Macrojudetul Sibiu-Valcea

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Scurta prezentare a macrojudetului Sibiu-Valcea 3
II.Dinamica populatiei la nivel de macrojudet 3
1. Natalitatea 3
2. Mortalitatea 6
3. Sporul natural 8
III.Structura populatiei 10
1. Piramida pe grupe de varsta si sexe a macrojudetului Sibiu-Valcea. 10
2. Piramida pe grupe de varsta si sexe a comunei Stanesti, judetul Sibiu. 11
3. Piramida pe grupe de varsta si sexe a comunei Iacobeni, judetul Valcea. 12
4. Piramida pe grupe de varsta si sexe a comunei Racovita, judetul Valcea. 13
5. Structura profesionala pe sectoare ale economiei in macrojudetul Sibiu-Valcea: Diagrama ternara 14


Extras din proiect Cum descarc?

I. Scurta prezentare a macrojudetului Sibiu-Valcea
Potentialul natural al tarii noastre, alaturi de istoria, cultura, traditiile si obiceiurile poporului nostrum alcatuiesc identitatea noastra si adunate la un loc pot fi prexentate ca fiind cartea noastra de vizita ce o prezentam intregii lumi. 
Macrojudetul Sibiu-Valcea ofera un fabulous potential natural, etno-folcloric, vestigii istorice si religioase , edificii culturale si o asezare avantajoasa, propice organizarii de sejururi in orice perioada a anului. Ca asezare geografica acesta este situat in centrul Romaniei, in partea central sudica a Transilvaniei, la poalele de nord Carpatilor Meridionali, in Podisul Transilvaniei.
Teritoriul macrojudetului este foarte bine organizat din punct de vedere administrative si locuit din timpuri stravechi, dupa cum atesta descoperirile arheologice. Acesta beneficiaza de o pozitie favorabila, dispunand de o retea de drumuri bine reprezentata, conferind o deschidere interna si international.
Rezervatiile naturale gasite aici sunt protejate ca monumente ale naturii, ele adapostind multe specii de flora si fauna rara.
Unul dintre cele mai fascinante fenomene ale lumii contemporane il reprezinta evolutia turismului. Turismul este un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii si ca atare influentat de evolutia ei. Cererea si oferta turistica sunt intr-un raport direct cu evolutia la nivel micro si macro-economic.
II.Dinamica populatiei la nivel de macrojudet
1. Natalitatea
Natalitatea arata frecventa sau intensitatea nasterilor in interiorul unei populatii. Aceasta se masoara prin rata natalitatii, indicator calculat prin raportarea numarului total de nascuti vii la populatia medie si se exprima in promile. Fiind un fenomen complex, in acelasi timp biologic si natural, factorii care permit explicarea variatiilor natalitatii sunt de natura economica, politica si socio-culturala, aici incluzandu-se religia si statutul femeii in societate, alaturi de climatul psihologic general si varsta populatiei.
Trecerea de la un regim politic la altul a afectat profund factorii demografici si acest lucru este usor observabil la nivelul intregii tari, doar printr-o simpla analiza a bilantului natural. Daca in anul 1989, rata natalitatii insuma 18,l%o, in doar 3 ani de zile (1992) scade la ll%o, reliefand schimbarile comportamentale din punct de vedere demografic ale populatiei. Scaderea ratei natalitatii a fost initial pusa pe seama legiferarii avorturilor, introducerii unor noi si diversificate metode contraceptive, iar ulterior s-a pus problema migratiei in masa a populatiei tinere, de varsta fertila, catre marile centre urbane sau in afara granitelor. Trebuie specificat si faptul ca, natalitatea in cadrul comunei Voinesti si-a mentinut o valoare net superioara fata de spatiile urbane componente ale judetului. Acest lucru se datoreaza mentalitatii specifice mediului rural, al varstei destul de fragede la care tinerii se casatoresc, precum si a posibilitatilor financiare destul de reduse pentru a beneficia de anumite mijloace contraceptive contemporane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Macrojudetul Sibiu-Valcea.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!