Olanda

Cuprins proiect Cum descarc?

I. REPERE GEOGRAFICE GENERALE ..3
II. INCADRAREA IN TIPOLOGIA STATALA CONFORM CRITERIILOR DE CLASIFICARE ...4
1. Cadru natural ..4
2. Componeta teritoriului 4
3. Forma de guvernamant ..6
4. Regimul politic ...7
5. Gradul de agregare ..7
III. RESURSE .8
1. Resurse naturale 8
2. Resurse umane ..9
IV. AGRICULTURA SI PRINCIPALELE PRODUCTII AGRICOLE .12
V. INDUSTRIA .14
VI. TRANSPORTURI ..16
1. Transporturi rutiere .16
2. Transporturi feroviere .17
3. Transporturi navale .17
4. Transporturi aeriene 17
VII. TURISM 18
VIII. CONCLUZII 20
IX. BIBLIOGRAFIE 21


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I . Repere geografice generale
Olanda, o tara surprinzatoare, cu un un peisaj tipic si nenumarate atractii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi si alte opere de arta. Astfel, turistii vor fi placut surprinsi sa descopere ca cele 12 provincii olandeze ofera paduri intinse si bogate, dealuri ondulate cu podgorii de vita de vie, superbe rezervatii naturale si nu in ultimul rand pajisti intinse pline de vestitele lalele viu colorate. Insa Olanda inseamna si mai mult: orase moderne combinate cu sate traditionale, elegante boutiquri si cafenele imbietoare, muzee bogate in cultura zilelor noastre dar si in fascinanta istorie. Dar cultura Olandei nu se gaseste numai in cele peste 1000 de muzee, ci si pe strada, unde veti gasi vanzatori ambulanti de branza, peste si alte produse specifice, imbracati in costume traditionale, de la cei mai tineri pana la cei mai varstnici.
Numele folosit in mod traditional in limba romana, Olanda, sub care sunt cunoscute Tarile de Jos, acopera insa doar o parte din teritoriul tarii, si anume provinciile Olanda de Nord si Olanda de Sud.
Olanda este situata in vestul Europei, fiind marginita la vest si nord de Marea Nordului, la est de Germania, iar la sud de Belgia.
Olanda este situata pe campia Europei de Nord si acopera o suprafata de 41.526 km2, din care 33.881 km2 este pamant si 7645 km2 este apa.
Olanda este situata intre 50?45'-53?30' latitudine nordica si 3?20'-7?10' longitudine estica.
Olanda este stat mebru UE din ianuarie 1958, stat membru al zonei euro din 1 ianuarie 1999 
Face parte din: Uniunea Europeana (1 ianuarie 1958), inclusiv din Uniunea Economica si Monetara (1 ianuarie 1999) si stat membru al spatiului Schengen din 26 martie 1995. Este unul din cele sase state europene semnatare ale Tratatului de infiintare a Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului - CECO (Paris, 18 aprilie 1951), al Tratatului de infiintare a Comunitatii Europene pentru Energie Atomica - EURATOM (Bruxelles, 17 aprilie 1957) si al Tratatului de infiintare a Comunitatii Economice Europene -CEE (Roma, 25 mai 1957). Este membra a ONU (10 decembrie 1945), UNCTAD , FMI, BIRD, BERD, OCDE,OMC, NATO, etc.
1. Localizarea Olandei
CAPITOLUL II. Incadrarea in tipologia statala conform criteriilor de clasificare
1. Cadrul natural
Olanda se afla pe malul raurilor Rin, Maas si Schelde, rauri care se varsa in Marea Nordului. Aluviunile acestor rauri au creat o delta si o campie uniform neteda. Jumatate din teritoriul tarii se afla sub nivelul marii, numai partea cea mai sudica are o inaltime de 30 m peste nivelul marii. Suprafata dupa dune, sau in multe locuri suprafata intre coasta naturala si digurile artificiale este un pamant recuperat de la mare, denumit poldere. Altitudinea maxima a tarii este Vaalserberg (321m) din masivul Limburg, iar altitudinea minima este in polderul Zuidplaspolder (-6 m).
Clima este temperat-oceanica, dulce si umeda, cu vanturi permanente, ceea ce a dus la folosirea intensiva a morilor de vant, care au devenit, in timp, un simbol al Olandei.
Vegetatia naturala a facut loc in mare parte culturilor agricole si pasunilor; doar in est si nord exista inca suprafete insemnate de turbarii si landa (formatie 
2. Altitudinea Olandei vegetala tipica zonelor nisipoase). In sud-est, 
padurile de foioase (fag si stejar) au o extindere importanta. Fauna cuprinde pasari de apa (batlanul pur-puriu, cormoranul, lopatarul etc.), pasari migratoare, mamifere mari concentrate in rezervatii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Olanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Ghid complet Olanda, Editura Aquila, 2000
2. Horia C. Matei, S. Negut, Enciclopedia statelor lumii, Buc. 1996
3. Nicolae Cordoneanu, Olanda, Editura Enciclopedica Romana , Buc. 1973
WEBGRAFIE:
1. www.cbs.nl
2. www.nfia.nl
3. www.europage.com
4. https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9A%C4%83rile_de_Jos
5. https://investinholland.com/
6. Netherlands - CIA World Factbook.
7. http://www.agrimatie.nl
8. http://ec.europa.eu/eurostat


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!