Patrimoniul turistic al României - Bunuri arheologice și istorico-documentare

Extras din proiect Cum descarc?

Patrimoniul cultural național este format din totalitatea bunurilor care reprezintă o mărturie și o expresie a valorilor, credințelor, cunoștințelor și tradițiilor naționale, indiferent de regimul de proprietate al acestora.
Obiectele ce compun patrimoniul cultural pot fi în proprietate publică sau privată, dar sunt supuse unor limitări referitoare la utilizarea lor. Administrarea listelor cu bunuri culturale incluse în patrimoniul cultural național este făcută de Institutul Național al Patrimoniului.
Patrimoniul turistic cultural este alcătuit din acele bunuri culturale imobile și mobile, care au o valoare deosebită din punct de vedere arheologic, istoric, științific, tehnic, documentar, etnografic, artistic, literar, cinematografic, epigrafic, etc. De asemenea, acele bunuri au valențe turistice și pot constitui elemente de bază în realizarea unor produse turistice, generând astfel diverse forme de turism.
Bunurile imobile reprezintă clădiri sau ruine ce sunt valoroase din punct de vedere arhitectural, istoric, religios, artistic și urbanistic.
Bunurile mobile sunt acelea care reprezintă valori acumulate de-a lungul timpului și care demonstrează participarea creatorilor la formarea civilizației și a culturii românești. Aceste bunuri au fost transmise din generație în generație, conservându-se astfel valorile care stau la baza culturii românești. Există mai multe tipuri de categorii de bunuri mobile, printre care și bunurile arheologice și istorico-documentare.
Această categorie de bunuri cuprinde: obiecte arheologice, obiecte provenite din dezmembrarea, demolarea, distrugerea, în general din pricina unor factori de risc, a unor monumente istorice, mărturii materiale și documentare referitoare la etapele istorice parcurse de către poporul român, manuscrise, cărți rare, cărți vechi, cărți cu importanță bibliofilă care se regăsesc atât în marile biblioteci publice, dar și în cele religioase sau private, documente și
tipărituri de interes special, acte de arhivă, hărți, obiecte cu valoare memorialistică și piese epigrafice, obiecte și documente cu valoare numismatică, filatelică, heraldică, materiale fotografice, instrumente muzicale, uniforme militare, obiecte simple, de valoare tehnică și altele.
1. Obiectele arheologice incluse în patrimoniul turistic al României sunt reprezentate în general de arme, unelte, podoabe, ceramică, veșminte, însemne funerare și monede. Majoritatea acestor obiecte se regăsesc în muzee de istorie și arheologie, dar nu numai.


Fisiere în arhivă (2):

  • Patrimoniul turistic al Romaniei - Bunuri arheologice si istorico-documentare.pdf
  • Patrimoniul turistic al Romniei (ppt).pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://dokumen.tips/documents/patrimoniul-turistic-al-romaniei-curs.html- 
http://ran.cimec.ro/sel.asp- 
https://biblacad.ro/docist.html- 
https://hailaplimbare.ro/2019/05/23/pe-urmele-istoriei-romaniei-in-muzeul-unirii-alba-iulia-din-cetatea-alba-carolina/- 
http://www.bibnat.ro/Tezaur-s109-ro.htm- 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/video-biserica-veche-de-mii-de-ani-descoperita-in-sapaturile-pentru-oparcare-moderna-din-oradea-1454679- 
http://cimec.ro/- 
https://patrimoniu.ro/- 
http://www.bibnat.ro/Manuscrise-s69-ro.htm- 
https://biblacad.ro/manus.html- 
https://biblacad.ro/fondrom.html- 
https://biblacad.ro/crara.html- 
https://biblacad.ro/harti.html- 
http://www.bibnat.ro/Cartografie-s68-ro.htm- 
https://www.bnr.ro/Colec%C8%9Biile-Muzeului-BNR-13676-Mobile.aspx- 
https://mnab.ro/sectia-de-stiinte-ale-naturii/zoologie/- 
http://www.romfilatelia.ro/ro/insemne-heraldice-romaneati/- 
http://clasate.cimec.ro/detaliu.asp?k=600E44D8E63344718D04467D9A0867D-


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!