand ca in anul 2025 valorile sa fie triple fata de cele din anul 1950.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Demografica Chile - Japonia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!