Italia - potențial turistic și valorificarea sa

Extras din proiect

Potential turistic general al statului Italia
Pozitie geografica
Italia este asezata in Europa de Sud avand aproximativ 301 252 km2.Ea este asezata in bazinul Marii Mediterane,in Peninsula Italica.Cuprinde o parte continentala in care se afla si Campia Padului.Tarmurile Italiei sunt marginite de mari si numeroase golfuri.
Informatii generale
Italia se intinde de la muntii Alpi si faimoasele lacuri din nord, pana la insula Sicilia, in sud. Italia este plina de cultura, de istorie, de peisaje deosebite, ceea ce o face una din destinatiile preferate de turistii din intreaga lume Roma , capitala, se remarca atat prin obiectivele istorice de origine romana, dar si etrusca, renascentista, baroca. Apoi este impunatorul Vatican, romantica Venetie, Sicilia cea mai mare si mai faimoasa insula din Mediterana. Un alt motiv pentru care Italia este printre cele mai cautate destinatii sunt preparatele culinare, vinurile, muzica. 
Granite: cu Franta, Elvetia,Austria si Slovenia
Italia are a cincea densitate a populaţiei europene ca mărime, atingând 196 loc/km². 
Populatia: 58,4mil. loc.
Populatia urbana:67%
Religia: catolica
Istorie
Centrul istoric, Verese
Istoria Italiei este probabil cea mai importantă în privinţa dezvoltării culturale şi a dezvoltării sociale din mediterană. Oraşul Roma conţine unele dintre cele mai importante exemple de Baroc. Pe 2 iunie, 1946 un referendum  asupra monarhiei  a rezultat în stabilirea Republicii Italiene, care a dus la adoptarea unei noi constituţii pe 1 ianuarie, 1948. 
Clima si relief
Clima Italiei este continentala in nord, cu ierni relativ reci si veri calduroase, si mediteraneana in peninsula, cu veri secetoase si calde si ierni ploioase si blande. Relieful Italiei este format în principal dintr-o peninsulă  care se extinde în Marea Mediterană, unde împreună cu două mari insule, Sicilia şi Sardinia, creează diferite compartimente ale mării: Marea Adriatică la nord-est, Marea Ionică la sud-est, Marea Tireniană la sud-vest şi în final Marea Ligurică la nord-vest.
Hidrografie
Italia are o retea hidrografica bogata 
cu rauri in general scurte si numeroase lacuri.Ea este traversata de raurile Pad si Adige care se varsa in Marea Adriatica.Acestea au un debit ridicat tot anul Italia este traversata de rauri mai scurte cu debite variabile Italia se remarca prin existenta unor lacuri glaciare ( Como , Garda si Maggiore ), lacuri vulcanice ( cum sunt Bolsena si Trasimeno) si lagune ( cum este laguna Venetiei ). 
Raul Adige, Verona
Vegetatia
Este predominant 
mediteraneana (ierburi si arbusti ). In zonele montane exista paduri de foioase si paduri de conifere. In Abruzzi exista un parc natural care conserva elementele de flora si fauna mediteraneana. 
Fauna
Fauna:lupul,pisica 
salbatica, iepurele ,capra de mute, muflonul(berbec salbatic),broasca testoasa, ariciul.Pasari si reptile numeroase. 
Economia
Tara cu economie dezvoltata, locul 5 pe glob in care industriei ii revine un rol crescand: concentreaza ? din populatia activa si contribuie cu 1/3 la PNB si inregistreaza cel mai ridicat ritm de crestere dintre tarile membre C.E.E. Foarte diversificata si bazata in cea mai mare parte pe materiile prime din import. Este mai dezvoltata in Nord (peste 80% din productia industriala se afla concentrata in triunghiul Torino-Milano-Genova, care acopera mai putin de 1/3 din suprafata Italiei) si mai putin dezvoltata in Sud (Mezzogiorno).


Fisiere în arhivă (1):

  • Italia - Potential Turistic si Valorificarea Sa.ppt

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!