Litoralul SUA - prezentare generală

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 77 în total
Mărime: 8.08MB (arhivat)
Publicat de: Mina Savin
Puncte necesare: 10

Extras din proiect

1- Introducere : S.U.A. sunt aşezate în partea centrală a Americii de Nord, între ţărmurile Oc. Atlantic (E) şi Oc. Pacific (V); plus Alaska şi Insulele Aleutine (în nord-vestul continentului) şi Hawaii (în Oc. Pacific).

Vecini: Canada (in N), Oceanul Pacific (in V), Oceanul Atlantic (in E), Mexic si Golful Mexic (in S).

Orase de pe tarmul estic : Boston,New York,Savannah,Charleston(Virginia Beach,Fernandina Beach,

Jacksonville Beach).

Orase de pe tarmul vestic:San Diego,Los Angeles,San Francisco,San Jose

Orase de pe tarmul sudic:Jacksonville,Miami(Miami Beach),New Orleans,Tallahassee,Brownnsville

Pe teritoriul S.U.A. se afla cele mai multe aglomeratii urbane de pe glob, inclusiv cele mai multe megalopolisuri.A devenit prima tara a lumii ca venituri obţinute din turism; ca număr de turişti este depăşită doar de Franţa si Spania. Principalele atracţii sunt: Staţiunile balneomaritime (Miami, Palm Beach – in Florida, Malibu – in California),

Oraşul New York este cel mai populat oraş din Statele Unite, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. Are statutul de cel mai mare oraş al Statelor Unite încă din 1790.Multe dintre cartierele şi monumentele oraşului au o popularitate foarte mare în întreaga lume.

La New York ajung anual circa 39 milioane de turisti, iar printre principalele atractii ale orasului se numara Empire State Building, Times Square, Radio City Music Hall, Statuia Libertatii, Ellis Island, Wall Street, cladirea Natiunilor Unite, catedrala St. Patrick, Brooklyn Bridge etc.

Desi multi turisti se gandesc la Manhattan atunci cand vorbesc de turism la New York, dar exista numeroase alte locuri care merita vizitate: Coney Island in Brooklyn, Gradina zoologica din Bronx, arenele de tenis de la Flushing Meadows etc.

In New York City exista numeroase parcuri, dintre care cel mai cunoscut este Central Park, alaturi de care trebuie mentionate Riverside Park, Battery Park, Bryant Park, Prospect Park, Flushing Meadow-Corona Park, Washington Square Par. World Trade Center a fost o destinatie turistica importanta inainte de atacul terorist de la 11 septembrie 2001, care l-a distrus si a afectat grav si turismul in New York.

Conținut arhivă zip

  • Litoralul SUA - Prezentare Generala.ppt

Te-ar putea interesa și

Program de valorificare a potențialului turistic al județului Constanța

Program de valorificare a potentialului turistic al judetului Constanta Scurt istoric Constanta a fost intemeiat in sec VI i.Hr. de colonisti...

Ai nevoie de altceva?