Biodiversitatea Deserturilor Calde din Emisfera Nordica

Extras din proiect Cum descarc?

Deserturile sunt cuprinse in zona temperata si subtropicala , intre 22 si 44 latitudine nordica. Ele se intind pe campii joase litorale cat si in depresiuni intramontane ale podisului Colorado si Mexican cu inaltimi de peste 1000m.
Deserturile Americii de Nord sunt impartite in patru grupe : Mojave, Sonoran, Chihuahua si deserturile Marelui Bzin.
Predomina morfostructurile complexe unde in relief exista o succesiune de creste muntoase de mica inaltime si caldari intramontane largi . Pentru deserturile Americii de Nord sunt caracteristice podisurile cu sesuri structurale puternic divizate prin erodare cu canioane adanci Marele Canion, Bryce Canyon
Media precipitatiilor anuale pentru deserturile Americii de Nord se afla intre 100 si 200 mm . In deserturile Nevadei si Californiei precipitatiile maxime cad iarna iar in deserurile estice si sudice maximul este atins vara. 
Pentru deserturile Americii de Nord sunt caracteristice furtunile de praf si uraganele.
Solurile se inpart in doua tipuri : subtropical si tropical . Solurile subtropicale sunt caracteristice desertului Mojave iar cele tropicale deserturilor Sonora si Chihuahua.
Larrea tridentata : are frunzele verzi ,moi si flori galbene. Se gaseste in partea de sud a statului Arizona iar in statul Pheonix este arbustul cel mai intalnit in desert.
Agava ( agavae americana) este o planta din familia amarilidaceelor cu frunze mari ,lungi pana la 2 m , late si groase cu spini pe margini . Infloresc o singura data la 15-20 ani si apoi mor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biodiversitatea Deserturilor Calde din Emisfera Nordica.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!