Harta Calitatii Mediului in Perimetrul - Calea Plevnei - Strada Constantin Noica - Splaiul Independentei - Strada Orhideelor

Extras din proiect Cum descarc?

. Consideratii generale 
1.1 Localizare 
Profilul arealului analizat se inscrie in spatiul complex al existentei unei capitale europene cu identitate proprie. 
Bucurestiul cu amprenta sa traditioanala si zestrea culturala, care au razbit timpul, trebuie pus in valoare alaturi de imaginea noilor sale prefaceri si deveniri. 
Arealul propus este localizat in sectorul 6 al Bucurestiului, este compus din urmatoarele artere, si este delimitat astfel : 
- In S - SE de Calea Plevnei, 
- In S-E de Str. Orhideelor,
- In NE si E de Splaiul Independentei, 
- In NV de Str. C-tin Noica.
Calea Plevnei constituie granita dintre sectorul 1 si 6. In vecinatate se afla fosta Casa Radio in E, in S se afla raul Dambovita, in V Complexul Studentesc Regie, iar in N cartierul Basarab. 
Din punct de vedere al morfologiei reliefului, zona cuprinsa intre str.Orhideelor, Calea Plevnei, Str. C-tin Noica si Splaiul Independentei se afla situata pe interfluviul dintre Dambovita si raul Colentina, fiind in apropierea raului Dambovita. Aspectul general al zonei este usor valurit-terenul urca usor in panta dinspre raul Dambovita spre Calea Plevnei cu o usoara zona depresionara orientata N-S. O treapta morfologica ce evidentiaza ridicarea terenului se poate observa foarte bine in amplasamentul hipermarketului Carrefour Orhideea. Cota generala a terenului pe Calea Plevnei taie axial zona- in jurul valorii de 80m, fata de Marea Neagra. 
Aceasta zona a cunoscut o dezvoltare urbana dupa anul 1900 si in special dupa Primul Razboi Mondial. 
1.2 Influente asupra calitatii mediului 
Prin calitatea mediului inconjurator se intelege starea acestuia la un moment dat, rezultata din integrarea tuturor elementelor sale structurale si functionale capabile sa asigure o ambianta satisfacatoare multiplelor necesitati ale vietii omului. 
Astfel, se evidentiaza o multitudine de obiective, de tipuri diferite ce influenteaza fiecare in modul sau calitatea mediului si a starii sanatatii umane. Ca exemplu putem vorbi de prezenta benzinariilor de langa complexele rezindentiale, poluarea fonica intensa, de natura rutiera sau deplasarea maselor de aer cu diversi poluanti ce provine dintr-o sursa apropiata: C.E.T Grozavesti. 
Un alt element care influenteaza calitatea mediului in arealul studiat este santierul din incinta Casei Radio, atat din punct de vedere al poluarii cat si estetic. In partea de V intalnim o poluare fonica si morala, accentuata de numeroasele pub-uri, cluburi, terase ce apartin Complexului Studentesc Regie. In apropierea zonei studiate, in partea de N intalnim poluare morala datorita cartierului ,,rau famat" in care se practica prostitutia, consumul de alcool si droguri dar exista totodata si o poluare sonora datorata Garii de Nord. 
1.3 Principalele componente ale spatiului analizat 
Arealul studiat are in componenta urmatoarele zone functionale: 
- zona rezidentiala (ansamblu rezidential P + 4, P + 10, P + 1) compus din : blocuri nou construite: Saphir Stein, Orhideea Gardens, si Complexul Studentesc Grozavesti, cartiere de case- in general cladiri vechi, afectate, in stare de degradare; de asemenea se face remarcata prezenta terenului abandonat, viran cu constructia neterminata- Pasajul Basarab, ce se afla la intersectia dintre Str. Orhideelor si Splaiul Independentei ;
- zona verde : spatiile verzi din jurul cladirilor precum ICECHIM, din cadrul Academiei de Educatie Fizica si Sport, si complexelor rezidentiale noi, scuarurile, aliniamentele stradale ;
- zona de transport rutiera (strazile si parcarile); 
- zona comerciala cuprinde punctele comerciale precum Hipermarketul Carrefour Orhideea, alte magazine, farmacii, cabinete medicale,si banci (BRD si BCR),de la parterul blocurilor de pe Calea Plevnei, SOFTCHIM S.A ( Bursa de valori Bucuresti), Groupama Daune (companie de asigurari), benzinariile Petrom, Lukoil, Hotelul Orhideea, fast-fooduri,buticuri, spalatorii auto etc. ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Harta Calitatii Mediului in Perimetrul - Calea Plevnei - Strada Constantin Noica - Splaiul Independentei - Strada Orhideelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!