Demografia Județului Buzău

Extras din proiect Cum descarc?

Populatia judetului Buzau a evoluat sub incidenta transformarilor economico-sociale petrecute pe multiple planuri: industrializarea socialista, cooperativizarea agriculturii, procesusl de dezvoltare urbana si de modernizare a satelor, conjugate cu actiunile de largire a orizontului de cultura al oamenilor.
NATALITATEA
In ultimii ani s-a constat o scadere dramatica a natalitatii astfel incat numarul nasterilor este depasit de cel al deceselor, accentuandu-se declinul demografic.
Aceasta situatie negativa este explicata si prin stresul cotidian, viata agitate si trepidanta la care sunt supusi permanent potentialii parinti, ceea ce afecteaza serios capacitatea productva a cuplrilor. 
O alta cauza importanta este nivelul de trai scazut, care ii determina pe multi sa amane sau chiar sa renunte definitiv la idea de a aduce pe lume un copil, pe care nu-l vor putea creste datorita conditiilor generate de o lume marcata de criza si nesiguranta zilei de maine
Intre fertilitate si natalitate exista o legatura directa, intensitatea fertilitatii determinand nivelul natalitatii. 
Evolutia fertilitatii este influentata, pe langa factorii de comportament demografic si de unele modificari ale numarului si structurii contingentului feminin fertil.
Cresterea fertilitatii se poate realiza numai prin politici demografice, printr-o politica de natura stimulativa, cu respectarea dreptului individului sau al cuplului la decizie proprie, informare si acces la mijloacele contraceptive moderne.
Mortalitatea generala, ca fenomen demografic, se refera la frecventa deceselor intr-o anumita populatie si pentru un interval delimitat de timp. Spre deosebire de natalitate, mortalitatea constituie componenta negativa a miscarii naturale a populatiei


Fisiere în arhivă (1):

  • Demografia Judetului Buzau.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!