Cliseul in Cadrul Turismului European

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
De-a lungul anilor, continutul notiunii de turism s-a modificat, s-a imbogatit continuu, oferind un amplu camp de studiu si investigatii pentru specialisti.
Un studiu de acest fel trebuie sa raspunda la o serie de intrebari: care a fost cauza declansatoare, unde s-a produs?, cand?, cum?, (forme de manifestare), ce?, ce urmeaza? (perspective), care este efectul asupra mediului inconjurator?
Concomitent cu progresul tehnologic, care a dus la ameliorarea calitatii vietii generad o crestere a numarului de turisti si aparitia unor clisee turistice.
Aceste clisee genereaza o serie de controverse in ceea ce priveste turismul.
Sa definim "Cliseul" nu este un exercitiu simplu. Dupa explicatia din DEX, cliseul reprezinta "Fraza banala, expresie stereotipa, folosita in anumite ocazii; tema, motiv, viziune estetica uzata in urma unei frecvente intrebuintari; sablon" .Caracterul general al acestei definitii nu lasa sa se inteleaga complexitatea fenomenului de "cliseu turistic"
Lucrarea de fata ''Studiu asupra obiectivelor turistice-cliseu in cadrul turismului european" are drept scop:
o Selectarea catorva obiective turistice si tipurile de turism generate de acestea;
o Identificarea momentului cand un obictiv turistic devine cliseu /stereotip
o Stabilirea avantajelor/dezavantajelor cliseelor turistice
o Analiza perceptiei populatiei asupra cliseelor turistice in marile destinatii europene
Capitolul I
METODOLOGIA SI TERMINOLOGIA CERCETARII OBIECTIVELOR TURISTICE IN EUROPA
I.1. Metode de cercetare si tehnologie utilizate
Pentru realizarea lucrarii de fata am folosit urmatoarele metode de lucru : investigatia, identificarea, interpretarea, analiza si ancheta de teren.
Etapa de teren constand in identificarea componentelor din teren, a elementelor de analizat s-a produs in timpul vacantelor in diverse orase / tari. Am realizat un album foto cu principalele obiective de analizat, realizand deasemenea un jurnal in care am trecut propriile observatii.
Apoi am constituit o baze de date, am intocmit un plan de lucru si am identificat principalele surse de informatii privind obiectul investigatiilor. Am consultat biblioteca personala, a facultatii si alte surse de date. Tot in aceasta etapa am realizat o consultare ampla a paginilor web ce pot oferi informatii metodologice sau analize de caz, identificate prin cautare dupa cuvinte cheie.
In ultima etapa, cea de analiza de birou a tuturor materialelor, am trecut la interpretarea imaginilor, analiza si sintetizarea documentelor si materialelor bibliografice, a datelor culese, clasificarea elementelor identifcate realizand tabele de sinteza a datelor.
I.2. Terminologie
Rolul acestui subcapitol este de a face trecerea in revista a termenilor folositi, cunoscut fiind faptul ca literatura de specialitate se afla intr-o etapa in plina dezvoltare, intre diferite scoli universitare sau grupuri de specialisti existand controverse privind utilizarea unor notiuni.
Analiza si definirea termenilor utilizati porneste de la definitiile consacrate si folosite de catre specialisti si de catre mari autori.
Dintre notiunile frecvent invocate cele mai importante sunt obiectiv turistic si cliseu la care s-au adaugat treptat si alti termeni, cum ar fi stereotip, turist, turism, destinatie turistica, atractie turistica etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cliseul in Cadrul Turismului European.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!