Lucrări fotogrammetrice de procesare a imaginilor aeriene digitale obținute cu UAV

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I - Programarea zborului fotogrammetric .4
Capitolul II -  Agisoft Photoscan Pro .10
Capitolul III - Procesarea imaginilor aeriene digitale cu ajutorul aplicatiei ENVI 20
Lista figurilor . 32
Bibliografie ..34


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Fotogrammetria reprezinta o aplicatie a teledetectiei sau un ansamblu de aplicatii a imaginilor aeriene si satelitare care valorifica geometria acestora in scopul localizarii precise a obiectelor din teren, a elementelor de mediu in general, a determinarii punctelor ce definesc cu precizie obiectele sau elementele de mediu, reprezentarii pe planuri si harti topografice, cadastrale si chiar tematice a realitatii terenului.
Principalul produs al fotogrametriei este harta sau planul topografic, care se obtine prin asa numitele ridicari fotogrametrice care intocmesc ridicarile topografice clasice.
Originea cuvantului este din limba germana, preluat din limba greaca adica masurarea obiectelor pe imaginile aeriene si satelitare.
Imaginile de teledetectie cele mai frecvent utilizate in fotogrametrie se numeste si fotograma aeriana.
Fotograma aeriana reprezinta o imagine analogica/digitala (obiect pe pelicula de film) obtinuta cu o camera sau un senzor de specializate, astfel incat pe langa inregistrarea obiectelor din teren (verticale/oblice) se pot inregistra si o serie de parametrii care sa permit controlul geometriei acesteia.
Acest proiect contine esantioane de date procesate cu explicatiile etapelor de lucru.
4
Capitolul I - Programarea zborului fotogrammetric
Zborul fotogrammetric este o procedura necesara in scopul obtinerii de imagini cu acoperire mare, in urma exploatarii carora sa se obtina principalul produs fotogrammetric numit plan topografic. Pentru ca zborul sa poata fi realizat, in principiu, este necesar sa existe un aparat de zbor pe care sa fie aeropurtat un senzor, dar fara sa lipseasca componenta umana care sa dirijeze intreg procedeul.
Planificarea unui zbor fotogrametric se poate concepe cu ajutorul aplicatiilor de specialitate, una dintre acestea fiind Mission Planner, care nu face altceva decat sa organizeze toate informatiile necesare, astfel incat zborul in sine si rezultatul acestuia sa fie de o calitate superioara.
Fig.1.1. -  Programul Mission Planner
Programul ne intampina cu o interfata usor de inteles, prezentand atat pictograme sugestive, cat si descrierea succinta alaturata a lor. In partea dreapta apar parametrii legati de senzorul si drona utilizate, respectiv altitudinea la care se zboara, viteza pe verticala, exprimata in m/s, unghiul de inclinare, exprimat in grade, repere cardinale de orientare (nord, nord-est) etc.
Fig. 1.2. - Interfata aplicatiei Mission Planner
5
Interfata aplicatei este dominata de imaginea din satelit a lumii sau mai precis, a unei tari ori a unei regiuni, in cazul in care este stabilit un punct ,,home" (Fig. 3).
Fig. 1.3 - Introducerea punctelor "Home"
Principala functie de interes a programului, in situatia de fata, este cea a planificarii unui zbor fotogrammetric, functie aplicata prin accesarea celei de-a doua pictograma din bara de instrumente situata in partea de sus a ferestrei principale ,,Flight Plan".


Fisiere în arhivă (1):

  • Lucrari fotogrammetrice de procesare a imaginilor aeriene digitale obtinute cu UAV.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1) Note de curs " Elemente de fotogrammetrie" -  Mihai Bogdan
2) https://www.agisoft.com/
3) https://www.europarl.europa.eu/committees/ro/envi/home/highlights
4) https://ardupilot.org/planner/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!