Mongolia

Extras din proiect Cum descarc?

Caracteristici geografice
Localizată în estul Asiei Centrale, Mongolia are o graniță de 3000 km cu Rusia în nord și o alta foarte scurtă (150 km) cu Kazahstan, în vest, în timp ce în parte de sud se învecinează cu Republica Populară Chineză.
Este una dintre cele mai slab populate țări ale lumii, cu circa 2.991.272 de locuitori (locul 134) și cu o suprafață de 1.564.115 km2 (locul 18), aproape tot teritoriul Mongoliei fiind situat la o înălțime de peste 1.000 metri peste nivelul mării.
Mongolia are foarte puțin teren arabil, predominând stepa alături de munți (nord și vest) și deșertul Gobi în sudul țării.
Cea mai mare parte a Mongoliei se află într-o zonă seismică activă, iar cutremurele sunt un lucru obișnuit în toată țara.
Clima: veri scurte și blânde, care durează din mai până în septembrie. 
ierni lungi, cu temperaturi ce pot să scadă până la -50 de grade.
Cantitatea anuală de precipitații variază între 460 mm în munți, la circa 100 mm în deșertul Gobi.
Resursele: există regiuni semideșertice care asigurp loc de pașunat pentru un număr mare de oi, capre, cai, cămile și vite, vegetația de stepă susținând circa 25 de milioane de animale.
Există deasemenea zăcăminte însemnate de petrol și fosfat, care nu sunt însă exploatate.
Drapelul Mongoliei
Drapelul Mongoliei este format din trei benzi egale, alternând culorile roșu, albastru și roșu, împreună cu simbolul național soyombo, poziționat pe prima bandă roșie și fiind de culoare galbenă. 
Banda albastră centrală descrie cerul albastru veșnic, în timp ce benzile laterale de culoare roșie reprezintă capacitatea mongolilor de a prospera într-un mediu dur.
Soyombo este un aranjament de coloane de reprezentări abstracte și geometrice, simbolizând focul, soarele, luna, pământul, apa și simbolul Taijitu. 
Actualul steag al Mongoliei a fost adoptat la 12 februarie 1992. Este similar cu steagul introdus în 1949, cu excepția stelei comuniste, care a fost scoasă de pe steag în 1992, doi ani după tranziția la democrație și dizolvarea Republicii Populare Mongole. 
Simbolul Soyombo
Din cele mai vechi timpuri, simbolul Soyombo a fost simbolul național de libertate și independență a mongolilor.
În partea de sus a simbolulu iregăsim o flacără, care simbolizează înflorirea, renașterea, îmbunătățirea și continuitatea familiei. Cele trei vârfuri din flacără simbolizează prosperitatea poporului în trecut, prezent și viitor.
Sub semnul flăcării sunt soarele și semiluna, care simbolizează, în mod tradițional, originea poporului mongol.
Combinația flăcării cu soarele și semiluna se traduce prin ,, Fie ca poporul mongol să trăiască și să prospere!”
Triunghiul din partea de sus și de jos a simbolului reprezintă o expresie generală a dorinței oamenilor de a-și apăra libertatea și independența țării, în timp ce dreptunghiurile sunt simbolurile onestității, dreptății și nobleții.
Peștele, în cultura mongolă, este o creatură care nu închide ochii, simbol al vigilenței. Cei doi pești din emblemă simbolizează unitatea poporului: bărbați și femei. (tot poporul să fie unit, înțelept și vigilent) 
Cele două dreptunghiuri verticale de pe părțile laterale ale emblemei semnificâ zidurile unei cetăți, fiint o reprezentare grafică a proverbului: ,, Doi bărbați în prietenie sunt mai puternici decât zidurile de piatră.”
Semnificația generală: ,, Fie ca întregul popor să fie unit în prietenie, iar apoi acesta va fi mai puternic decât zidurile de piatră ale unei cetăți".


Fisiere în arhivă (1):

  • Mongolia.ppt

Bibliografie

Jean-Paul Roux Flavigny, 2014, Imperiul Mongol și Gingis Han, Volumul V, Editura Univers
http://istoriesicultura.ro/mongolii.html
http://forum.softpedia.com/topic/878679-imperiul-mongol/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mongolia
http://www.ipedia.ro/mongolia-739/
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/care-au-fost-cele-mai-mari-imperii-istorie
http://www.discovermongolia.mn/country/Religion.html
http://www.christiantour.ro/blog/uncategorized/preparate-traditionale-in-mongolia/
http://www.welcome2mongolia.com/archives/soyombo/
http://www.globi.ro/mongolia


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!