Elemente și etape principale ale procesării imaginilor satelitare multispectrale ESA Copernicus Sentinel-2MSI în scopul exploatării în aplicațiile SIG

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere
1.1 Date utilizate
1.2 Localizare
2. Structura produsului de teledetec.ie
3. Combina.ii spectrale de benzi
4. Decorelarea datelor
4.1 Histograma
4.2 Profile plot
4.3 Scatter plot
4.4 Contrastul .i luminozitatea
5. Analiza componentelor principale (PCA)
6. Filtrarea imaginilor
6.1 Filtrele low-pass .i high-pass
6.2 Filtre morfologice
7. Mozaicarea imaginilor
8. Indici spectrali .i indici biofizici
9. Concluzii
10. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
1.1 Date utilizate
Sentinel-2 este un tip de satelit lansat prin programul Copernicus cu scopul de a observa .i monitoriza suprafe.ele agricole ale Pamântului, clasificarea acoperirii terenului, calitatea apei dar .i managementul situa.iilor de urgen.a. Acesta realizeaza imagini optice la rezolu.ie spa.iala mare, de la 10 m pâna la 60 de metri atât pe uscat cât . apele de coasta. Exista doi sateli.i de acest fel: Sentinel-2A lansat în spa.iul în anul 2015 .i Sentinel-2B lansat în anul 2017. În prezent se pregate.te lansarea satelitului Sentinel-2C pentru anul 2024.
Satelitul Sentinel-2 are câteva caracteristici importante. Prima, .i probabil cea mai importanta, este MSI (Multispectral Instrument) cu 13 benzi în partea vizibila, în infraro.u apropiat .i în infraro.u cu unde scurte. Alte caracteristici semnificative sunt date de rezolu.ia spa.iala de 10 m, 20 m .i 60 m, acoperirea globala sistematica a suprafe.elor terestre de la 56. lat. S .i 84. lat. N, a apelor de coasta .i întreaga Mare Mediterana, revizuire la fiecare 10 zile sub acelea.i unghiuri de vizualizare, câmp vizual de 290 km.
Imaginile ob.inute cu Sentinel-2 MSI ofera detalii nu doar în legatura cu repartizarea vegeta.iei .i a apei râurilor sau de coasta dar ofera .i informa.ii legate de poluarea acestora, schimbarile acoperirilor cu vegeta.ie, a solurilor, a padurilor, dar .i informa.ii legate de anumite dezastre naturale cum ar fi inunda.ii, erup.ii vulcanice sau alunecari de teren.
Imaginile produse de Sentinel-2 pot fi de doua tipuri: I1C .i L2A, ultimul fiind corectat atmosferic.
1.2 Localizare
Pentru acest studiu am ales zona de sud-vest a României, decupând mai exact zona Podi.ului Mehedin.i, Podi.ului Getic .i a Grupei Retezat-Godeanu, iar imaginile extrase sunt realizate cu Sentinel-2 MSI având nivelul de procesare 2A. Perioada aleasa este data de 6 aprilie 2022, ora 9:30. Proiec.ia imaginilor este EPSG.
Fig. 1 Realizarea subsetului asupra zonei de studiu
Arealul cuprinde zone medii ale Podi.ului Mehedin.i dar .i o parte a Podi.ului Getic .i totodata zone înalte ale Grupei Retezat-Godeanu din Carpa.ii Meridionali.
Vegeta.ia este elementul ce acopera cea mai mare suprafa.a a arealului .i reprezinta un element foarte important în teledetec.ie deoarece are capacitatea de a reflecta radia.ia electromagnetica incidenta .i ofera informa.ii atât cantitative cât .i calitative asupra caracteristicilor sale. Cele mai importante ora.e cuprinse în zona aleasa sunt Motru .i Rovinari.


Fisiere în arhivă (1):

  • Elemente si etape principale ale procesarii imaginilor satelitare multispectrale ESA Copernicus Sentinel-2MSI in scopul exploatarii in aplicatiile SIG.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Sentinel-2 User Handbook
2. https://www.youtube.com/watch?v=IqqH4UEVGmY&t=16s
3. https://www.youtube.com/watch?v=9Y_5Q-932mM&t=544s
4. https://scihub.copernicus.eu/dhus/#/home
5. Mihai, B., Teledetecție - Noțiuni generale, Universitatea din București


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!