Brazilia - Analiza Demografica

Extras din proiect Cum descarc?

1. Notiuni generale
Brazilia este cea mai mare tara din America de Sud si este o republica federativa formata din 27 de unitati federative, fiind impartita din punct de vedere administrativ in 5.564 de municipii. 
Brazilia este asezata in partea central-estica a Americii de Sud cu deschidere la Oceanul Atlantic (7400 km2). 
Pe o suprafata de de 8.511.965 km2, este a cincea tara ca marime din lume si cumuleaza aproximativ 192.000.000 de locuitori, ocupand aproape jumatate din suprafata continentului sud- american.
Capitala tarii este Brasilia( district federal) cu o populatie de aproximativ 2. 600.000 de locuitori, insa acesta nu este cel mai aglomerat oras din tara, acest statut apartinand orasului Sao Paolo care are aproximativ 11. 000.000. de locuitori, urmat de Rio de Janeiro cu 7.100.000 de locuitori.
Densitatea pe acest teritoriu este de 21,9 loc/km2 , ceea ce plaseaza aceasta tara pe locul 151 in lume.
2. Caracteristici fizico-geografice
Relieful are altitudini medii joase, aproape 2/3 fiind sub 300 m. Domina doua tipuri majore: podisurile si campiile.
Brazilia are un relief monoton si cu altitudini reduse, alcatuit dintr-o campie intinsa, Campia Amazonului, inconjurata de vaste podisuri: Podisul Guyanelor, in nord, si Podisul Brazilian si MatoGrosso, in sud. Campia Amazonului se caracterizeaza printr-un relief neted si cu pante mici, ceea ce favorizeaza despletirea raurilor si formarea unor intinse zone mlastinoase. Podisul Brazilian (Planalto Brasileiro) este un platou neted, cu altitudini reduse (300-600 m). Numai in est si sud altitudinile sunt mai ridicate (2000-2900 m), acolo unde eroziunea a individualizat o serie de lanturi muntoase. La vest de aceasta se afla Mato Grosso, un platou mai inalt (600-900 m), inca putin cercetat. La nord de Amazonia se desfasoara prelungirile Podisului Guyanelor, unde se inregistreaza cele mai mari altitudini de pe teritoriul brazilian: Pico de Neblina (3014 m).
Tarmul atlantic este in general jos si putin fragmentat, cu exceptia marelui estuar al Amazonului, unde apar si foarte multe insule, cea mai mare fiind Marajo. La sud de Capul Rocco si Capul Branco, linia de tarm este mai articulata si mai inalta, cu numeroase porturi (Recife, Salvador, Rio de Janeiro, Santos, Porto Alegre). In largul oceanului se gaseste insula Trinidade.
Clima - Brazilia are o clima calda si umeda datorita asezarii pe glob , fiind traversata de Ecuator si de Tropicul Capricornului, si, totodata, situata in calea alizeului de est. Clima are urmatoarele tipuri: ecuatoriala (in Bazinul Amazonului), subecuatoriala (la nord si zona ecuatoriala a Amazonului), semiarida calda (in N-E) si temperat calda (in sud).
Hidrografia - Brazilia are una din cele mai bogate retele hidrografice din lume, caracterizata prin: debite bogate, potential hidroenergetic ridicat, existenta unor cascade spectaculoase (de exemplu, Iguacu).Principalul curs de apa este Amazon. Acesta curge aproximativ pe directia vest- est, paralel cu Ecuatorul. Pe teritoriul Braziliei primeste numerosi afluenti mai ales pe dreapta, unii fiind adevaratefluvii: Madeiara, Purus s.a.Alte fluvii importante sunt: Sao Francisco, in est, si Parana, in sud. 
Vegetatia este dominata in nord de padurea ecuatoriala numita aici selvas (ocupa 1/3 din padurile lumii si produce o mare parte din oxigenul atmosferei). Pe platouri se dezvolta vegetatia de savana si stepa, cu ierburi inalte sau scunde, cu tufisuri si arbori rari, ale caror radacini ajung pana la 20 m adancime. Aceste asociatii poarta diferite denumiri: campos (in sud, acum cu plantatii de cafea, bumbac, fructe sau cu pasuni), sertao (la N-E de campos, cu vegetatia mai xerofila - cactusi mari, arbusti spinosi), caatinga (cu arbori mici, ale caror frunze cad in anotimpul arid).


Fisiere in arhiva (1):

  • Brazilia - Analiza Demografica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!