Comuna Roșia - Propunere de dezvoltare teritorială integrată

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Comuna Rosia se numara printre comunele cu un potential turistic extrem de ridicat (Pestera cu Cristale din Mina Farcu, Cheile Albioarei, Cheile Cutilor, Complexul Turistuc Traditional Casa) si care dispune, fata de alte comune din judetul Bihor, de o mai buna dezvoltare teritoriala, insa, cu toate acestea, are nevoie de un Program de Dezvoltare Durabila Integrata in ceea ce priveste canalizarea, infrastructura din anumite sate, amenajarea mai multor spatii verzi pentru recreere, dar si in ceea ce priveste structurile de primire turistica.
Diagnosticul teritorial al arealului de studiu
Situatia actuala a comunei Rosia este, dupa cum spuneam la inceput, una destul de buna, in comparatie cu alte comune, dar exista unele zone unde e nevoie de unele imbunatatirii: drumurile de acces spre unele obiective turistice , reteaua de canalizare care lipseste in totalitate, exista cateva spatii de cazare pentru turisiti, insa datorita potentialului turistic mare, ar trebui sa existe mult mai multe facilitati de acomodare, si bineinteles, primaria ar trebui sa adopte mai multe proiecte de promovare turistica a zonei, deoarece nu numai ca ar asigura venituri dar ar si contribui foarte mult la dezvoltarea comunei.
Pozitia geografica -Comuna Rosia este situata in partea de nord a Depresiunii Beius, la poalele sudice ale Muntilor Padurea Craiului, pe cursul inferior al raului Valea Rosie. -Comuna Rosia are in componenta doua sate: Rosia, satul de resedinta, si Lazuri. Se invecineaza la nord-vest cu comuna Dobresti, la vest cu comuna Pomezeu, la sud cu comuna Cabesti, la est cu comuna Bratca, iar la nord-est cu comuna Suncuius. 
Elemente ce decurg din pozitia geografica
Pozitia geografica are, bineinteles, o influenta pozitiva asupra dezvoltarii comunei, mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea turistica.
Istoricul arealului analizat
Comuna veche formata din 2 localitati, Rosia si Lazuri, a fost atestata in anul 1445 sub numele de ,,ROSSA" sau ,,ROSKIA".
Elemente dimensionale
Comuna Rosia se intinde pe o suprafata de 72,52 km2.
Accesibilitate
Accesul in zona cu masina se poate face asfel:
- pe drumul european E60 pana in Borod, iar apoi pe drumul judetean 764 D , pe ruta Beznea - Bratca - Damis - Rosia. (din Oradea si Cluj)
- pe drumul european E79 pana in municipiul Beius, iar apoi pe drumul judetean 764 Remetea - Rosia. (din Oradea si Deva)
Exista curse zilnice regulate de autobus intre Beius si Rosia.


Fisiere în arhivă (1):

  • Comuna Rosia - Propunere de dezvoltare teritoriala integrata.pptx

Bibliografie

https://comunarosiabihor.ro/
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Comuna_Ro%C5%9Fia_(Bihor)
http://pedagogic11b2010.blogspot.com/2010/04/comuna-rosia.html
https://www.bihorinimagini.ro/de-vizitat/alte-obiective-turistice/zona-turistica-rosia/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!