Megapolisuri Americane vs Megapolisuri Asiatice - Tendinte si Caracteristici

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
Introducere 2
1. Megapolisuri americane 4
1.1. Schimbarea populatiei in Megalopolis 6
1.2. Restructurarile economice in Megalopolis 7
2. Megapolisuri asiatice 8
2.1. Japonia 8
2.1.1. Megapolisul Tokaido 10
2.1.2. Tokyo 11
2.1.3. Osaka 12
2.2. China 13
2.2.1. Beijing 15
2.3. Coreea de sud 16
2.3.1. Seul 16
3. Diferenta dintre megapolisurile americane si cele asiatice 17
Incheiere 19
Lista surselor folosite 20


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Relevanta acestei teme de cercetare la etapa actuala de dezvoltare a megapolisurilor consta in aceea ca e posibil de a viziona dualitatea procesului de uranizare: dintr-o parte, cladirile si infrastructura creeaza un mediu de calitate mare; pe de alta parte - creste decalajul oamenilor fata de mediul natural, adica inlocuirea ei cu mediul artificial si poluarea de diferite tipuri. Pe langa impactul direct asupra sanatatii populatiei, poluarea mediului natural-antropogen actioneaza negativ asupra tuturor sferelor de economie a aglomerarilor urbane, dar in practica aspectele economice si ecologice de dezvoltare se privesc aparte. 
Populatia contemporana este atrasa de orasele mari. Multi oameni cauta avantajele oraselor mari, ca de exemplu: oferta de servicii, infrastructura dezvoltata, nivelul de viata mai ridicat etc. Dar insusi oamenii care traiesc in aceste orase, megapolisuri nu sunt prea satisfacuti. Pentru exemplu luam New York-ul si orasele din California. Specialistii de la Universitatea Warwick si de la Hamilton College din New York, in frunte cu Professor Andrew Oswald, au pornit de la constatarea ca viata in New York si California nu e chiar ,,minunata". Locuitorii acestor orase obtin scoruri mici la testele menite sa estimeze ,,nivelul de fericire" in care oamenii se simt multumiti de viata lor. Problema este, dupa cum au explicat cercetatorii, ca, daca foarte multi oameni cred ca aceste locuri sunt excelente, ele vor deveni suprapopulate, cu urmatoarele consecinte: traficul foarte dificil, scumpirea locuintelor, poluarea mediului etc. Dupa cum am evidentiat deja in avantajele oraselor mari, salariile mari si oferta de munca raman principalele avantaje care compenseaza scaderea populatiei in aceste orase.
Un termen, legat de problema urbanizarii - megapolis -ul. Pentru prima data acest termen (din grec. megas - mare si polis - oras) a fost folosit de autorul englez T. Herbert in sec.XVII pentru denumirea capitalelor. Dar treptat termenul a devenit vechi si acum asa sunt numite cele deosebit de mari. In prezent (termen introdus de Jean Gottmann ) megapolisurile reprezinta forma cea mai inalta de hipertrofie urbana, situandu-se deasupra celorlalte organisme urbane, cuprinzand si subordonandu-si o serie de conurbatii, interurbatii si aglomeratii, dar si orase propriu-zise. Megapolisurile au aspectul unor ansambluri de asezari orasenesti cu o desfasurare spatiala de ordinul sutelor de kilometri, dezvoltandu-se preferential pe anumite axe, favorizate din punctul de vedere al cailor de comunicatie care pot lasa intre ele spatii mai putin urbanizate.
Noi toti suntem martori al unui fenomen care influenteaza din ce in ce mai mare asupra dezvoltarii culturii, politicii si modului de viata a omului. Are loc nu numai cresterea populatiei planetei, dar si concentrarea populatiei in anumite aglomerari urbane gigante - in megapolisuri. Orasele mari se imbina unul cu altul, formand megapolisuri cu o populatie de multe zeci milioane de oameni. Asa teritorii, care sunt situate, de exemplu, intre New-York si Boston sau Tokyo si Osaka, sunt populate total. Separarea unui oras de la altul e imposibila - acesta este unul intreg. Aceste orase le diferentiaza doar divizionarea administrativa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Megapolisuri Americane vs Megapolisuri Asiatice - Tendinte si Caracteristici.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!