Biodiversitatea Regiunii Mediteraneene

Extras din proiect Cum descarc?

Marea Mediterana
Curprinsa intre Europa centrala, Asia occidentala si Africa de nord , cu 2,5 milioane de km2 si aproximativ 3.860 km lungime E-V si o latime de 1.600 km N-S, Marea Mediterana este marea cea mai mare din lume 
Marea Mediterana
Flora din ecosistemul Marii Mediterane este compusa din alge, plante joase si apoi plante cu flori, plante mai inalte care au inceput sa evolueze sa se miste pe uscat si apoi care s-au intors in mare.
Tipuri de alge: Alga rosie (Rissoella verrucoela), Alga bruna (Dyctiota dichotoma), Padina pavonica, Alga verde (Caulerpa Taxifolia).
Marea Mediterana
De asemenea fauna este una diversificata.
In Mediterana se intalnesc specii ca: Buretele Verongia (Verongia aerophoba), Meduza (Pelagia nocticula), Rosia de mare (Actinia equina), Pinna nobilis - scoica perlifera, Barracuda (Sphyraena) , Zeus Faber 
Localizarea regiunii mediteraneene
Regiunea mediteraneana ocupa teritoriile din jurul Marii Mediterane (inclusiv insulele din Mediterana: Baleare, Sardinia, Corsica, Sicilia, Creta, Cipru ), cuprinzand tinuturile Europei sudice, peninsula Anatolia, tarmul mediteranean al Arabiei, nordul Africii pana la limita septentrionala a Saharei. 
Relieful
Din punct de vedere al localizarii , relieful specific este cel montan destul de fragmentat. Peisajul mediteranean variaza in altitudine de la 1000 la 1500 si chiar 2000m, apartinand etajelor de foioase si de amestec, subalpin si chiar alpin.
Unitati de relief: : Muntii Alpi, Muntii Apenini, Muntii Iberici, Meseta Spaniola, Podisul Fezzan, Campia Padului
Climatul
Climatul mediteranean se caracterizeaza prin veri secetoase, cu temperaturi ridicate si ierni blande si ploioase.
Primavara determina o explozie vegetala,cu plante inflorite datorita temperaturilor moderate si solului umed, facand acest anotimp cel mai placut din an.
Climatul
Temperatura medie anuala oscileaza intre 15 si 20 grade Celsius.Cantitatea anuala de precipitatii este in medie de 500-1000 mm.
Muntii bareaza vanturile pe diferite directii formand vanturi locale cum ar fi :mistralul,un vant rece care bate in sudul Frantei,bora,vant rece care bate pe tarmul estic al Marii Adriatice si in nordul Italiei, sirocco,vant cald care bate dinspre sud spre Mediterana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biodiversitatea Regiunii Mediteraneene.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!