Mongolia

Extras din proiect Cum descarc?

Caracteristici geografice
Localizata in estul Asiei Centrale, Mongolia are o granita de 3000 km cu Rusia in nord si o alta foarte scurta (150 km) cu Kazahstan, in vest, in timp ce in parte de sud se invecineaza cu Republica Populara Chineza.
Este una dintre cele mai slab populate tari ale lumii, cu circa 2.991.272 de locuitori (locul 134) si cu o suprafata de 1.564.115 km2 (locul 18), aproape tot teritoriul Mongoliei fiind situat la o inaltime de peste 1.000 metri peste nivelul marii.
Mongolia are foarte putin teren arabil, predominand stepa alaturi de munti (nord si vest) si desertul Gobi in sudul tarii.
Cea mai mare parte a Mongoliei se afla intr-o zona seismica activa, iar cutremurele sunt un lucru obisnuit in toata tara.
Clima: veri scurte si blande, care dureaza din mai pana in septembrie. 
ierni lungi, cu temperaturi ce pot sa scada pana la -50 de grade.
Cantitatea anuala de precipitatii variaza intre 460 mm in munti, la circa 100 mm in desertul Gobi.
Resursele: exista regiuni semidesertice care asigurp loc de pasunat pentru un numar mare de oi, capre, cai, camile si vite, vegetatia de stepa sustinand circa 25 de milioane de animale.
Exista deasemenea zacaminte insemnate de petrol si fosfat, care nu sunt insa exploatate.
Drapelul Mongoliei
Drapelul Mongoliei este format din trei benzi egale, alternand culorile rosu, albastru si rosu, impreuna cu simbolul national soyombo, pozitionat pe prima banda rosie si fiind de culoare galbena. 
Banda albastra centrala descrie cerul albastru vesnic, in timp ce benzile laterale de culoare rosie reprezinta capacitatea mongolilor de a prospera intr-un mediu dur.
Soyombo este un aranjament de coloane de reprezentari abstracte si geometrice, simbolizand focul, soarele, luna, pamantul, apa si simbolul Taijitu. 
Actualul steag al Mongoliei a fost adoptat la 12 februarie 1992. Este similar cu steagul introdus in 1949, cu exceptia stelei comuniste, care a fost scoasa de pe steag in 1992, doi ani dupa tranzitia la democratie si dizolvarea Republicii Populare Mongole. 
Simbolul Soyombo
Din cele mai vechi timpuri, simbolul Soyombo a fost simbolul national de libertate si independenta a mongolilor.
In partea de sus a simbolulu iregasim o flacara, care simbolizeaza inflorirea, renasterea, imbunatatirea si continuitatea familiei. Cele trei varfuri din flacara simbolizeaza prosperitatea poporului in trecut, prezent si viitor.
Sub semnul flacarii sunt soarele si semiluna, care simbolizeaza, in mod traditional, originea poporului mongol.
Combinatia flacarii cu soarele si semiluna se traduce prin ,, Fie ca poporul mongol sa traiasca si sa prospere!"
Triunghiul din partea de sus si de jos a simbolului reprezinta o expresie generala a dorintei oamenilor de a-si apara libertatea si independenta tarii, in timp ce dreptunghiurile sunt simbolurile onestitatii, dreptatii si nobletii.
Pestele, in cultura mongola, este o creatura care nu inchide ochii, simbol al vigilentei. Cei doi pesti din emblema simbolizeaza unitatea poporului: barbati si femei. (tot poporul sa fie unit, intelept si vigilent) 
Cele doua dreptunghiuri verticale de pe partile laterale ale emblemei semnifica zidurile unei cetati, fiint o reprezentare grafica a proverbului: ,, Doi barbati in prietenie sunt mai puternici decat zidurile de piatra."
Semnificatia generala: ,, Fie ca intregul popor sa fie unit in prietenie, iar apoi acesta va fi mai puternic decat zidurile de piatra ale unei cetati".


Fisiere in arhiva (1):

  • Mongolia.ppt

Bibliografie

Jean-Paul Roux Flavigny, 2014, Imperiul Mongol si Gingis Han, Volumul V, Editura Univers
http://istoriesicultura.ro/mongolii.html
http://forum.softpedia.com/topic/878679-imperiul-mongol/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mongolia
http://www.ipedia.ro/mongolia-739/
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/care-au-fost-cele-mai-mari-imperii-istorie
http://www.discovermongolia.mn/country/Religion.html
http://www.christiantour.ro/blog/uncategorized/preparate-traditionale-in-mongolia/
http://www.welcome2mongolia.com/archives/soyombo/
http://www.globi.ro/mongolia


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!