Analiză geodemografica a Germaniei

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Evolutia numarului de locuitori (1950-2050)
2. Evolutia fertilitatii / politicii demografice (1950-2050)
3. Structura pe grupe si sexe (piramida varstelor pentru anii 1950, 2019, 2050)


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE:
Am ales ca tema pentru aceasta lucrare Germania, deoarece este un stat important din punct de vedere geopolitic cat si economic si care are o istorie cu impact la nivel global. Cu toate acestea, desi avand situatii exceptionale pe toate planurile (politic, istoric, economic etc.) Germania a reusit sa fie o tara cu o economie extrem de puternica si stabila in ziua de azi, fiind in acelasi timp si un actor extrem de puternic in ceea ce priveste politica intregului continent. Germania este un stat al Uniunii Europene si este situate in centrul continentului European. Germania are o politica pro-natalista, aceasta a inceput din 2007.
O scurta istorie a Germaniei Lupta Germaniei pentru o identitate unificata are o istorie lunga marcata de numeroase razboaie motivate politic si religios. Abia in 1871, confederatia desfasurata de state si teritorii separate cu un set de aliati si dusmani in continua schimbare a fost unificata de puterea militara a Prusiei, mai degraba decat de un sentiment de apartenenta. Noua natiune a fost consumata de setea de putere si de expansiune, care au dus direct la izbucnirea Primului Razboi Mondial, infrangere atat pentru Germania, cat si pentru Austria si un acord dezastruos de pace. Rezultatul a fost o Germania condusa de tulburari civile si dorinta de razbunare. O tinta usoara pentru Adolph Hitler sa prada. El a fost capabil sa transforme dezacordul social general in lacomia concentrata a celui de-al treilea Reich si al doilea razboi mondial. Cu pierderea a ceea ce trebuie facut si cu intentia de a impiedica Germania sa detina puterea economica si militara comparabila, fortele aliate au impartit tara in doua state ostile; partile detinute de puterile occidentale au fost dezvoltate in Republica Federala Germania, in timp ce zona de est ocupata de sovietici a devenit Republica Democrata Germana. Berlinul, capitala si un os evident de contentie, a fost impartit pe aceeasi linie. Concursul dintre cele doua state a fost acru, desi inegal: Republica Democrata Germana a fost fortata sa adopte sistemul comunist in contradictie cu caracterul national si nu a fost niciodata in stare sa se elibereze de a fi un stat satelit al Uniunii Sovietice. Republica Federala s-a considerat a fi succesorul natural al vechiului Reich si a putut sa construiasca si sa sustina o societate democratica. Economia sa a evoluat numai cu ajutorul financiar considerabil din partea SUA. 
In cele din urma, Republica Democrata Germana a cazut atat de mult in spatele faptului ca emigrarea a devenit o problema severa intre cele doua tari. In 1961, autoritatile din RDG au venit cu ideea inteligenta de a face perete in populatia lor si au construit o frontiera cu sarma ghimpata electrificata, supranumita ironic ,,perdea de fier". Zidul Berlinului a cimentat despartirea capitalei Germaniei. Separarea stricta a celor doua state germane a simbolizat diferentele si tensiunile dintre SUA si URSS - Razboiul Rece. In 1989, tensiunile au devenit prea mari si impulsul de neoprit al evenimentelor de pe urma ,,Wende" (schimbarea) si-a luat cursul. O revolutie pasnica a rasturnat regimul comunist al Republicii Democrate Germane care a dus la caderea Zidului Berlinului celebrata in cea mai interesanta petrecere pe care o vazuse orasul: est-germanii au fost primiti cu flori si ,,begruessungsgeld", un cadou binevenit de bani pentru a le prezenta bucuriile capitaliste precum cumparaturile, mancarea si asa mai departe. Zidul a fost doborat de o multime care canta si dansa. In cele din urma, a fost eliminat atat de personalul oficial, cat si de ,,picatoarele" umane. In mai putin de un an, Germania a fost reunificata pe hartie, daca nu inca in mintea populatiei. Procesul de unificare duce la o multitudine de probleme si tensiuni economice, politice si sociale, care sunt pana in prezent departe de a fi rezolvate. Reichstagul german, aproape distrus de un incendiu stabilit in mod deliberat de trupele naziste in 1933, a fost recent renovat. Renovarea sa a ramas dupa reuniunea Germaniei si cladirea este acoperita de o minunata cupola de sticla. Aceasta cupola a devenit un simbol international pentru o Germania unificata.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza geodemografica a Germaniei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_Germaniei_postbelice
https://www.about-germany.org/culture/history.php
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/cand-incepe-istoria-germaniei
https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_Germaniei
https://ro.historylapse.org/comunismul-in-republica-democrata-germana#privire-de-ansamblu-asupra-anului-1989


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!