Forme de Turism in judetul Suceava

Extras din proiect Cum descarc?

Localizare
Suceava este un judet in nordul regiunii Moldova din Romania, cea mai mare parte a sa fiind constituita din Bucovina de sud. Suprafata: 8.555 kmp; Resedinta: municipiul Suceava; Principalele cursuri de apa: Siret (intre granita si Lespezi), Suceava, Moldova (cursul superior si mijlociu), Somuzu Mare; Principalele lacuri: Dragomirna (lac de acumulare), Falticeni, Horodniceni (iazuri); Altitudinea maxima: vf. Pietrosu 2.100m, vf. Giumalau 1857m, vf. Rarau 1651m; 
Harta turistica a judetului Suceava 
Forme de turism ce pot fi practicate pe teritoriul judetului Suceava 
Una dintre cele mai bogate zone ale Romaniei din punct de vedere turistic este fara dar si poate, Bucovina. Desigur, pe tot cuprinsul judetului Suceava se pot practica o multitudine de forme de turism, dar potentialul cel mai mare il arata perimetrul situat in Nordul si NV Judetului.       
Formele de turism practica sunt: turismul itinerant cu valente culturale, turismul balnear, turismul rural, ecoturismul, turismul de tranzit, turismul pentru vanatoare si pescuit, turismul pentru echitatie, turismul pentru sporturile de iarna, turismul de congrese si reuniuni, turismul de odihna, recreere si agrement.
Turismul cultural prezinta mari posibilitati de atractie pentru turistii straini prin integrarea valorilor de patrimoniu cultural national in cel european si mondial (manastirile clasificate de UNESCO si avand semnificatii internationale - atribuirea premiului ,,Pomme d'Or" de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism). Revelator in privinta potentialului cultural al zonei este faptul ca in presa germana se vehiculeaza sloganul ,,Bucovina - tara celor 1000 de biserici", atragand atentia asupra dezvoltarii deosebite a turismului ecumenic si de pelerinaj.
In plus, o atractie deosebita a zonei o constituie numeroasele activitati artizanale ce au loc aici: pictarea icoanelor (cca. 15 artizani plus maicile de la manastiri), incondeierea oualelor (60 de ateliere de artizanat), mestesugul lemnului (10 artizani care fabrica butoaie, 52 sculptori in lemn, un fabricant de instrumente muzicale traditionale), olarit (in special olaritul cu argila neagra, cunoscut in intreaga lume), sculptura in piatra, tesutul si lucraturile din piele, blanarie, masti populare. 
Turismul balnear este relativ dezvoltat, dar necesita multe imbunatatiri pe linia modernizarii bazei materiale. Municipiul Vatra Dornei, declarat statiune turistica s-a dezvoltat in special prin turism, datorita statiunii balneoclimaterice si a izvoarelor de apa minerala ( carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonate sodice, calcice si magnezice, feruginoase), cu multiple calitati terapeutice, precum si a namolului de turba din Tinovul Mare. Indicatiile terapeutice sunt de profilaxie, pentru tratament curativ si de recuperare, afectiuni ale aparatului cardio - vascular, afectiuni ale aparatului locomotor, pentru boli asociate etc. 
Turismul rural, forma particulara de turism, mai complexa, cuprinzand atat activitatea turistica propriu-zisa (cazare, pensiune, circulatie turistica, prestare de servicii suplimentare), cat si cea economica (de regula agricola), gaseste in satele bucovinene premise favorabile de dezvoltare.
Spatiul rural dispune de un bogat potential turistic care exista atat in zonele montane, cat si in cele submontane. 
Pe langa monumentele istorice si naturale interesul turistic este crescut de existenta unor valoroase resurse in campul biodiversitatii. Actiunea de atragere a satelor care dispun de potential natural, cat si cultural - spiritual, in cadrul retelelor de turism intern si international este in permanent progres pe teritoriul judetului. Astfel, au aparut ONG-uri care se ocupa de asemenea activitati, cum sunt: Agentia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural - ANTREC, Federatia Romana de Dezvoltare Montana si Rurala - FRDMR, Asociatia " GEC Bucovina" etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Forme de Turism in judetul Suceava.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!