Moscova - capitala luxului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 46 în total
Mărime: 11.22MB (arhivat)
Publicat de: Gelu Petre
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Moscova, capitala Rusiei sau capitala fostei Uniuni Sovietice pana in anul 1991, este cel mai mare oras din Europa el avand 10,5 milioane de locuitori si o suprafata de 1,081 km 2 Oraşul este situat la urmatoarele coordonate geografice : latitudine 55-45N, longitudine 37-31E şi are o altitudine de 150 – 200 metri. Oraşul Moscova este situat chiar în centrul câmpiei est-europene, ocupând valea Râului Moscova. Capitala Rusiei este centrul economic, politic si cultural al tarii, cu o istorie indelungata si tumultuoasa. Ramanand de-a lungul timpului unul dintre cele mai mari centre economice ale lumii, Moscova a castigat in anul 2007, pentru al doilea an consecutiv, titlul de cel mai scump oras al lumii intrecand astfel metropole precum New York sau Londra. Capitala Rusiei este considerata de altfel si unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga lume, bucurandu-si vizitatorii turisti sositi din toate partile globului cu monumente de o frumusete unica in lume.

Scurt istoric

Moscova a supraviețuit mai multor dezastre printre care se includ incendiile, revoltele, ocupațiile străine.

Invazia mongolilor din secolul al XIII-lea a nimicit total oraşul, acesta a fost refăcut şI a continuat să se dezvolte până a ajuns să fie cunoscut sub numele de Marele Ducat al Moscovei.

în 1571 oraşul a fost din nou distrus de către tătari, singura clădire lăsată intactă fiind Kremlinul. Dar a fost suficient pentru ca spiritele locuitorilor să fie însufleţite şi oraşul să renască.

In secolul al XVII-lea, după încheierea unor serii de războaie cu polonezii şi lituanienii, Moscova a început să se dezvolte din nou. A fost apoi lovită de ciumă şi părăsită de familia regală în favoarea Sankt Petersbugului.

După îngrozitorul val al bolii a urmat invazia franceză, care a distrus oraşul din nou. Dar Moscova nu a cedat nici acum.

Dupa revolutia din octombrie 1917 Moscova a devenit capitala Rusiei.

Clima

Moscova are un climat temperat-continental cu limite extreme semnificative, temperaturile oscilând intre 37 de grade Celsius vara si minus 30 de grade iarna.

Precipitaţiile medii anuale nu depăşesc 620 mm.

Hidrografia

Râul Moscova aparţine de bazinul hidrografic al fluviuliui Volga Volga-Marea Albă este un sistem de canale în nord-vestul Rusiei,ce face legătura între bazinele Mării Caspice şi cel al Oceanului Arctic. Traseul include şi cîteva mari lacuri, inclusiv Onega

Cadrul natural al oraşului Moscova este mult influenţat de prezenţa pădurilor de pin care inainteaza dinspre estul continentului, interferându-se aici cu pădurile de brad si de foioase.

Varietatea climei conduce la o varietate a vegetaţiei in Moscova. In zona polară găsim tundra(muşchi,licheni,plante pitice,unele cu flori in vara polară;vegetaţia nu e continuă) si silvo-tundra (apar si arbuşti izolaţi).In sudul tundrei,taigaua,care ocupa circa ½ din teritoriul ţarii,pădurea de conifere,care formeaza o unitate a vegetaţiei de la Marea Baltică la Oceanul Pacific.

Fauna este extrem de bogată. In tundră:renul,elanul,vulpea polară,lupul de tundră,iepurele alb,potarnichea polară. In insulele Oceanului Artic: ursul alb;in ape: foca,morsa.In taiga sunt: veveriţa, lupul, ursul brun,râsul,hermelina şi samurul,renul,elanul.In zona pădurilor amestecate: lupul,vulpea,ursul,pisica salbatică etc.In stepa: rozătoare,păsări răpitoare, in semidesert: şerpi de deşert.

Natura Ocrotită

In Moscova întâlnim rezervaţii naturale în

care sunt ocrotite specii rare ale faunei ca:

Tigrul siberian

Cerbul Silka

Foca de Baikal

GRĂDINA ZOOLOGICĂ MOSCOVA

Grădina zoologică a fost fondată în anul 1864.La început cuprindea 134 de specii de animale domestice si 160 de specii de animale sălbatice.În prezent ea se întinde pe 20 de hectare si adăposteste 960 de specii si peste 5000 de animale şi păsări.

GRĂDINA BOTANICĂ MOSCOVA

În Moscova există cinci grădini botanice.Cea mai mare si cea mai renumită este Gradina Botanică a Academiei de Ştiinţe.A fost fondată in 1945 şi se intinde pe o suprafaţă de 360 de hectare,pe văile a trei râuri mici. Europa.Detine 20.000 de specii diferite de plante din diferite parti ale lumii ,un rosarium cu 20.000 de tufe de trandafiri si un dentrarium si o padure de stejar cu varsta medie a copaciilor ce depaseste 100 de ani.

Conținut arhivă zip

  • Moscova - Capitala Luxului.ppt

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Te-ar putea interesa și

Categorii de Resurse Turistice

1. Caracteristici generale Turismul, ca mijloc de utilizare in mod placut si in conditii de confort a timpului liber, a devenit in zilele noastre...

Ai nevoie de altceva?