Analiză Demografică Chile - Japonia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 1956
Mărime: 400.42KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mareci Alina

Extras din proiect

CHILE

Chile este o republică situată în America de Sud (America Latină), având graniţe comune cu Peru la nord, Bolivia la nord-est şi cu Argentina la sud. Este cuprinsă între 17º29'57'' şi 56º32'' latitudine sudică.

Capitala statului se află la Santiago (oficial in spaniolă, Santiago de Chile), cel mai mare oraş. El este situat în Valea Centrală a ţării, iar din punct de vedere administrativ face parte din Regiunea Metropolitană Santiago. Deşi Santiago este capitala, Congresul Naţional îşi ţine şedinţele în Valparaiso. Chile este întinsă pe o suprafaţă de 4.200 kilometri de la Nord la Sud şi de la Est la Vest cu o medie de doar 175 km. În Chile se află cel mai secetos deşert din lume, Atacama.

În prezent, Chile este una dintre naţiunile din America de Sud fiind foarte stabilă şi prosperă. Ţara conduce printre naţiunile din America Latină în dezvoltarea umană, competitivitate, calitatea vieţii, stabilitatea politică, globalizare, libertatea economică, percepţia scăzută a corupţiei şi ratele relativ scăzute ale nivelului de sărăcie materială. De asemenea, ocupă o poziţie fruntaşă in libertatea presei şi a dezvoltării democratice. Cu toate acestea, ea are o inegalitate a veniturilor, măsurată prin indicele Gini.

JAPONIA

Japonia (în japoneză 日本, se citeşte Nippon sau Nihon, sens literal: originea soarelui) este o ţară din Asia de Est, situată pe un lanţ de insule aflate între Oceanul Pacific şi Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, textual Ţara de la originea soarelui. Este cunoscută în româneşte şi sub numele de Ţara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum şi o multitudine de insule mici (peste 5000).

Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu şi Shikoku, plus numeroase insule mici.

Insulele nipone sunt formate la îmbinarea plăcilor tectonice: placa Pacificului şi placa Filipinelor se scufundă sub placa Euroasiatică din vest. Japonia este situată deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatică. La îmbinarea plăcilor tectonice crusta pământului este instabilă, ceea ce explică numărul mare de vulcani din Japonia (40 activi şi circa 150 inactivi) precum şi numărul mare de cutremure (circa 1500 pe an). Cu toate acestea, se susţine că aceste lucruri contribuie la frumuseţea peisajului din Japonia. Izvoarele termale sunt larg răspândite, atât în zonele de munte, cât şi în apropierea zonelor de ţărm. Totuşi, lava şi cenuşa rezultate în urma erupţiilor vulcanilor au avut, de-a lungul timpului, efecte dezastruoase asupra populaţiilor care trăiesc în zona apropiată vulcanilor activi.

1. Dinamica numarului total de locuitori

Incepand cu anul 1950 populatia Japoniei incepe sa creasca intr-un mod constant ajungand de la 83 mil. de locuitori la aproximativ 128 de mil locutori in 2005. Aceasta crestere spectaculoasa a populatiei Japoniei se datoreaza in principal imbunatatirii continue a nivelului de trai, dar si a stabilitatii politice. Dupa anul 2010 sepreconizeaza ca populatia Japoniei va incepe sa scada ca efect al fenomenului de imbatranire demografica.

Referitor la Chile observam ca in acelasi interval de timp populatia creste constant, ajungand ca in anul 2025 valorile sa fie triple fata de cele din anul 1950.

Preview document

Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 1
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 2
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 3
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 4
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 5
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 6
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 7
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 8
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 9
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 10
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 11
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 12
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 13
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 14
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 15
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 16
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 17
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 18
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 19
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 20
Analiză Demografică Chile - Japonia - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Demografica Chile - Japonia.docx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?