Muntii Maramuresului

Extras din proiect Cum descarc?

Muntii Maramuresului ocupa intreg spatiul de pe dreapta Viseului, pana in granitele tarii, din defileul Tisei si pana la paraul Carlibaba, afluent al Bistritei Aurii, pe o distanta de peste 100 km, insumand o suprafata de circa 1500 kmp.
Muntii Maramuresului se individualizeaza net fata de celelalte unitati ale Carpatilor Orientali, prin pozitia lor geografica in extremitatea nordica a tarii, complexitatea morfostructurala, biopedoclimatica si gradul de umanizare.
Flisul este situat in NE,la exteriorul masivului cristalin maramuresean.Cele mai vechi roci apartin triasicului inferior si mediu si se compun din gresii cuartitice,sisturi argiloase violacee in baza si calcare in parte dolomitice.Flisul negru(alcatuit din sisturi argiloase,grezoase,gresii cenusii,brecii calcaroase intercalate cu roci eruptive bazice - tufuri bazaltice si bazalte) apare in grupul muntos Farcau-Mihailecu si la NE de acest grup si in bazinul superior al Vaserului.
Ca tipuri de relief in Muntii Maramuresului sunt prezente:
1. Relieful dezvoltat pe roci cristaline 
2. Reliful structural 
3. Relief dezvoltat pe calcare
4. Relief vulcanic
5. Relieful glaciar 
6. Relieful periglaciar 
Diversitatea petrografica de detaliu(sisturi si calcare cristaline, porfire, calcare si conglomerate cretacice, petice de gresii paleogene, andezite), justifica varietatea reliefului exprimat prin forme greoaie, abrupturi structurale(Cearcanu, Podu Cearcanului, Comanu etc), cupole vulcanice(Taurile Bardaului, Taul Vindrilului- Mihailec).


Fisiere in arhiva (1):

  • Muntii Maramuresului.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!