Orasele Milionare ale Lumii

Extras din proiect Cum descarc?

Traim astazi o adevarata era urbana, cu o dezvoltare uimitoare, mai spectaculoasa chiar decat asa-numita ,,explozie demografica", fenomen care, inca din secolul trecut, a cuprins planeta noastra, dar care da semne vadite de ,,oboseala" atat in Europa cat si pe celelalte continente. 
Una din principalele forme prin care s-a realizat si se exprima in modul cel mai semnificativ intreaga istorie a dezvoltarii civilizatiei umane pe Terra este orasul. Ce este de fapt orasul? Este o convergenta de forte si o concentrare de oameni care formeaza un tot unitar. Dezvoltarea oraselor si cresterea influentei lor asupra teritoriului inconjurator au dus la schimbarea peisajului rural in peisaj urban, adica la urbanizarea Terrei.
In Asia, o caracteristica frapanta o constituie repartitia geografica foarte inegala a populatiei si deci si a localitatilor. In general, poate cu exceptia Japoniei si a Chinei, cea mai mare parte a populatiei traieste in localitati mici. Totusi, multe orase din aceasta partea a Terrei sunt printre cele mai mari din lume si printre cele mai aglomerate: Tokyo, Shanghai, Beijing, Bangkok, Calcutta, Jakarta, Manila si Seul.
Orasul Beijing, capitala Chinei(14,9 milioane de locuitori), este asezat in nord-vestul Marii Campii Chineze(acoperita cu loess), in asa numitul Golf Peking, la aproximativ 150 km NV de Golful Bohai(39 grade 54' lat N si 116 grade 28' long E). 
Teritoriul capitalei este strabatut de numeroase rauri, dintre cele mai importante sunt Iundinhe si Beiunhe. Regiunea capitalei are un climat temperat, media anuala fiind de 11,9?C. Schimbarea anotimpurilor se produce brusc, fapt care face ca la Beijing sa nu existe primavara sau toamna. Cantitatea anuala de precipitatii este de 630 mm. Marea majoritate a populatiei capitalei este formata din chinezi, dar exista si mongoli, tibetani si alte minoritati.
Din punct de vedere urbanistic capitala poate fi divizata in 3 zone: orasul interior, orasul exterior si orasul modern. Centrul orasului este format din ansamblul de palate care alcatuiau asa-numitul ,,oras de purpura interzis". In jurul sau se desfasoara, inconjurat de un zid ,,orasul imperial". Spre sud de acest ansamblu se intinde ,,Orasul exterior". Toate strazile din ,,Orasul Interior" sunt drepte, fiind trasate dupa un plan bine intocmit.


Fisiere in arhiva (2):

  • Orasele Milionare ale Lumii
    • ORASELE MILIONARE ALE LUMII.ppt
    • orasele milionare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!