Analiza Susceptibilitatii la Alunecare prin Metode Statistice

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Obiectivul studiului
Metodologia
Prezentarea fizico-geografica a arealului de studiu
Etapele realizarii proiectului 
1. Digitizarea curbelor de nivel si alunecarilor de teren
2. Crearea sistemului de georeferentiere pe baza curbelor de nivel
3. Crearea DEM-ului
4. Crearea hartii pantelor
5. Crearea hartii expozitiei versantilor
6. Analiza statistica a hartii prin intermediul alunecarilor de teren
7. Intersectarea hartii pantelor cu cea a alunecarilor de teren
8. Utilizarea scripturilor (pentru calculul oricarei harti parametru
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Prezentul studiu este realizat de o echipa formata din doua persoane: Vladu Elena si , fiecare avand o contributie insemnata la finalizarea proiectului. 
Am luat decizia comuna de a lucra pe toata harta si nu pe portiuni din aceasta. Astfel, digitizarea curbelor de nivel s-a facut in acelasi timp cu vectorizarea alunecarilor de teren, urmand ca aceste teme create sa fie transferate intr-o baza de date comuna. 
Obiectivul studiului este de a stabili, prin tehnicile GIS, capacitatea unui sistem de a suferii anumite modificari ca urmare a factorilor externi sau interni. Concret, scopul este de a reprezenta zonele sensibile, predispuse la alunecari de teren, din arealul localitatii Breaza.
Metodologia
Zona de studiu a fost supusa unei analize GIS ce va fi surprinsa punct cu punct in capitolul urmator. Printre metodele utilizate se numara: metoda observatiei, metoda cartografica, metoda sintezei, metoda comparativa.
Materialul cartografic care a stat la baza cercetarii a fost harta topografica 1:25 000, foaia Breaza, dar si unele harti tematice.
Astfel, prin intermediul programului Ilwis 3.4 se creaza un tabel cu date corelate care ajuta la calcularea densitatii alunecarilor pe intervale de panta.
Prin combinarea a doua sau mai multe harti cu valori ale ponderii este creata harta susceptibilitatii la alunecari a arealului.
Harta susceptibilitatii la alunecare este creata prin simpla adunare a ponderilor rezultate.
Prezentarea fizico-geografica a arealului de studiu
Zona de studiu este situata in Subcarpatii Prahovei, intre localitatile Comarnic (nord) si Campina (sud), fiind strabatuta de sectorul mijlociu al raul Prahova pe o directie nord vest - sud est.
In relief se deosebesc doua aliniamente de dealuri subcarpatice, de o parte si de alta a Prahovei, care nu sunt decat prelungiri ale unitatii muntoase din nord. Orasul Breaza se afla pe terasa de 50 de m fata de albia raului, alcatuita din depozite miocene de gresii, printre care se intercaleaza pachete de gipsuri, conglomerate, argile bentonitice, marne compacte calcaroase.
Altitudinile variza intre 440 m in lunca Prahovei si 720 m pe Dealul Frumos (extremitatea estica a arealului).
Arealul orasului Breaza se caracterizeaza printr-o intensificare a proceselor actuale de tipul alunecarilor de teren, datorate defrisarilor masive, odata cu extinderea habitatului uman.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Susceptibilitatii la Alunecare prin Metode Statistice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!