NATO

Extras din proiect Cum descarc?

Ce este NATO ?
Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO in engleza si OTAN in franceza si spaniola) este o alianta politico-militara stabilita in 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat in Washington la 4 aprilie 1949.
Emblema NATO a fost adoptata de catre Consiliul Nord-Atlantic ca simbol al Aliantei Atlantice, in octombrie 1953. Cercul reprezinta unitatea si cooperarea, in timp ce roza vanturilor simbolizeaza directia comuna spre pace pe care o urmeaza tarile membre ale Aliantei Atlantice.
Alianta s-a format din state independente, interesate in mentinerea pacii si apararea propriei independente prin solidaritate politica si printr-o forta militara defensiva corespunzatoare, capabila sa descurajeze si, daca ar fi necesar, sa raspunda tuturor formelor probabile de agresiune indreptata impotriva ei sau a statelor membre.Scopul principal al NATO este de a apara libertatea si de a asigura securitatea tuturor membrilor sai prin mijloace politice si/sau militare. Realizarea acestui obiectiv insa poate fi pusa in primejdie de aparitia unor crize si conflicte care sa afecteze securitatea euroatlantica. Prin urmare, Alianta nu asigura numai apararea membrilor sai, ci contribuie si la mentinerea pacii si a stabilitatii in regiune. 
TARILE MEMBRE NATO 
La constituirea ei, ideea de baza a aliantei, mentinuta timp de peste 50 de ani, era aceea a realizarii unei aparari comune, credibile si eficiente. In acest sens, in articolul 5 al Tratatului se specifica: ,,Partile convin ca un atac armat impotriva uneia sau a mai multora dintre ele in Europa sau in America de Nord va fi considerat ca un atac impotriva tuturor si, in consecinta, daca se va produce un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, exercitand dreptul sau individual sau colectiv la autoaparare, recunoscut de articolul 51 al Cartei Natiunilor Unite, va da asistenta Partii sau Partilor atacate, prin luarea in consecinta, individual si concertat cu celelalte parti, a acelor masuri ce vor fi considerate necesare, inclusiv folosirea fortei armate, pentru a restaura si a mentine securitatea zonei Nord-Atlantice.


Fisiere in arhiva (1):

  • NATO.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!